Rejser til Caniço

Hyggelige lille Caniço ligger lige uden for Funchal. Den gamle bydel er centreret omkring et hyggeligt torv og rolige ensrettede gader. Kystens majestætiske klipper giver lejlighed til fantastiske udsigter og gode gåture. Book din rejse til Caniço med Escapeaway i dag!

Caniço, beliggende kun 6 kilometer øst for Funchal, er en charmerende landsby, hvis gamle bydel er centreret omkring et torv og en kirke fra det 18. århundrede med en labyrint af rolige, ensrettede gader, der strækker sig op i de omkringliggende bjergskråninger. Ved kysten ligger den nyere bydel, kaldet Caniço de Baixo, som rummer størstedelen af byens mange restauranter, hoteller og ferieboliger.

Byen er et perfekt udgangspunkt for en ferie på Madeira med dens rolige atmosfære, dens mange ferie-faciliteter og dens beliggenhed ved kysten og tæt på ø-hovedstaden Funchal.

Velkommen til Portugal med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Canico og andre rejsemål på Madeira hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på i din ferie. Du kan rejse til Canico i det antal dage du ønsker da vi altid tilbyder valgfri rejselængde og afrejsedato. Bestil din rejse som en samlet pakke inkl. hotelophold, flyrejse og transfer tur/retur fra lufthavnen eller en lejebil. Vil du hellere selv arrangere rejsen til Madeira kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Funchal
>> Læs om rejser til Ponta Delgada

Hoteller i Canico

Populære hoteller i Canico

Portugal, Madeira, Canico
9,4
Fabelagtigt
659 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Canico
9,4
Fabelagtigt
1999 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Canico
9,1
Fabelagtigt
1241 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Du kan her finde information og inspiration til en rejse til Caniço på Madeira, herunder om de største seværdigheder og oplevelser i området og stedets vejr og klima. I vores rejseguider på bloggen skriver vi om egne erfaring fra rejser til øen og giver tips til udflugter og meget mere. Du finder også informationer om andre rejsemål du kan besøge hvis du bor i Canico, f.eks. Funchal, Porto Moniz og Calheta for blot at næve et par stykker. God fornøjelse og god rejse!

Seværdigheder og oplevelser

Miradouro do Cristo Rei

Miradouro do Cristo Rei, beliggende i Garajau, der stort set ligger i forlængelse af Caniço de Baixo, giver en fantastisk udsigt over Funchal-bugten, Garajaus natur-reservat, Caniço de Baixo og Atlanterhavet.

Det storslåede udsigtspunkt har sit navn fra opførelsen af en 14 meter høj Kristus-statue, der blev bygget på selvsamme sted i 1927 og som endnu i dag majestætisk skuer ud over havet fra miradouroen. Kristusfiguren er efter sigende verdens ældste kristusstatue og har muligvis inspireret skaberne af den langt større og mere kendte kristusstatue Cristo Redentor, som står på det 710 meter høje bjerg Corcovado i Rio de Janeiro i Brasilien.

Der er dog dem, der mener, at det snarere var skaberne af Kristusfiguren i Garajau, der blev inspireret af Cristo Redentor-figuren i Rio de Janeiro, eftersom denne allerede var i støbeskeen i 1922 (men først var bygget færdig i 1931). Uanset hvilken vej inspirationen gik, er miradouroen et besøg værd!

Jardim de Palheiro

Få kilometer vest for Caniço - ved Quinta de Pilheiro, der ligger ca. halvvejs på vejen til Funchal - finder du den vidunderlige botaniske have Jardim de Palheiro, der ikke kun er berømt for dens mange eksotiske blomster, buske og træer, men også for dens smukke beliggenhed mellem de madeiranske bakker, ca. 500 meter over havets overflade.

Haven blev grundlagt af dens oprindelige ejer, greven af Carvalhal  der plantede mange træ- og plante-arter på sin ejendom og blandt andet påbegyndte indsamlingen af eksemplarer fra Camelia-slægten, der endnu i dag kan beundres i haven. Fra år 1885 kom haven og den dertilhørende quinta i Blandy-familiens hænder, og både den daværende familie og efterfølgende generationer af familien har udvidet haverne, så de i dag er større og mere frodige end nogensinde.

Blandt havens mange eksotiske arter er hibiscus og bougainvillea (som blomstrer året rundt på grund af det subtropiske klima), afrikanske tulipantræer, eucalyptus-træer, koralbuske, jacarandá-træer, mexicansk humleknop, justicia adhatoda og alberta magna.

Funchal

En af de store fordele ved at bo i Caniço under ferien, er, at den kun ligger omkring 6 kilometer vest for Funchal, hvilket gør det meget let at aflægge Madeiras smukke hovedstad hyppige besøg.

Funchal er Portugals sjette-største by med omkring 115.000 indbyggere og rummer ikke bare nogle af Madeiras største seværdigheder og oplevelser, men er samtidig én af Portugals største turistattraktioner og er også i besiddelse af Portugals største havn for krydstogtsgæster.

Blandt byens største seværdigheder og oplevelser er det historiske bycentrum, svævebanen mellem Funchal og Monte, Madeiras botaniske have, Santa Catarina-parken, Funchals katedral, Monte Palads´ tropiske have, Museo Quinta das Cruzes, Casa Museo Frederico de Freitas, Jardim Municipal do Funchal, Miradouro Pico dos Barcelos, São Lourenço-paladset, Paços do Concelho do Funchal, Museu de Historia Natural do Funchal,  Instituto Do Vinho Da Madeira, Praça Do Povo og Igreja do Socorro - og mange flere!

Klima og vejr

Caniço har et subtropisk middelhavsklima med moderat varme temperaturer hele året rundt. hvilket gør byen til en oplagt ferie-destination hele året rundt; ikke mindst, når det er koldt og regnfuldt i den danske vinterperiode.

Klimaet kan groft sagt opdeles i to hovedsæsoner: en lidt mere regnfuld og lidt køligere sæson fra november til april og en tørrere og varmere sæson fra maj til og med oktober. Fugtighedsniveauet forbliver konstant højt på ca. 70%. Havtemperaturerne spænder normalt fra gennemsnitligt 18 grader i perioden februar-marts til omkring 24-26 grader i perioden august-oktober.

Da byen spreder sig op ad bjergskråningerne bag kysten, er det ret almindeligt at opleve skyer, tåge og regn i disse dele af byen i perioden fra oktober til marts, mens der ofte er skyfri himmel på det samme tidspunkt i den del af byen, der ligger helt nede ved kysten. Temperaturerne har naturligvis også en tendens til at være lidt lavere i den del af byen, der ligger op ad bjergskråningerne.

De varmeste måneder i året er august og september med 23 grader i gennemsnit, efterfulgt af juni og oktober med 21 grader i gennemsnit, mens de koldeste måneder i året er januar, februar og marts med gennemsnitligt 16 grader, efterfulgt af april med 17 grader i gennemsnit. Gennemsnitligt set er der således næsten altid et sted mellem 16 og 23 grader i Caniço.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Canico?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 13 anmeldelser