Rejser til Câmara de Lobos

Den hyggelige lille fiskerby Câmara de Lobos ligger på den sydlige kyst af Madeira og er i teknisk forstand en forstad til Madeiras hovedstad Funchal, selv om der er fem kilometer ind til Funchals centrum. Byens idylliske beliggenhed i ly af en stejl klippeskrænt ved en fredelig bugt og dens blanding af smukke hvidvaskede huse med røde tegltage, farvestrålende fiskerbåde og fiskere, der samles på byens torv, samt en fantastisk udsigt til havet, har gjort den til et yndet sted for kunstnere og andre besøgende med kunstneriske tilbøjeligheder gennem tiderne, herunder en vis Winston Churchill, der plejede at forevige stedets skønhed under sit ophold i byen.

Du kan endnu finde spor af Churchill i området, da der ved indkørslen til byen stadig ligger den restaurant - kaldet Churchill's Place -  hvor Churchill tilbragte megen tid med at beundre bugten og livet ved havnen. Der findes også et udsigtspunkt - O Miradouro Winston Churchill - der ærer Churchill og samtidig giver en storslået panoramaudsigt over havnen, bugten og byen.

Byens beliggenhed gør den også til et populært stop for rejsende på udflugt fra hovedstaden Funchal til klippen Cabo Girão, der ligger kun 2 kilometer vest for Câmara de Lobos (læs mere om denne seværdighed forneden).

Seværdigheder og oplevelser

Cabo Girão

Mindre end to kilometer vest fra centrum af Câmara de Lobos finder du en af Madeiras bogstaveligt talt største og mest populære seværdigheder: De høje havklipper Cabo Girão. Klipperne, der når en højde på 580 meter, ligger mellem to floddale, der strømmer ud i Atlanterhavet.

Klipperne har op til 1800 besøgende om dagen, ikke mindst på grund af den overdækkede gangbro (skywalk) på stedet, der er den højest beliggende gangbro i Europa. Gangbroen åbnede i slutningen af oktober 2012 og ligner den, som du kan opleve i Grand Canyon i USA, idet begge er lavet af gennemsigtigt glas for at give en fantastisk udsigt til besøgende. 

Stedet er også et populært udgangspunkt for vandrere, så hvis du holder af at vandre kan det være en god ide at tage vandreskoene med (men husk altid at undersøg de lokale forhold, herunder det aktuelle vejr, inden du begiver dig på en vandretur på Madeira). 

Pico da Torre

Udsigtspunktet Pico da Torre stiger til 205 meters højde og er et fantastisk sted at nyde udsigten til Câmara de Lobos, dens maleriske bugt, Cabo Girão, sognet Estreito de Câmara de Lobos og udkanten af Funchal by. Et kors på stedet symboliserer fejringen af 15 års jubilæet for den nationale revolution, hvorfor stedet også er kendt som Pico da Cruz.

Capela de Santo António

Oplev det simple fiskerkapel dedikeret til helgen Santo António. Dette kapel var historisk det sted, hvor fiskernes hustruer ville bede for deres ægtemænd, mens disse var ude på de farlige farvande. Interiøret er dekoreret med scener fra Santo Antónios liv og hans bedrifter til søs.

Fiskerbådene

Besøg den grå stenstrand i hjertet af byen, hvor fiskerbådene ligger fortøjret om dagen. Disse farverige både står i skarp kontrast til de grå sten på stranden og giver dig optimale muligheder for at få nogle gode feriebilleder med hjem. Samtidig får du et indblik i Madeiras gamle, traditionelle fiskerkultur, der også kan opleves på byens torv, hvor fiskerne ofte mødes. 

Lokal transport

Câmara de Lobos ligger kun 5 kilometer vest for Funchal og der er regelmæssig busforbindelse til Funchal, hvorfra du nemt kan komme til andre steder på øen. Alle Rodoeste-busser, der afgår fra Funchal i vestlig retning, kører gennem Câmara de Lobos. Det er også nemt at tage en taxa fra byen, men du bør altid acceptere en pris, inden du træder ind i taxaen.

Vejr og klima

Det subtropiske klima i Câmara de Lobos bestemmes overvejende af Atlanterhavet. Som følge heraf bliver det aldrig hverken meget koldt eller meget varmt, hvilket gør stedet til et ideelt helårs-rejsemål. Den eneste periode, hvor det bliver rigtig varmt, er, når Leste-vinden kommer fra Afrika. Rigtigt koldt bliver det ikke på noget tidspunkt, da gennemsnitstemperaturen aldrig når ned under 16 grader.

De varmeste måneder i året er august og september med gennemsnitligt 23 grader, mens de koldeste måneder i året er januar og februar og marts med gennemsnitligt 16 grader. Mest nedbør finder du i januar med gennemsnitligt 110 mm, efterfulgt af oktober og november med 100 mm i gennemsnit, mens sommermånederne juni, juli og august kun har gennemsnitligt 10 mm.

>> Se alle hoteller på Madeira her
>> Vil du have luksus? Så kig her

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Câmara de Lobos

Hvad siger gæsterne i Câmara de Lobos?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 11 anmeldelser