Rejser til Funchal

Funchal er den største by og hovedstad på Madeira. Byens historie går langt tilbage og har siden grundlæggelsen i 1424 været præget af de handelsruter der passerer forbi, grundet øens beliggenhed mellem Europa og Den nye verden. Book din rejse til Funchal med Escapeaway i dag!

Der findes byer, hvor man føler sig lidt mere hjemme end andre. Sådan har jeg det med Funchal. Madeiras "solskinsby".  Hvis du spørger mig, så har Funchal nemlig den perfekte blanding af lands- og storbystemning. Landsby fordi at den gamle bymidte er relativ lille og er bygget op som en charmerende labyrint med smalle, brostensbelagte passager og små gågader.

Her er specialbutikker med kunsthåndværk, madeiravin og andre specialiteter. Her er små restauranter, der serverer dagens menu for yderst rimelige priser (jeg har et par favoritter, som du gerne må "låne" til din ferie på Madeira: ). Sidst, men ikke mindst, så er du selv her inde i byen omgivet af naturen med bjergene i baggrunden, Atlanterhavet mod syd og små, grønne parker, der gør Funchal perfekt til dage med afslapning til fods. 

Omvendt er Funchal også en 'lille storby'. Med sine godt 110.000 indbyggere er her en charmerende, international atmosfære, og den lokale befolkning ved, hvordan man tager sig bedst muligt af sine gæster fra nær og fjern. Service, gæstfrihed og smil er en del af DNA'en i Funchal (som i øvrigt også gælder for resten af øen), og det gengældes af de mange besøgende, der kommer til Funchal året rundt. Her går det internationale islæt hånd i hånd med det lokale liv, og byen tilbyder adskillige seværdigheder, som kan måle sig med udbud i andre internationale byer: Museer, festivaler, designbutikker, guidede udflugter og meget mere. 

Jo, Funchal har det hele - samlet på et sted, og derfor er det helt naturligt, at så mange gæster ynder at vende tilbage til byen igen og igen (jeg selv har besøgt Funchal omkring 10 gange - og der kommer helt sikkert en "næste gang"). Her er bare rart at være...

Velkommen til Madeira med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Funchal hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din rejse. Book din rejse til Funchal som en samlet pakke inkl. hotelophold, flyrejse og lejebil eller transfer t/r fra lufthavnen. Vil du hellere selv arrangere rejsen til Madeira kan du selvfølgelig også blot bestille dit hotel igennem Escapeaway.

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Funchal med gode anmeldelser. Vi tilbyder altid valgfri afrejsedag og rejselængde og du kan rejse til Madeira Funchal lufthavn (FNC) hver dag året rundt. Specielt i vinterhalvåret findes der gode flyforbindelser og flere gange om ugen direkte fra f.eks. København og Hamborg, ligesom det er muligt at flyve fra fx. Aalborg, Aarhus og Billund med mellemlanding.

>> Læs også om rejser til Ponta Delgada her
>> Læs alt om hoteller på Madeira her

Hoteller i Funchal

Populære hoteller i Funchal

Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fabelagtigt
470 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,3
Fabelagtigt
992 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fabelagtigt
107 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din rejse til Funchal. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Den botaniske have

Jardim Botânico da Madeira - Madeiras botaniske have - blev åbnet for offentligheden i 1960. Før det tidspunkt havde det været en del af en ejendom, der tilhørte familien Reid's grundlægger, William Reid.

Haven omfatter blandt andet sjældne endemiske arter fra Madeira, et arboret, et drivhus, medicinske og aromatiske planter, sjældne palme-arter, en fuglepark, samt et naturhistorisk museum.

Funchas katedral

Sé Catedral da Nossa Senhora da Assunção, beliggende i sognet Sé, er katedral i Funchals stift, som omfatter hele den autonome region Madeira. Katedralen, der blev påbegyndt i den sidste halvdel af det femtende århundrede og afsluttet i begyndelsen af det sekstende (1514), er en af de få bygninger på Madeira, der stort set intakt har overlevet tidens tand siden den tidlige kolonisering af Madeira. 

Katedralen er bygget i gotisk stil og har tre skibe. Taget, der er af cedertræ, er lavet i et Mudéjar-inspireret design, mens ydervæggene er lavet af sten fra Cabo Girão. Den har også et kors af sølv, doneret af kong Manuel I af Portugal, som betragtes som et af mesterværkerne i den manuelinske ædelmetal-kunst i Portugal. 

Jardim Tropical Monte Palace

Den tropiske have Jardim Tropical Monte Palace er blevet beriget med planter fra hele verden; og indeholder hele 100.000 plantearter. Der er også et område af haven, der er afsat til Madeiras flora, og som blandt andet fremviser arten laurissilva og den truede art pittosporum coriaceum, almindeligvis kendt som "mocan".

Foruden de mange planter omfatter haven en af de vigtigste flise-samlinger i Portugal. Fliserne er udstillet midt i den tropiske vegetation og kommer fra paladser, kirker, kapeller og private huse i det tidligere portugisiske imperium. De fleste af dem beskriver sociale, kulturelle og religiøse begivenheder. For eksempel kan du beundre 40 fliser, der beskriver Portugals historie, begyndende med Dom Afonso Henriques´ kongedømme og sluttende med Den Tredje Republik.

Madeira vin-museum

Madeira vin-museum rummer de ældste vinkældre på Madeira, stammende fra det 17. og 18. århundrede. Kældrene er åbne for offentligheden, og foruden de arkitektonisk interessante aspekter af det historiske sted er der også et rum, hvor du kan smage på vine, lagerhuse, en butik og et udstillingsområde, som du kan opleve under dit besøg på stedet.

Samlet fortæller alle disse dele historien om den legendariske Madeira-vins unikke produktionsproces, fra det tidspunkt, hvor druerne til vinen bliver plukket i vinmarken til de er blevet forvandlet til den søde Madeira-vin i dens mange versioner, hvadenten det er Sercial, Malvasia, Verdelho eller Boal.

 

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Funchal har jeg her samlet en lille rejseguide med nogle få facts og informationer om Funchal på Madeira, såsom byens geografi, befolkning, vejr og klima og transport, som kan tjene som inspiration til din rejse til Funchal. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Funchal ligger på den sydøstlige del af øen Madeira midt ude i Atlanterhavet, 520 kilometer fra den afrikanske kyst og 1000 kilometer fra det europæiske fastlandskontinent. Byen er indlejret i en naturligt formet dal med blide bakker, der begynder ved kysten og stiger til 1200 meter, hvilket gav de tidlige bosættere et naturligt ly mod dårligt vejr og fjender (bortset fra dem, der kom fra havet, naturligvis).

Funchal er den største by og det administrative sæde for den selvstyrende region Madeira. Byen har en befolkning på omkring 112.000 indbyggere, hvilket gør den til den sjette-største by i Portugal. Den har desuden været hovedstad på Madeira i mere end fem århundreder.

Klima og vejr

Funchal har et subtropisk middelhavsklima med jævne temperaturer hele året rundt, der gør den til ideelt rejsemål alle årets fire sæsoner. Klimaet kan dog adskilles i to hovedsæsoner: en mere regnfuld og lidt køligere sæson fra oktober til marts og en mere tør og varm sæson fra april til september. Fugtighedsniveauet forbliver konstant højt på ca. 70% hele året rundt.

Da byen stiger fra havet og op til 1200 meters højde på sine nordlige skråninger, er det ret almindeligt at opleve skyer, tåge og regn i de nordlige forstæder, mens der samtidig er helt skyfri himmel i områderne tættere på havet. Temperaturerne har også en tendens til at være lidt lavere i de højere højder. I den tidlige sommer, især i juni, kan der optræde et fænomen, som kaldes "Funchals hjem", hvor vedvarende overskyethed dækker hele bugtområdet i Funchal.

Varmeste månede i året er august og september med 23 grader i gennemsnit, efterfulgt af juli med 22 grader i gennemsnit, mens januar, februar og marts er de koldeste måneder i året med 16 grader i gennemsnit. Mest nedbør er der i januar med 110 mm i gennemsnit, efterfulgt af oktober og november med 100 mm i gennemsnit, mens der er mindst risiko for regn i sommermånederne juni, juli og august med kun 10 mm i gennemsnit.

Transport

Fly

Funchal har en international lufthavn beliggende ca. 13 kilometer nordøst for byen. Lufthavnen har primært flyvninger til europæiske hovedstæder på grund af Madeiras store turisme, men lufthavnen er også afgørende for transport af last ind og ud af Funchal og Madeira. Det er den fjerde-travleste lufthavn i Portugal.

Lufthavnen har en enkelt terminal, som rummer 40 check-ins, 16 boarding gates og 7 bagage-bånd. Der er ingen luftbroer, så passagererne må enten går den korte afstand til terminalen eller tage en shuttle-bus. 

Skib

Funchal Havn har været fuldt dedikeret til passagertransport - krydstogtskibe og færger - og andre turistrelaterede både og lystbåde siden 2007, hvor al fiskeri og fragttransport blev flyttet til Caniçal, 19 kilometer mod øst.

Der afgår en færge hver anden time mellem Funchal og Porto Santo, kaldet Lobo Marinho. Funchal bruges ofte som et mellemstop af transatlantiske skibe på vej fra Europa til Caribien, da det er den nordligste atlanterhavsø, der ligger på Vestenvindsbæltet.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hvad siger gæsterne i Funchal?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 117 anmeldelser