Rejser til Madeira – en perle i Atlanterhavet

Tag på skattejagt i Atlanterhavet - gå i land på Madeira. Denne frodige ø er en ægte perle af en destination, der kombinerer smuk natur, venlige mennesker, et behageligt klima året rundt og masser af spændende kulturelle oplevelser. Glem alt om en ø for pensionister med lavt tempo. Madeira har det hele!

Madeira er en del af Portugal, men meget langt fra fastlandet. Fra Lissabon til Funchal på Madeira er der 975 km!

Hvis du nogensinde har set billeder eller film fra Madeira, vil du forstå, hvad vi mener med smuk natur. Her kan du opleve alt fra dramatiske klipper til smukke strande, frodige skove og storslåede haveanlæg.

Klimaet på Madeira er behageligt hele året med milde vintre og varme somre. Det kan være tørt om sommeren og ofte regnfuldt om vinteren, men temperaturerne svinger ikke så meget som de gør i f.eks Middelhavsområdet. Takket være det stabile klima er Madeira en meget grøn ø, både sommer som vinter, og det er nemt at komme hjem med masser af f billeder af eksotiske blomster, træer og buske efter en ferie her.

Populære destinationer på Madeira

Funchal er ikke bare Madeiras hovedstad. Det er også en populær feriedestination for solhungrende danskere. Frem for alt er Funchal en god base for at udforske resten af Madeira takket være kombinationen af kultur, historie og seværdigheder. 

Er du på udkig efter smukke strande og rolig atmosfære? Så skal du tage til Santa Cruz eller Machico. Santa Cruz er en herlig by ved kysten med autentisk lokal charme. Her kan du gå langs havet med vinden i håret eller slå dig ned på en af de mange restauranter, som ligger  langs byens smukke strandpromenade. I Machico finder du både flotte sandstrande og frodige grønne dale. Machico er et lille paradis for naturelskere og for dig, der bare vil udforske Madeiras vidunderlige natur.

Hvis du vil opleve nogle af Madeiras skjulte perler, bør du kigge nærmere på vores Hideaways på Madeira. Hideaways er Escapeaways hoteller for dig ,som vil have en ferie som ikke er som alle andre  - et sted at bo, der virkelig skiller sig ud.

De smukkeste strande på Madeira

Madeira er ikke kendt for at have kilometerlange sandstrande. Men smukke strande er der alligevel på øen, som i øvrigt er ca. 30% større end Bornholm. På Madeira finder du næsten helt mennesketomme bugter, klippestrande og imponerende kystlandskaber. De mest populære feriesteder har altid mindst én strand, hvor du kan gå barfodet med blødt sand mellem tæerne.

En af de mest berømte strande på Madeira er Praia Formosa i Funchal. Her kan du lægge dit håndklæde på det bløde, sorte sand - eller tage en fin spadseretur langs den smukke strandpromenade.

Machico Beach er en anden smuk strand på Madeira med gyldent sand og rolige vandforhold. Machico Beach ligger på øens østkyst og er en god strand til at svømme, dyrke vandsport og slikke sol. Hvis du vil have en mere eventyrlig strandoplevelse, kan du besøge halvøen Ponta de São Lourenço, lidt nordøst for Machico. Denne del af Madeiras kyst byder på flotte klippeformationer og rent, klart vand.

På den nordvestlige spids af Madeira ligger Porto Moniz. Stedet er berømt for sine naturlige "havswimmingpools". Bassinerne er dannet af vulkansk aktivitet og er en unik oplevelse i unikke rammer.

Seværdigheder og aktiviteter på Madeira

Madeira er en drømmedestination for dig, som elsker smuk natur, og for dig, som vil have en aktiv ferie. Øens store naturdiversitet giver mulighed for alt fra rolige spadsereture til lidt mere udfordrende vandreture med rygsæk på - eller udflugter på cykel - ofte med de flotteste udsigter.

En af de mest populære naturaktiviteter på Madeira er at gå langs de såkaldte levadas.  Levadaerne blev oprindeligt gravet og bygget for at transportere vand til tørre områder, altså som en slags kanal, men i dag er de lige så meget en turistattraktion som et vandingssystem. Når du vandrer langs disse naturskønne stier, kan du opleve alt fra smukke skove til spektakulære vandfald. Der er mange forskellige levaderouter at vælge mellem, fra korte du går på en time, til ture, du bruger en hel dag på.

Madeira byder også på spændende undervandsaktiviteter som snorkling og dykning. Fordi øen ligger ganske isoleret i Atlanterhavet uden store industrier, er vandet generelt meget rent. Så find snorkelmasken og svømmefødderne frem og udforsk det rige undervandsliv i det krystalklare vand!

Spis og drik godt på Madeira

Det portugisiske køkken ligner det spanske, men alligevel ikke. Prøv den lokale specialitet espetada; saftige kødspyd grillet over åben ild og serveret med lækre saucer. Frisk fisk og skaldyr er også en stor del af menukortet.

Gå ikke glip af chancen for at smage Madeiras dejlige vine. Du finder måske ikke mange vine fra Madeira i din lokale Nettobutik, men øen er faktisk berømt for sin vinproduktion. Besøg nogle af de mange lokale vingårde og smag forskellige sorter, fra lette hvidvine till kraftige hedvine. Måske tager du nogle med hjem? Ud over god mad og vin er Madeira også berømt for sin traditionelle cocktail - poncha. Poncha kan bedst beskrives som en cocktail lavet af den lokale spiritus aguardente (som er en slags brandy), honning og citronsaft, og den er lige så god ved poolen som til et godt måltid. Hvis hverken vin eller drinks er noget for dig, anbefaler vi et glas af den forfriskende lokale øl Coral. Skål!

Hvornår skal man rejse til Madeira?

Madeira er en fantastisk destination hele året - men det bedste tidspunkt at besøge øen på er fra april til oktober. Da er vejret som regel stabilt, og naturen viser sig fra sin flotteste side. Hvis du er på udkig efter en billig rejse til Madeira, kan det være en god idé at rejse i det sene efterår eller om vinteren. På det tidspunkt er priserne på både fly og hoteller som regel lavere, og der er færre turister.

Der er direkte fly til Madeira flere gange om ugen fra både Billund og Kastrup. For at få mest muligt ud af en ferie på Madeira anbefaler vi at leje en bil. Det giver dig maksimal fleksibilitet - og mulighed for at udforske flere af de fantastiske steder, øen har at byde på.

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller på Madeira

>>> Læs mere om Portugal 

>>> Læs mere om Funchal

 

Rejsemål på Madeira

 • Gæstebedømmelser 9,0
  Funchal
  53 hoteller
  Funchal er den største by og hovedstad på Madeira. Byens historie går langt tilbage og har siden byen blev grundlagt i 1424 været præget af de handelsruter der passerer forbi. Øen ligger godt placeret for et stop på rejsen mellem Europa og den nye verden.
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Canico
  11 hoteller
  Hyggelige lille Caniço ligger lige uden for Funchal. Den gamle bydel er centreret omkring et hyggeligt torv og rolige ensrettede gader. Kystens majestætiske klipper giver lejlighed til fantastiske udsigter og gode gåture.
 • Gæstebedømmelser 8,9
  Câmara de Lobos
  4 hoteller
  Den hyggelige lille fiskerby Câmara de Lobos ligger på den sydlige kyst af Madeira. Den har en skøn belliggenhed i ly af en stejl klippeskrænt ved en fredelig bugt, som i kombination med de smukke hvidvaskede huse tiltrækker både turister og kunstere.
 • Gæstebedømmelser 9,3
  Ponta do Sol
  4 hoteller
  Ponta do Sol ligger, som navnet antyder, på den mest solrige del af Madeira. Denne stemningsfulde by har en spektakulær beliggenhed, hvor du både kan nyde udsigten over det azurblå hav helt nede fra den lille stenstrand eller højt oppe fra kanten ... af klipperne. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Arco de São Jorge
  3 hoteller
  På Madeiras nordøstlige kyst ligger byen Arco de São Jorge, smukt beliggende omgivet af Atlanterhavet, vinmarker og bjerge. På Madeira har du utallige muligheder for en skøn og aktiv ferie. Madeira kaldes ofte for "blomsterøen".
 • Calheta
  3 hoteller
  Calheta er en vigtig by på Madeiras sydvestlige kyst, som foruden sine fremragende strande, der regnes for nogle af øens bedste, er øens hovedområde for dyrkning af bananer, vin og sukkerrør, Calheta er en af øens ældste byer - grundlagt allerede ... tilbage i 1430. Læs mere

Populære hoteller på Madeira

Portugal, Madeira, Funchal
9,0
Fabelagtigt
1164 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Câmara de Lobos
 • Nærmeste lufthavn: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 8.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fabelagtigt
1050 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Madeira?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 202 anmeldelser