Rejser til Funchal

Funchal er hovedstad på den portugisiske ø Madeira. Det er en dejlig by, hvis du er på udkig efter smuk natur, kulturelle oplevelser og lækker mad. Her er nogle tips fra os på Escapeaway om, hvad der er værd at opleve i Funchal.

Dette kan du se og opleve i Funchal

Funchals katedral, også kendt under navnet Se-katedralen, blev færdigbygget helt tilbage i 1514. Den er stadig stort set intakt og har overlevet siden den tidlige kolonisering af Madeira. Katedralen er bygget i gotisk stil og har tre skibe. Cedertræstaget har et design inspireret af arabisk kultur (husk at store dele af sydspanien var et muslimsk kalifat i over 200 år for ca. 1000 år siden), mens ydermurene er lavet af sten fra Cabo Girão - en berømt odde på Madeira. Den har også et sølvkors, som anses for at være et af mesterværkerne indenfor maurisk/arabisk ædelmetalkunst i Portugal.

Jardim Botânico da Madeira - Madeiras botaniske have - er et find sted for en rolig pause. Her finder du en række eksotiske planter, sjældne palmearter, en fuglepark, vandfald og søer samt et fint lille naturhistorisk museum.

Mercado dos Lavradores: Dette marked er et sjovt sted, hvor du kan opleve den lokale kultur, købe friske råvarer, blomster og diverse lokalt producerede produkter i træ.

Kælketure uden sne, toboggan: I Monte-området kan du prøve at tage en kurveslæde ned ad gaderne. De glider på asfalten, og det hele guides sikkert og trygt af lokale 'carreiros'. Bemærk: Dette er ikke for alle, da gaderne er stejle og smalle, og det går stærkt, men hvis du tør er dette en virkelig unik oplevelse.

Madeiras vinmuseum har de ældste vinkældre på Madeira. Det er åbent for vinsmagning, der er udstillinger og en butik, hvor du kan købe lækre vine med hjem - vine, du ikke finder herhjemme.

Gastronomi på Madeira

Madeira-vin: Madeira er berømt for sine vellavede og ofte unikke vine. Få en smagsprøve på de lokale drikkevarer ved at besøge Madeiras vinmuseum, eller besøg en velassorteret bar.

Espetada: Dette er en traditionel grillret. Man griller marineret oksekød, som typisk serveres sammen med majsbrød og salat.

Black Scabbard: denne fiskeret kan du måske finde på menukortet. På dansk hedder det en "kårdefisk". Denne lokale fisk, også kendt som "Espada", serveres ofte med banan i en lækker sauce.

Bolo do Caco: Et lækkert brød med hvidløgssmør, der ofte serveres som en snack.

Bife de Atum er en klassisk ret på Madeira, der ganske enkelt består af frisk tun serveret som en bøf.

Caldeirada er en populær fiskesuppe. Den er kogt i en stor gryde sammen med tomater og koriander, bestemt værd at smage!

Funchal byder også på smukke naturoplevelser som levada-vandreture. Levadas er kanaler, som transporterer vand fra bjerge til dyrkning af frugt, grøntsager og vin. Man kan følge dem gennem det frodige landskab. På Madeira er der også dejlige strande og en bare generelt afslappet atmosfære, der gør det til en fantastisk destination for dig , der ønsker at udforske denne del af Portugal.

Der er direkte fly til Madeira flere gange om ugen fra Kastrup. Bra Billund og Aalborg er der også afgange flere gange om ugen, men ofte med  en mellemlanding undervejs. Hos Escapeaway kan du skræddersy din rejse til Madeira!  Tjek gerne vores unikke Hideaways-hoteller, når du planlægger din rejse hertil.

>>> Se vores Hideaways-hoteller i Funchal 

>>> Læs mere om Madeira

>>> Læs mere om Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Funchal

Populære hoteller i Funchal

Portugal, Madeira, Funchal
9,9
Fabelagtigt
826 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,5
Fabelagtigt
788 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,0
Fabelagtigt
464 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Funchal?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 135 anmeldelser