Rejser til Arco de São Jorge 

På Madeira har du utallige muligheder for en skøn og aktiv ferie. Nu kan du rejse til Arco de Sao Jorge med Escapeaway og opleve det bedste af denne skønne ø, som er spændende året rundt.

Landsbyen Arco de Sao Jorge, der også udgør en såkaldt freguesia (en slags sogn), ligger smukt og idyllisk omgivet af bjerge, vinmarker og hav på Madeiras nordøstlige kyst. Byen, der kun har omkring 520 indbyggere, er kendt for at producere en række gode landbrugsprodukter på grund af stedets mikroklima og frugtbare jorde.

Landsbyen og området omkring den er et oplagt rejsemål, hvis du søger en ferie med ro og stilhed og ønsker at få et unikt indblik i den ældgamle og autentiske landkultur på Madeira.

Hos Escapeaway Rejser er vi specialister i rejser til Madeira, og tilbyder nøje udvalgte hoteller i området omkring Arco de Sao Jorge. Du kan rejse til Madeira hver dag året rundt og fra alle lufthavne i Danmark f.eks. Billund, Aalborg, Århus og København, samt Hamborg lufthavn i Tyskland. Vil du opleve mere af Madeira så kan jeg anbefale en rundrejse i bil, få mere inspiration til en kør-selv ferie i rejsetemaet bilrundrejser eller bestil et skræddersyet tilbud på din rejse.

Seværdigheder

Arco de Sao Jorge er et meget lille og afsondret sted, så det er i sagens natur småt med seværdigheder ud over den fantastiske natur, der omgiver stedet, og områdets unikke landlige traditioner og spændende historie. Man kan sige, at landsbyen og sognet i sig selv udgør en stor seværdighed og oplevelse!

Når det er sagt, så byder sognet og landsbyen ikke desto mindre på nogle interessante seværdigheder, herunder byens kirke og et bymuseum med udstillinger om områdets vin og vinproduktion. Den største attraktion i området er dog uden tvivl Quinta do Arco, der inviterer sine gæster og besøgende ind for at beundre deres rosenhave, som er den største samling af roser i Portugal! Du kan her også se de smukke, subtropiske frugtplantager, der dominerer området.

Historie

I 1517 grundlagde de første indbyggere i området sognebyen Sao Jorge. Indtil da tilhørte byen det nuværende nabo-sogn af samme navn, dvs. São Jorge. Det var først den 28. december i 1676, at landsbyen blev til et selvstændigt, borgerligt sogn, som fik sit eget navn, Arco de São Jorge. Navnet fik den på grund af de bueformede bjerge (arco), der omgiver landsbyen. 

En af de første bosættere på Madeira var Pedro Gomes Galdo, der tilegnede sig omfattende landområder i området omkring São Jorge og nabosognet Boaventura. Galdo blev, ligesom andre af Madeiras tidlige bosættere, tiltrukket af området, fordi det er et af de mest frugtbare på hele den nordlige del af Madeira. Her kunne man dyrke næsten alle slags landbrugsprodukter, men der var især optimale betingelser for dyrkning af sukkerrør.

I det sekstende århundrede øgedes den lokale befolkning i sognet betragteligt, ikke mindst med bosættere fra Minho- og Algarveregionen på det portugisiske fastland.

Kultur

Det hævdes undertiden, at en så lille flække som Arco de Sao Jorge ikke frembringer noget kultur, men det er ofte i de små flækker, at der - i forhold til antallet af indbyggere - frembringes mest kultur.

En af Arco de São Jorges mest kendte skikkelser på Madeira var Manuel Gonçalves - og i dag bærer det lille bibliotek i byen hans navn. Manuel Gonçalves var bonde, murer og digter; det sidste, selv om han i store dele af sit liv var analfabet. Han var også en mand af folket og hans poesi fik tilhængere over hele øen, mens han levede og digtede.

Hans poesi er af kendere blevet beskrevet som  "oprigtig, spontan, ren og original", og temaerne var som regel livet i landsbyen og på Madeira med titler som Santo António; Ankomsten af Hans Majestæt; Pigen i broderiet; Byen Funchal; Oversvømmelserne i 1895; Min sorte hane; Beskrevet af sig selv; Madeira; Indvandringen på Madeira; Min gammeldags far; og Lazaretos pest. Næsten alle digte blev publiseret i små hæfter, som han solgte på øens mange markeder og til fester og højtider.

Han emigrerede til Brasilien i 1910, hvor han udgav to digte, inden han vendte tilbage og døde i Arco de São Jorge den 19. marts 1927.

>> Læs mere om luksusferie på Madeira
>> Sådan booker du din tur til Madeira som en pakkerejse

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Arco de São Jorge

Hvad siger gæsterne i Arco de São Jorge?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser