Rejser til Canico

Canico ligger omkring 10 km øst for Funchal og giver dig derfor en god base, hvorfra du kan udforske Madeiras hovedby, men også resten af blomsterøen. Her er du således tæt på det meste af det, de fleste rejser til Madeira for at opleve. Du kan således både tage på vandreture langs Madeiras mange naturskønne vandingskanaler, levadaer, og på eventyr i Funchals smalle gader med deres mange hyggelige restauranter, markeder og butikker. Samtidig har du i Canico efter en oplevelsesrig dag mulighed for at trække dig lidt tilbage og bare slappe af.

Som rejsemål består Caniço af den oprindelige, lille landsby, som ligger lidt inde i landet og Canico de Baixo helt nede ved kysten. Selvom Canico ligesom resten af Madeira ikke er kendt for badestrande, men derimod dramatiske klippekyster, kan du godt pakke badetøjet. Rejser du hertil om sommeren, kan du således tage en dukkert i et af øens havbade eller eventuelt tage en dagsudflugt til den lille naboø Porto Santo, hvis du vil dase på brede sandstrande. På en dag med et roligt hav kan en tur ned til den mere nærliggende Praia de Garajau dog også varmt anbefales, hvis du trænger til en forfriskende dukkert i det azurblå hav. Hvis du ikke vil køre af den stejle, snørklede vej ned til stenstranden, kan du tage en svævbane! Mens stenstrandene ved Canico måske ikke er en egentlig hovedattraktion, tiltrækker byens dykkercentre til gengæld mange. Havet omkring Madeira rummer nemlig et rigt liv, som i sig selv værd at rejse efter, hvis du dykker.

Madeira er ikke meget stor, men rejser du til Canico med ønske om at opleve både øens natur og charmerende byer, kan det alligevel anbefales at leje en bil. Så kan du for eksempel på omkring en halv times køre ind midt på øen til Nonnernes dal (Curral das Freiras) eller op til udsigtpunktet på Pico do Areeiro, Madeiras tredjehøjeste bjerg. Med en bil har du naturligvis også optimale muligheder for frit at opsøge øens bedste restauranter. Både inde i Funchal og de mindre byer som Canico finder du således et godt udvalg af gode restauranter med alt fra helt traditionelle egnsretter til internationale klassikere på menuen. Ikke overraskende er Madeiras køkken især kendt for retter, som udnytter de gode forsyninger af fisk og skaldyr, men der er delikatesser for enhver smag.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Canico