Rejsetips til Arco de São Jorge på Madeira

Den lille, idylliske by Arco de Sao Jorge ligger på Madeiras nordøstlige kyst. Byen er omgivet af bjerge, vinmarker og havet og har kun lidt over 500 indbyggere. På grund af klimaet og den frugtbare jord er byen kendt for at producere lækre grøntsager, frugt og vin. Byen ligger en lille time fra hovedstaden Funchal i bil. 

Byen og dens omgivelser er et godt valg, hvis du er på udkig efter en fredelig og rolig ferie. Her sker meget lidt og du kommer få pulsen helt ned i dette rolige og genuine hjørne af Madeira.

Byens historie

Allerede tilbage i 1517 fik Sao Jorge sit navn og sin første kirke, og omkring 150 år senere fik byen Arco de Sao Jorge rettighed til at kalde sig for en selvstændig by. Navnet kommer fra formen på de bjerge som omgiver byen. De er formede som buer (arcos).

En af de første bosættere på Madeira var en mand ved navn Pedro Gomes Galdo. I midten af 1500-tallet opkøbte han store landområder i São Jorge og nabobyen Boaventura. Herr Galdo var, ligesom andre tidlige bosættere på Madeira, tiltrukket af området, fordi det blev anset for at være det mest frugtbare område på hele den nordlige side af øen. Næsten alt kunne dyrkes her, men forholdene var særligt gode for dyrkning af sukkerrør. Senere fandt man ud af, at man også kunne dyrke andre ting - herunder vin.

I løbet af 1500- og 1600-tallet steg områdets lokale befolkning en hel del. Der kom nybyggere fra primært Minho- og Algarve-regionerne - altså tilflyttere fra det portugisiske fastland.

Seværdigheder i og ved Arco de Sao Jorge

Hovedattraktionen i området er uden tvivl den fantastiske rosenhave i Quinta do Arco, som er den største samling af rosenbuske på Madeira. Her kan du også se de store og flotte frugtplantager, der findes i området. Byens kirke og bymuseum med udstillinger om områdets vine og vinproduktion er også en oplagt udflugtsmulighed. Ellers er det bare at nyde den fantastiske natur, få en snak med de lokale og bare nyde freden og den rolige atmosfære.

Velkommen til Escapeaway! Hos os kan du planlægge og skræddersy din rejse og vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Vi kalder de mest unikke af dem for Hideaways.

>>> Se vores hoteller i Arco de Sao Jorge

>>> Læs mere om Madeira

>>> Læs mere om Portugal

>>> Søg og find et unikt Hideaways-hotel på Madeira

 

 

 

 

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Arco de São Jorge

Hvad siger gæsterne i Arco de São Jorge?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser