Rejser til Madeira

Har du aldrig oplevet blomsterøen Madeira så vil jeg anbefale du rejser hertil! Den smukke, frodige ø, Madeira, dukker op i Atlanterhavet et godt stykke vest for Afrikas kyst og de Kanariske Øer. En rejse til Madeira byder på vidunderlige naturoplevelser, afstressende kvalitetstid og glade minder.

Madeira og Porto Santo-øgruppen i Atlanterhavet byder på et eventyr for natur- og oplevelseselskere. En rejse til Madeira byder på frodig natur, et rigt undervandsflora og fauna samt muligheden for afslapningsferie og idylliske sandstrande i Porto Santo. 

At rejse til Madeira betyder også oplevelsen af vindunderlige landskaber i den bjergrige Laurissilva skov, som er fredet af UNESCO. Men Madeira byder også på et alsidigt kulturelt liv samt udsøgt gastronomi, lækre vine og ikke at forglemme, et udbud af mange forskellige aktiviteter, kursteder, golf og dybhavsfiskeri.

Madeira er som en flydende have og den vulkanske jord sørger for de ideelle vækstbetingelser for de mange afgrøder, som gror i sirligt anlagte terrasser, der ligger klinet op ad de sydvendte bjergskråninger. For at få regnvandet, der falder på øens nordside, frem til markerne opførtes et sindrigt system af vandingskanaler, de såkaldte levadaer, der strækker sig over 2.000 km på kryds og tværs af øen. En af Madeiras største attraktioner er vandringer langs disse levadaer, hvor man i rigt mål kan nyde den smukke natur og øens skiftende landskaber gennem tæt skov, over åbne marker og ind mellem huse og gårde.

 Rejsemål på Madeira

Rejsemål på Madeira

 • Calheta
  2 hoteller
  Calheta er et af få steder på Madeira, hvor du kan bade fra en gylden sandstrand. Den lille kystby er derfor perfekt til en afslappende ferie på Madeiras lune sydkyst, hvor du samtidig har en bred vifte af aktivitetsmuligheder på land og i vandet.
 • Canico
  3 hoteller
  I Canico har du Funchals mange tilbud inden for kort rækkevidde samtidig med, at du kan nyde de naturskønne, fredelige omgivelser, som Madeira er så berømt for. I Canico kan du efter en oplevelsesrig dag slå dig ned på en af byens gode fiskerestauranter ... for at nyde et lækkert måltid og udsigten over det azurblå Atlanterhav. Læs mere
 • Funchal
  16 hoteller
  Funchal er det naturlige udgangspunkt for at udforske resten af Madeira. Blomsterøens hovedstad er dog også i sig selv værd at rejse efter. Her kan du få lang tid til at gå med at udforske farverige markeder, haver og ikke mindst hyggelige restauranter.

Populært på Madeira

Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool
Portugal, Madeira, Canico
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste by: ca. 2.5 km
 • Pool
Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Afstand til centrum: ca. 2.1 km
 • Pool

Rejseguide om Madeira

Når man i dag nævner Madeira, vil nogen tænke på de vine med tilsat spiritus, som har taget deres navn efter øen. Under denne overflade, vil man opdage et subtropisk paradis med ældgammel regnskov, grønne slugter og eventyrlige vandfald. Madeira er en ø, hvor man kan nyde de perfekte luksusferiesteder og alligevel føle sig som en opdagelsesrejsende. For de frygtløse sømænd, der deltog i Portugals store opdagelsesrejser, var øen Madeira et velsignet sted, en sikker havn, som var den første, de kom til, når de var på vej hjem.

Madeira er en tropisk gruppe af øer i det Atlantiske Ocean og en selvstændig del af Portugal. Øgruppen består af to beboede øer, Madeira og Porto Santo, samt to ubeboede øer. Øernes hovedstad, Funchal, ligger på Madeira og har ca. 130.00 indbyggere.

Portugals smukkeste ø er velsignet med dramatiske landskaber og har fået øgenavnet "Atlantens Perle". Madeira er blevet beskrevet som "en flydende have", et navn der henviser til mange århundreders opdyrkning. Den rige vulkanske jord, det milde klima og tilpas med regn har sørget for store kontraster i landskabet. Fra dale med småsøer og åer til bjergside med vin- og bananplantager - Madeira har det hele! De frodige parker og de berømte levadaer er bestemt et besøg værd.

Uanset hvilken tid på året, du rejser til Madeira, vil du blive budt velkommen af et venligt folkefærd, gode kvalitets hoteller og ikke mindst en imponerende smuk natur. Madeira, der er dobbelt så stor som Bornholm, indbyder til mange former for ferie, så hvad enten du rejser til Madeira på vandreferie, bilferie, badeferie eller for at dybhavsfiske, vil du opleve at øen har noget at tilbyde alle, måske med undtagelse af de, der søger lange hvide sandstrande, for her må Madeira melde pas, da man kun finder sandstrande, som er kunstigt anlagte. Derimod finder du en af Europas bedste strande på Porto Santo, som tidligere beskrevet tilhører Madeira.

Sol og blomster, mange blomster...

De mange solskinstimer og den milde golfstrøm, der omgiver øen, er garanter for det milde klima og den specielle blomsterpragt, der er så karakteristisk for Madeira. Madeira er hovedøen i øgruppen af samme navn og her ligger også øernes hovedstad, Funchal. Der er yderligere 5 øer, hvoraf kun den ene, Porto Santo, er beboet.

Vulkanø

Madeira blev skabt ved et vulkanudbrud for omkring 20 millioner år siden og få steder i verden finder man så storslåede naturscenerier som på Madeira. Den særprægede subtropiske beplantning, de grønne bjerge, de dybe dale og de stejle kløfter, der ender ude i det brusende hav fæstner sig på nethinden. Puttet ind mellem al den natur ligger de små hyggelige landsbyer, hvor man stadig kan se de flittige kvinder med et broderi i hånden. De fremstiller de fine duge og servietter, som gennem mange år er blevet eksporteres verden over eller solgt lokalt til de mange turister.

Funchal - Madeiras hovedstad

Øens hovedstad, Funchal, afspejler øernes spændende historie. Portugiserne kom hertil i 1400-tallet og byen minder på mange måder om Lissabon. I centrum ligger det lokale marked, Mercado dos Lavradores, hvor man absolut må kigge indenfor, hvad enten man skal handle eller blot indsnuse atmosfæren. Her er alt i frisk fisk, spændende frugter, kød i alle afskygninger, oste i lange rækker og masser af lokalt kunsthåndværk. Aflæg også et besøg i den fine Sé-katedral i den gamle bydel med den smukke 1700-tals arkitektur og i den frodige botaniske have med de helt specielle dragetræer og den fantastiske udsigt.

Arkitekturelskere vil også føle sig hjemme på Madeira. Øens hovedstad Funchal er kendt som ”lille Lissabon” - og med god grund. Det imponerende Palácio de Sao Lourenco fra 1600-tallet kigger ned over havnen, mens storslåede avenuer med huse fra 1800-tallet dominerer byens centrum.

På byens mange restauranter står menuen ikke overraskende på en del fisk og skaldyr, lokale produkter som kød og grønsager og ikke mindst et fantastisk udvalg af eksotiske frugter. I Madeiras milde klima vokser papaya, passionsfrugt, avocado, abrikoser og citrusfrugter af alle slags. Inden middagen kan man passende nyde et glas af den berømte Madeira-vin afkølet som aperitif. Den er naturligvis også glimrende tempereret som ledsager til desserten.

Læs mere om rejser til Funchal her

Gastronomi 

Madeiras køkken er typisk middelhavsagtigt, med masser af fisk, olivenolie og hvidløg.

Havet omkring Madeira er ekstremt produktivt og fyldt med liv. Espada, eller kårdefisk, er øens mest traditionelle ret. Til trods for sit frygtindgydende udseende giver denne lange, skarptandede fisk med de store øjne et smagfuldt måltid af hvidt, flaget kød, som ofte serveres med bananskiver eller en lækker vin- og eddikemarinade.

Lokalt fangede atum (tunfisk) grilles sædvanligvis som en kødfuld bøf, der serveres med citronskiver. Andre populære fiskeretter på øen er havaborre (garopa), gulstribet multe (salmonete), og sværdfisk (espadarte).

Øens mest populære kødret er espetada, der består af mange stykker kød (tit oksekød), løg, tomater og peber, der er kogt over åben ild.

En anden bærende kraft i egnens madlavning er friturestegte majsmelstykker (milho frito), der ofte serveres som tilbehør til hovedretter.

På Madeira dyrkes en vidunderlig række tropiske frugter, hvoraf de fleste kan købes på Funchals daglige marked. Besøgende kan købe lokaltdyrkede avocado, kiwifrugter, mango, papaya og figner, så vel som vanillecreme-æbler, guava, passionsfrugter og andre spændende ting.

Aktiv ferie 

Madeira er en meget spændende og indbydende rejsemål til familier der vil opleve en aktiv ferie, med utallige muligheder til vandaktiviteter såsom fiskeri, dykning- og snorkling skoler, hval- og delfinobservation, men også ridning og oplevelser på øens tematiske parker, mountain biking samt bare familie afslapning. Har du ikke mod på de store udfordringer så tag en gåtur i byen Funchal, langs havnen, sæt dig på en hyggelig fortorvscafé og nyd et dejligt måltid eller en drink. Du kan også tage på opdagelse på det pittoreske og farverig grønt- og fisketorv, eller tage svævebanen op til Monte og rutsje ned med Madeiras typiske slæder i kurveflet

Det er ikke uden grund at det i forhold til en aktiv ferie først og fremmest er levada-vandreruterne Madeira er kendt for. En levada-vandretur er en uforglemmelig oplevelse, og en chance for at komme tæt på Madeiras rige natur. Med over 2000 km levadaer findes der vandreruter i mange sværhedsgrader, og du kan altid finde en som passer til dit niveau. 

Madeira er dog en perfekt kulisse for mange andre former for aktive ferier. Her finder du således masser af muligheder for at give dig i kast med for eksempel golf, mountainbike og ikke mindst aktiviteter i vandet. Madeira er med en vandtemperatur på 18º to 23°C året rundt og krystalklart vand således et populært rejsemål for fritidsdykkere, som kommer her for at opleve det rige dyreliv under havoverfladen. 

Madeira byder ikke bare på mange forskellige og spændende naturoplevelser, men også på kulturelle. De høje bjerge, de dybe dale, landskabets spændende forskelle på nord- og sydkysten, de frodige ”mini-marker” med farverige blomster ved siden af frugt og grønt. Og så de naturlige badebassiner ud til Atlanterhavet, der byder på utallige muligheder for vandsportsgrene lige fra dykning til dybhavsfiskeri.

En rejse til Madeira betyder også smagen af livets glæder i form af udsøgt gastronomi, hvor råvarer er dyrket økologisk og hvor man har havets bedste fisk og skaldyr lige ved hånden. På en rejse til Madeira kan du desuden opleve festlige grønt- og fiskemarkeder, de berømte Madeira-broderier, vægtæpper og kurveflet, som er noget af det lokale smukke kunsthåndværk. Besøger du Madeira over nytår giver desuden muligheden for at opleve verdens største fyrværkeri.

Levadavandringer på Madeira

En af Madeiras største turistattraktioner er levadaerne – et imponerende system af vidt forgrenede vandingskanaler, der snor sig gennem de naturskønne landskaber på kryds og tværs af hele øen.

Levadaerne leder vandet fra de regnfulde bjergområder ned til øens frodige opdyrkede terrasser og blomstrende grønne parker, hvor kunstvanding er et must på grund af det solrige, tørre klima. De allerførste levadaer blev hugget ud i bjergene af mauriske slaver for hundredvis af år siden, men de fleste kilometer af det enestående levadasystem, der eksisterer i dag, stammer fra begyndelsen af 1900-tallet og i dag er der omkring 2.500 km levadaer, der må få enhver vandrefugl op på dupperne.

På de smalle vandrestier møder man både lokalbefolkningen og turister i alle aldre, og det er meget svært at finde på en undskyldning for ikke at finde kondiskoene frem for at tage på levadavandring. Her kan man beundre den næsten uberørte natur, hvor vandets rislen lyder som blid afstressende musik i ørene, så man glemmer alt om problemer og livsbesvær.
Levadaerne er diskret men tydeligt afmærkede, så det er nemt at finde vej ved hjælp af turistkontorets små kort med turforslag, og de allerfleste steder skråner det velholdte stisystem kun let, så de fleste kan være med – og der er også kortere ture på helt ned til et par kilometer, som er værd at prøve. Er man en børnefamilie på tur, skal man være opmærksom på at ikke alle levadaer er egnede til vandring med børn. Hvis man helst vil vandre i flok, så har de fleste rejsearrangører gruppeture på programmet med transport tur/retur til de smukkeste naturområder, og for levadavandrere er der rig mulighed for at gøre ophold undervejs i de små tehuse eller hyggelige barer, som ligger langs de mest populære ruter.

Det bjergrige Madeira er også stedet, hvor der er fine muligheder for at tage på en uges trekking med overnatning på hyggelige kroer eller i små private pensioner. Og er man mere til det helt vilde kondiræs, så er det heller ikke nogen undskyldning: så gælder det bare om at leje en mountainbike og fræse derudaf ad de snoede levadastier, der er med til at gøre Madeira til en helt unik paradisø til aktiv ferie.

der findes flere lokale bureauer der arrangere vandringer med guide, og danske vandreklubber arrangere ofte rejser til Madeira.

Bademuligheder på Madeira

Madeira har ikke nogen naturlige strande, men der rig mulighed for at nyde badelivets glæder ved nogle af øens naturlige swimmingpools og gode, anlagte strande rundt langs kysten. En flot sandstrand er der til gengæld på nabo-øen, Porto Santo, der nemt kan nås med båd på en dejlig udflugt.

Mange enestående oplevelser på Madeira

Madeira kan byde på en lang lække spændende aktiviteter, for folk i alle aldre. Her kan man komme på dybhavsfiskeri, ud at svømme med delfiner, dykke og surfe. For de mere mageligt anlagte er der sejlture og udflugter med bus.

På nordkysten af Madeira finder man de berømte trekantede huse i Santana malet i muntre farver, som er enestående for øen. Den berømte slædetur i Monte har henrykket besøgende i mere end 100 år. At fare af sted i høj fart i en kurveflettet træslæde er en oplevelse, man ikke må gå glip af, og de som fuldfører turen fortjener virkelig deres glade Madeira ved turens ende. Derudover er øens pileflettere også berømte. Især byen Camacha er hjemsted for de fineste kunsthåndværkere.

Den lille ø Porto Santo ligger nordøst for Madeira og er berømt for sin fantastiske 9 km lange sandstrand. Vandsportsentusiaster, hvad enten det gælder scuba-dykning, windsurfing eller sejlads, er her i deres rette element.

Endelig er der de fjerntliggende Savage Islands sydvest for Madeira, hvor der kun bor søløver og havfugle.

Historie

Portugiserne ankom til Madeira i 1419/20 og straks derefter kom de første kolonister til øen, som var tæt dækket af træer, hvoraf navnet Madeira, der betyder træ, stammer fra. At rejse til Madeira og tage på ”Levada-vandring” er den bedste måde at opdage den vidunderlige natur på, der i millioner år har dækket store dele af Europa. Madeira har også været et vigtigt knudepunkt for opdagelsesrejsende og her samlede Cristovão Colombus oplysninger om sin ekspedition, der bragte ham til Amerika. Rejser til Madeira byder også på spændende arkitektoniske oplevelser, med de flotte kirker og gamle herregårde, kaldet quintas, hvoraf mange er omdannet til hyggelige smagfulde hoteller.

I 1418 ankom portugisiske skibe til Porto Santo og et år senere til Madeira. Den frodige ø Madeira blev straks beboet af bosættere, der hjalp med at udrydde dele af den tætte skov. Hvede og sukker var det første, der blev dyrket på øen og man gik i gang med at anlægge vandkanaler i 1425. Sukker var betragtet som et krydderi og handelsmænd fra Genova, Portugal og Israel strømmede til øen. Det blev snart nødvendigt at få mere arbejdskraft for at følge med udviklingen. Slaver fra Nordafrika og de Kanariske øer var med til at udbygge komplekse vandkanaler, også kaldet Levadas til kunstvanding

Når du rejser til Madeira, besøger du også øen, der har haft en stor rolle i de portugisiske opdagelsesrejser i det 15. årh. og hvor du kan opleve de kommercielle ruter, der forbandt Funchal, Madeiras hovedby, til hele verden. I 19. årh. udbredes rygtet om Madeira som et helbredende sted for mange sygdomme og derfor rejser mange velhavende og kendte europæiske personer til Madeira for at komme på rekreationsophold. Også en del afsatte europæiske monarker valgte Madeira som deres eksil.

Læs mere om Madeira på Portugals turistkontors hjemmeside.

Det milde klima indbyder til ferie året rundt!

Madeira har et meget behageligt klima året rundt, hvilket gør at der ikke er nogen egentlig lavsæson på Madeira. Madeira er verdenskendt for sine festivaler og specielt blomsterfestivalen i april, nytåret med verdens største fyrværkeri og vinfestivalen i slutningen af august og foruden festivalerne og naturen er det stabile klima og det behagelige vejr naturligvis blandt årsagerne til at folk fra hele verden rejser til Madeira og ofte flere gange om året. Fra Danmark finder man direkte fly til Madeira fra både Billund og Kastrup lufthavn, det er bl.a. flyselskabern Norwegian og SAS der flyver til Madeira. Desuden kan man flyve på charterferie med Spies og Århus Charter direkte til Madeira fra København, Billund og Århus lufthavn.

Udnyt det lave prisniveau på Madeira

Mange tror at Madeira er et dyrt rejsemål og kun for ”gamle mennesker”, men det er fordomme som alle, der rejser til Madeira ved er forkert. Godt nok er Madeira ca. 10 procent dyrere end fastlandet i Portugal, men da Portugal er det billigste land i Vesteuropa, er Madeira stadigvæk et meget billigt rejsemål i forhold til andre kendte destinationer som Kreta, Mallorca og Sardinien.

Fly

Også flybilletten kan man finde til en god pris hvis man er tidligt ude og bestiller fly i god tid. Priserne i vores fly-søgemaskine til Madeira starter fra kr. 1.500 inkl. skatter og afgifter og du kan sammenligne priser på fly fra alle  flyselskaber, der flyver til Madeira.

Hoteller

Madeira har i de seneste år gjort meget for at hotellerne leve op til den standard, som man kan forvente og mange hoteller har derfor gennemført renovation løbende. Derfor er det intet problem at finde et godt hotel med en god kvalitet uanset om du ønsker at bo på et 3, 4 eller 5 stjernet hotel eller i feriebolig - og det til en rimelig pris. Og så var der lige det med at Madeira kun er for gamle mennesker! Gennemsnitsalderen er faktisk meget lavere end mange tror, når det gælder turister, der besøger Madeira, for selvfølgelig er Madeira ikke kendt for mange diskoteker, men der findes et særdeles godt natteliv for folk i alle aldre. Dette er nu ikke årsagen til den lave gennemsnitsalder, men derimod at folk rejser til Madeira for at vandre, cykle, bjergklatre, osv.

Se alle hoteller på Madeira

Vil du bo på et gemmested - Hideaways

Hideaways rejser tilbyder håndplukkede hoteller og ferieboliger på Madeira. Vælg en rejse hvor alt er inkl. i prisen lige fra flyrejse, ophold på hotel eller i ferielejlighed og billeje, eller køb selv din flybillet til Madeira og find dit hideaway på Madeira hos Hideaways Rejser.

Turistkontor

Skal du rejse til Madeira hjælper Madeiras turistbureau gerne med informationer om seværdigheder, transport, forslag til vandreture og meget mere. Du kan kontakte Madeiras turistbureau via deres hjemmeside og her kan du også læse meget mere om Madeira. På Madeira har turistbureauet flere afdelinger, således at du altid kan få hjælp i nærheden af dit hotel. I Madeiras lufthavn finder du også en afdeling af Madeiras turistbureau og skal du f.eks. på bil-rundrejse er det en god ide at spørge om gode råd og hører de nyeste vejrmeldinger. I Danmark har Madeira ikke deres eget turistbureau, men du er altid velkommen til at kontakte Portugals turistbureau, som også hjælper danskere med oplysninger om Madeira. Du finder link til turistbureauet her

Defor skal du rejse til Madeira

Madeira er et rejsemål du kan komme tilbage til flere gange, uden at nå at se det hele. Den skiftende grønne og frodige natur, romantisk anlagt i amfiteater byder på afvekslende landskab, der i øvrigt er meget anderledes på den nordlig og sydlige del af øen. De næsten 2.800 km. lange vandstier byder på afvekslende og spændende vandreruter, mange af dem på den på UNESCOS verdensarvsliste Laurissilva (Laubær) skovene, med store bevoksninger af denne hjemmehørende vegetation og som er den sidste overlevendeaf de oprindelige skove der blev afbrændt af de første bosætter.

En rejse til Madeira byder ligeledes på enestående lokale kulinariske oplevelser, hvor råvarer sammensættes i stor stil, lige fra fisk- til kødretter, blandet med øens modne grønt og frugt. En sviptur til Porto Santo byder på en af Europas bedste sandstrande med helbredende egenskaber, indbydende hoteller og første klasse golfbaner.

Madeira sætter kulør med bedårende blomstrende natur året rundt, et vidunderlig mildt klima og romantik i luften, derfor har Madeira i 19. årh. været en elskede perle og foretrukne feriemål (bryllupsrejser) og eksil opholdssted for hele Europa. Kejsere, konger, politikere, forfattere og malere kom til Madeira for at slippe væk fra den nordeuropæiske skarpe vinters plager. Det behagelige klima var gunstig for sygdomme som TB og hudsygdomme, Madeira var den europæiske aristokratiskes kursted. En berømt gæst var Storbritanniens statsminister Winston Churchill som søgte ro på og inspiration på Madeira til at dyrke sin elskede hobby, nemlig at male.

Glæd dig til at opleve Madeira eller måske til et snarligt gensyn - her på siden kan du online finde billige flybilletter, hoteller og billeje til din næste rejse.