Billeje på Madeira

Madeira er ikke en ret stor ø, men den rummer alligevel en enestående rig variation i både landskaber og natur. Dette oplever du bedst med billeje, hvor du kan køre ud langs de flotte kysten og rundt inde midt på øen i dit helt eget tempo. Med din egen lejebil skal du ikke bekymre dig om uregelmæssige busser og er fri for at skulle følge i hælene på en guidet gruppe.

Det er oplagt at leje en bil til ferien på Madeira, hvad enten du skal bo det samme sted alle dage eller eventuelt planlægger en rundrejse, hvor du bor på forskellige hoteller forskellige steder på øen.

Oplev Madeira i lejebil og kom helt tæt på naturen

I forbindelse med du bestiller din rejse, kan du også søge billig billeje fra alle biludlejningsselskaberne på Madeira og spar penge på din lejebil. Vi søger efter billeje fra selskaber som Avis, Hertz, Auto Jardim og Sixt. På Madeira kan du blandt andet køre til nordkysten og se byen Porto Moniz, gå på opdagelse i den berømte Nonnernes Dal beliggende midt på øen, parkere din bil i bjergene for at nyde fantastiske udsigtspunkter eller gå på levada-vandring. Med en lejebil kan du også nemt besøge øens andenstørste by Machico på den sydlige del af øen.

Billeje på Madeira er altid med fri kilometer og du kan få din lejebil udleveret både i Madeiras lufthavn eller inde i centrum af Funchal, hvis det passer dig bedre. Rent praktisk er det i de fleste tilfælde dog nemmest, hvis du får din lejebil allerede i lufthavnen. Så skal du finde en bus eller praje en taxi for at komme hen til dit hotel på Madeira den første dag. Bestiller du hjemmefra er det generelt billigt at leje en bil på Madeira er billig, hvor du typisk kan bestille billeje fra 150 kr. pr. dag.

>> Læs mere om transport på Madeira her

Kørselsforhold på Madeira

Der er et netværk af moderne hovedveje på Madeira, "Via Expresso" eller "Via Rapida", der som navnet antyder, takket være broer og tunneler giver forholdsvis hurtig forbindelse til de forskellige dele af øen. Når du forlader disse hovedveje, vil du dog hurtigt opdage, at bilkørsel på Madeira i overvejende grad er ensbetydende med bjergkørsel. For mindre rutinerede bilister kan det være en udfordring, og selv for dig, som er vant til at køre bil, gælder det nogle gang om at kende sine begrænsninger og holde hovedet koldt på de snørklede bjergveje, eller når du skal manøvrere sikkert ind i en parkeringsbås på en hældende vej.

Vær opmærksom på, at det ikke er usædvanligt med smalle, brostensbelagte veje i byerne og landsbyerne, som kan være meget glatte, når der er vådt. Selv uden for boligområderne er der mange smalle snoede veje. Det er derfor at tage ekstra hensyn, når man kører rundt på øen. De lokale beboere kender selvfølgelig vejene som deres egen bukselomme og har derfor en tendens til at køre ganske hurtigt. Lad dig ikke stresse af det og kør ikke hurtigere end du selv føler dig tryg ved. Der er ingen skam i at holde ind et passende sted for at lade en hurtigere bagvedkørende bil (eller bus) passere dig.

Madeira er en ø, som lever af turisme. De fleste lokale er derfor da også helt forstående overfor turistens tydelige ubeslutsomhed under kørslen på øen, og man vil opdage at hovedparten af bilisterne på Madeira er venlige og høflige. På grund af det ekstrem bjergrige terræn på nogle af vejene anbefaler vi, at man foretager den korrekte gearskiftning for at undgå at ødelægge bremserne. Dette vil hjælpe med til at holde bremserne kolde selv på de mest krævende skråninger.

Trods de til tider udfordrende veje er det også en stor fornøjelse at udforske Madeira med billeje. Der er ingen andre måder at komme omkring på, hvor du på samme måde kan nå ud til alle afkroge af øen eller følge pludselige indskydelser, hvis du for eksempel får lyst til at stoppe ved et smukt udsigtspunkt.

Hellere lille og kvik

Bjergkørslen og de smalle gader i byerne betyder, at en stor (bred) bil ikke er en fordel på Madeira. Har du valget mellem flere bilstørrelser er en mindre model ofte at foretrække, naturligvis forudsat at den har en tilstrækkelig kraftig motor til at kravle op ad de mange stigninger i et tilfredsstillende tempo. Har du ikke mulighed for at bruge din egen gps (eventuelt på sin mobil), kan det varmt anbefales at bestille en sammen med din lejebil. Det letter kørslen betydeligt, at du ikke også skal holde udkig efter skiltene. Særligt i Funchals labyrintiske gader kan navigation uden en gps være svær for den førstegangsbesøgende.

Benzinstationer er der rigelig af – men sørg alligevel for at fylde benzin på før du forlader Funchal by. Overhold fartgrænserne og husk at man på Madeira ligesom i resten af Europa overtræder færdselsreglerne, hvis man drikker for meget alkohol og derefter kører bil. Giv dig god tid, tag sikkerhedsselerne på og tag det roligt og nyd øens skønhed!

Når du booker en rejse til Madeira med Escapeaway kan du booke en lejebil på Madeira som en del af din pakkerejse - og så er du sikret af Rejsegaranti.

>> Læs også om flyrejser fra Billund til Madeira her

Generelt om biludlejning på Madeira

Rejser du til Madeira er det oplagt at have en lejebil til rådighed i ferien, og her kan du få information og tips om billig billeje i Portugal.

Ønsker du de bedste betingelser for at udforske de mange seværdigheder på Madeira, er billeje det bedste tilvalg, du kan gøre. Når du har en lejebil til rådighed i ferien, er det nemt at opleve de bedste af de mange unikke natur- og kulturseværdigheder den portugisiske Atlanterhavsø byder på. For at du kan finde den billigste billeje til din rejse på Madeira med Escapeaway, giver vi dig i søgemaskinens andet trin mulighed for at vælge nøjagtig den type lejebil, som bedst opfylder dine behov. Alle biludlejningspriserne i søgemaskinens oversigt inkluderer fri kilometer og lovpligtige forsikringer med mindre andet fremgår af lejebetingelserne. Herunder finder du gode råd og tips til en ferie med billeje på Madeira.

Biludlejningsfirmaer

Hvad enten du foretrækker at bestille billeje med afhentning direkte i lufthavnen eller fra et andet udlejningskontor på Madeira, kan du i søgemaskinen hos her på Escapeaway frit vælge mellem lejebiler fra en lang række internationale biludlejningsselskaber som f.eks. Avis, Hertz biludlejning, Eurocar, Sixt, Firefly og EuropCar, samt en række regionale biludlejningsselskaber. For at kunne tilbyde dig den billigste billeje på Madeira, har vi hos Escapeaway valgt at samarbejde med AutoEurope. Dette er en anerkendt biludlejer, som er kendt for at tilbyde god service og lave priser. Vi har i samarbejde med AutoEurope, som har stort kendskab til det portugisiske billejemarked, desuden valgt at frasortere udlejningsselskaber, som nok er kendt for at have lave priser, men erfaringsmæssigt også har meget dårlig service.

Priser

Priserne på billeje på Madeira, som du ser i søgemaskinen her hos Escapeaway, inkluderer alle de lovpligtige forsikringer og fri kilometer med mindre andet er angivet i lejebetingelserne. Det giver dig mulighed for frit at tage på opdagelse på Madeira uden bekymringer om kilometerforbrug. Ved bestillingen af din lejebil har du naturligvis mulighed for at vælge biler i forskellige prisklasser og eventuelt tilvælge ekstra forsikringer og udstyr.

Søg og sammenlign priser på billeje

Typer af lejebiler

Takket være samarbejdet med AutoEurope kan Escapeaway tilbyde dig et bredt udvalg af lejebiler på Madeira. Som udgangspunkt er lejebilerne i oversigten opdelt i kategorier. På Madeira vil du typisk finde bilmærker såsom Peugeot, Volkswagen, Toyota og Opel i udvalget hos AutoEurope. AutoEurope tilbyder således et bredt udvalg af lejebiler på Madeira, lige fra helt små biler til blot to personer op til store mini-busser med plads til 9 personer. Ønsker du at finde den billigst mulige lejebil til din ferie på Madeira, er det først og fremmest i Mini- og Economy-kategorierne, du skal kigge. Her finder du et bredt udvalg med prisvenlige biler såsom Volkswagen Up og Renault Twingo.

Er du på familieferie eller er I en større vennegruppe, som rejser sammen til Madeira, er det naturligvis mere oplagt at vælge en lidt større lejebil. Når du bestiller din rejse hos Escapeaway, kan du for eksempel vælge at leje en minivan med plads til ni personer såsom en VW Transporter. En ferie med billeje kan også være en chance for at få en unik køreoplevelse. Udnyt for eksempel det lune klima på Madeira til en bilferie med en cabriolet såsom en Peugeot 207 Cabriolet.

Oplev Madeira med bil

Billeje på Madeira er ikke blot en mulighed for at besøge øens største seværdigheder, men også en chance for at kunne tage spontane afstikkere og finde små, skjulte perler, som mange andre besøgende går glip af. Herunder kan du se nogle få af de mange udflugtsmuligheder med billeje på Madeira.

Klippebassinerne i Porto Moniz

Husker du at tage badetøjet med til Madeira, er det oplagt at køre en tur til Porto Moniz på den nordvestlige kyst. Her omtrent 50 minutters kørsel fra Funchal kan du bade i de unikke klippebassiner, som er delvist naturskabte bassiner i den vulkanske klippe, der fyldes af tidevandet med frisk havvand. Det 3800 m² store område med saltvandsbassinerne i Porto Moniz byder på flere dybder, hvor der blandt andet er et lavvandet bassin til børn. Derudover er der faciliteter såsom omklædningsrum og snackbar, ligesom du kan leje liggestole og parasoller.

Levadaerne

Netværket af vandingskanaler, levadaer, er en af de helt enestående oplevelser på Madeira, hvis du holder af at tage på vandreture i naturskønne omgivelser. Der findes levadaer mange steder på Madeira, og med billeje kan du nemt finde en som passer til dine ønsker i længde og sværhedsgrad. En vandretur langs levadaerne er ikke kun en chance for at være aktiv i ferien, men også for at opleve nogle af de smukkeste landskaber, Madeira har at byde på. Det er også på disse ture, at mange besøgende for alvor forstår, hvorfor Madeira ofte kaldes blomsterøen. Vandring langs levadaerne findes i mange sværhedsgrader lige fra dem, der kan beskrives som lette slentretur til udfordrende ruter, som kræver indgående forhåndskendskab til terrænet og god kondition. Er du usikker på, hvilken levada der passer bedst til dig, kan vi anbefales dig at tage på en af de mange guidede levada-vandringer, som tilbydes på Madeira.

Læs også: Vandring på Madeiras levadaer

Udsigtpunkter på Madeira

Benytter du billeje på Madeira, kan du nemt komme omkring på hele øen i løbet af din ferie. Det er blandt andet en chance for at opsøge de bedste udkigspunkter på den bjergrige ø. Det højeste beliggende udkigspunkt på Madeira er Pico Ruivo, hvor du fra 1861 meters højde har en spektakulær udsigt over bjerge, dybe dale og øer. På en klar dag kan du for eksempel se Curral das Freiras (Nonnernes Dal) og Porto Santo. Pico Ruivo udsigtspunktet ligger omkring 45 kilometers kørsel fra Funchal. Dette var blot et par ideer til oplevelser med billeje på Madeira. Du kan finde meget mere inspiration til din bilferie på bloggen her hos Escapeaway.

Lufthavne:

Når du rejse til Madeira, er det oplagte at bestille din lejebil med afhentning i lufthavnen. Så kan kan du uden forsinkelse køre videre til dit hideaways, og er med det samme klar til at tage hul på en oplevelsesrig ferie på Atlanterhavets perle. Bestiller du din lejebil hjemmefra har du størst chance for at få den billigste pris på netop den type lejebil, du ønsker til din ferie på Madeira.

Madeira Lufthavn

Madeira Lufthavn ligger kun 20 minutters kørsel fra Funchal, hovedstaden på Madeira. Lufthavnen, som har koden FNC i søgemaskinen, har af flere omgange fået forlænget sin landingsbane. Den seneste udvidelse, som stod færdig i 2002, gav Madeira Lufthavn en markant længere landingsbane i forhold til den oprindelige fra 1964. For at få plads til forlængelsen har man bygget landingsbanen på søjler ud i havet. Det imponerende bygningsværk blev i 2004 anerkendt med en 'Outstanding Structure Award', som er bygningsingeniørernes svar på Oscar-uddelingen. Der er i højsæsonen fly fra Danmark direkte til Madeira Lufthavn flere gange om ugen fra flere danske lufthavne. De fleste vælger at bestille billeje med afhentning i lufthavnen, men AutoEuropa har dog også udlejningskontor i Funchal og i andre byer på øen.

Information om billeje hos Escapeaway

Ovenstående informationer om billeje på Madeira er skrevet som vejledning, og vi tager forbehold for fejl og ændringer, da betingelserne ofte skifter hos de forskellige biludlejningsselskaber. Hos Escapeaway henviser vi altid til de aktuelle informationer, som fremgår af lejebetingelserne. Har du spørgsmål vedrørende leje af bil på Madeira, er du meget velkommen til at kontakte os eller kundeservice direkte hos AutoEurope.

Læs mere om billeje hos Escapeaway, eller om de mange andre rejsemål vi tilbyder i Portugal.

Se alle rejser til Madeira med Escapeaway

>> Læs mere om billeje