Lufthavne i Portugal

Der er gode flyforbindelser til de forskellige dele af Portugal, hvad enten du skal på storbyferie i Porto eller badeferie i Algarve.

Skal du flyve til Portugal har du flere muligheder, men de fleste der flyver fra Danmark til Portugal vælger Lissabon lufthavn, da du har op til 3 direkte flyafgang dagligt fra Kastrup lufthavn. Portugal er dog meget mere end Lissabon og du har direkte fly til Algarve i den sydlige del af landet, til Madeira, som ligger ca. 1½ times flyvning fra fastlandet i Portugal, samt Azorerne de 9 grønne øer midt ude i Atlanterhavet og ikke mindst til Portugals anden største by Porto.

Vi guider dig her til de fem største lufthavne i Portuga og vil du bestille en rejse til Portugal eller søger du mere inspiration om landet, så se alle rejsemål og rejser til Portugal med Escapeaway her: Rejser til Portugal.

Lissabon Lufthavn

Målt på antallet af rejsende er Lissabons lufthavn klart Portugals største. Lufthavnen som lokalt kaldes Aeroporto de Lisboa eller Aeroporto da Portela, modtog i 2015 over 20 millioner rejsende og har talrige forbindelser til både internationale og nationale destinationer - heriblandt København.

Lissabon Lufthavn udgør hovedbase for det nationale flyselskab, TAP Portugal, men derudover betjenes lufthavnen også af en lang række andre flyselskaber inklusiv lavprisflyselskaber som Ryanair og easyJet.

Skal du på storbyferie i den portugisiske hovedstad, er denne lufthavn naturligvis det oplagt valg. Takket være placeringen tæt ved gode vejforbindelser har du dog også et udmærket udgangspunkt for at rejse videre herfra til spændende destinationer i det øvrige Portugal. Vil du for eksempel udforske Alentejo, er lufthavnen ved Lissabon et ideelt sted at starte fra, ligesom en tur op eller ned af kysten er en stor oplevelse.

Læs mere om Lissabon lufthavn 

Porto Lufthavn

Francisco Sá Carneiro Airport ligger 11 kilometer nordvest for centrum af Porto, Portugals næststørste by. Lufthavnen der er opkaldt efter en afdød statsminister, er indgangsporten til Porto og den nordlige del af landet for millioner af rejsende hvert år.

Porto Lufthavn er landets næststørste og base for easyJet, Ryanair, TAP Portugal. Mange turister flyver hertil for at udforske seværdighederne og opleve stemningen i Porto. Men benytter du dig for eksempel af billeje i Porto Lufthavn, har du for eksempel også et perfekt udgangspunkt for at drage på eventyr i Douro-dalen.

Læs mere om lufthavnen i Porto

Faro Algarve Lufthavn

Over seks millioner rejsende benyttede sidste år Faro Lufthavn. En stor del af disse var uden tvivl ferierejsende, som kom for at nyde godt af det solrige klima og de dejlige badestrande i Portugals sydligste region, Algarve.

Fra Faro er der ikke langt til mange af de mest populære badebyer langs Algarvekysten som Albufeira, Praia da Rocha og Lagos. I højsæsonen er der som regel flere forbindelser med rute- og charterfly til Faro Lufthavn fra danske lufthavne.

Madeira Funchal Lufthavn

Lufthavnen er også kendt som Funchal Lufthavn, da den ligger blot 13 kilometer fra øgruppens hovedby. I år 2000 blev landingsbanen forlænget og er nu over 1.000 meter længere end ved åbningen i 1964, hvor lufthavnen var kendt og berygtet blandt piloter.

Der er forbindelse med bus og taxi fra lufthavnen ind til Funchal. Du har dog også mulighed for at bestille en lejebil med afhentning i lufthavnen.

Læs mere om Madeira lufthavn

Ponta Delgada Lufthavn på Azorerne

Lufthavnen som ligger på øen São Miguel er den primære indgangsport til øgruppen. Både easyJet og Ryanair har for nylig åbnet ruter til Ponta Delgada Lufthavn, og passagertallet forventes derfor at stige de kommende år.

Lavprisflyselskaberne har endnu ikke direkte ruter til Azorerne fra Danmark, men det er dog muligt at opnå forbindelse med en enkelt mellemlanding.

Mere information om lufthavne

Du kan finde mere information om lufthavnene på den officielle hjemmeside for Ana Aeroportos de Portugal

>> Læs mere om lufthavne