Rejser til Estreito da Calheta

Estreito da Calheta er et lille portugisisk sogn beliggende på den sydvestlige del af Madeira. Floden Ribeira de São Bartolomeu, mod øst, adskiller Estreito da Calheta fra nabosognet Freguesia da Calheta, mens floden Ribeira Funda, mod vest, adskiller det fra Freguesia dos Prazeres. Sognet grænser op til Atlanterhavet mod syd og bjergene mod nordøst og består for det meste af landbrug. 

Estreito da Calheta er et rejsemål for dig, hvis du vil opleve det autentiske, rolige, landlige og solrige Madeira med kun ca. en halv time indtil hovedbyen Funchal.  

Oplev Madeira med Escapeaway, vi er specialister i rejser til øen, og tilbyder nøje udvalgte hoteller i området omkring Estreito da Calheta. Vi tilbyder afgange til madeira hver dag året rundt og du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker. Flyv fra alle lufthavne bla. København, Billund, Aalborg, Århus og Hamborg lufthavn.

 Seværdigheder 

Du finder mange seværdigheder og oplevelser på Madeira, og her har jeg samlet nogle af dem i nærheden af Estreito da Calheta
 

Igreja Paroquial de Nossa Senhora da Graça

Det var João de França, søn af André Gonçalves de França, der byggede kapellet Nossa Senhora da Graça, hvor man senere  oprettede det nye sogn og som også udgjorde det majorat, som han grundlagde i 1503. João de França døde omkring 1511 og blev siden begravet i kapellet.

Kapellet i Nossa Senhora da Graça blev omdannet til en sognekirke, men det vides ikke præcist hvornår. Derimod er det sikkert, at den nuværende kirkebygning blev bygget i år 1791 og velsignet i 1793.

Kirken blev renoveret igen mellem 1968 og 1971, hvor den fik ændret sin frontspids og tårnet.

Capela Nossa Senhora da Conceição

Dette kapel blev grundlagt af André de França Andrade i året 1673 på det samme sted, hvor kirken står i dag. Kapellet var en del af Andrades majorat og skulle markere hans status som den første jarl af Calçada (1812 - 1906).

Praia da Calheta

Teknisk set ligger Praia da Calheta i nabosognet Calheta, men da den ligger tæt på Estreito da Calheta-sognet og da der ikke er mange strande på Madeira, får den alligevel lov til at være med her. Praia da Calheta er en 100 meter lang og kunstigt anlagt sandstrand, som både er populær blandt almindelige badegæster og vandsports-folk, såsom kajaksejlere og windsurfere. 

Den blev indviet i 2004 og var den første strand på Madeira til at importere sand fra Marokko. Efter at en storm tog meget af det importerede sand, blev der i april 2008 foretaget en ny ordre på 2.800 tons sand med oprindelse i Marokko, hvilket har skabt politisk debat på Madeira, eftersom sandet kommer fra et besat område i Marokko, hvor der er stridigheder om, hvem der ejer naturressourcerne.

Kontroverserne har dog ikke gjort stranden mindre besøgt og i højsæsonen vil den ofte være fyldt med badegæster.

O Centro das Artes - Casa das Mudas

Kunstcentret Casa das Mudas er blevet internationalt anerkendt for sin arkitektur og perfekte integration i landskabet. Det indeholder udstillingsområde, auditorium, bibliotek, butik, cafeteria, restaurant og et stort kulturelt underholdningsområde med workshops og kunstværksteder, samt en underjordisk parkeringsplads med en kapacitet på 92 pladser.

Historie

Navnet på Calheta stammer fra dets orografiske forhold, da det er præget af en dyb dal, der ligner en slugt. Ifølge nogle kilder fandt bosættelsen af området sted i begyndelsen af den anden halvdel af det 16. århundrede.

Blandt de økonomiske aktiviteter i området har landbruget skilt sig ud; især vin- og sukkerrørsproduktion har spillet en central rolle. Sukker blev i århundreder betragtet som hvidt guld og blev tidligere eksporteret i bytte for flamsk kunst, som i dag er udstillet på Museum of Sacred Art i hovedbyen Funchal.

>> Læs alt om rejser til Madeira
>> Se alle vore udvalgte luksushoteller på Madeira her

 

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Estreito da Calheta