Rejsetips til Ponta Delgada på Madeira

Ponta Delgada Madeira er nem at forveksle med byen med det samme navn på Azorerne - som jo også er en portugisisk ø. Den lille landsby Ponta Delgada ligger på Madeiras nordkyst, og er kendt for sin flotte og frodige natur med stejle bjerge og klipper, der rejser sig op af havet.

Ponta Delgada er kendt for sin kirke fra 1500-tallet, Igreja do Senhor Bom Jesus, og for den religiøse festival Arraial do Com Jesus (frit oversat "jeg har en aftale med Jesus"). Denne festival er en af de største af sin slags på Madeira og er altid den 1. september.  Festivalen tiltrækker mange folk, både dem som tager den religiøse del alvorligt, men også andre, som ser det som en mulighed for fest og ballade.

Ponta Delgada er også kendt for sine to naturlige "saltvandspools". Denne fine svømmefacilitet er kun åben om vinteren og er perfekt til en opfriskende (og halvkold) tur i vandet, når du efter en dag på vandring i området skal hvile dine trætte muskler.

Med Ponta Delgada som udgangspunkt har du de bedste muligheder for at udforske denne del af Madeira - både den flotte kyst og alle de spændende steder på nordsiden af øen. En gåtur vi anbefaler er langs den naturskønne Vereda do Chão dos Louros (rute PR22). Langs denne smalle sti på kun 2 kilometer kan du opleve den sjældne, frodige Laurisilva-skovtype, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og som ikke findes andre steder i verden end på Madeira. Det er en skov, som trives i dette fugtige og varme klima.

Ponta Delgada har færre turister end mange andre byer og områder på Madeira, men vi synes det et perfekt rejsemål for dem, der ønsker en rolig ferie i smukke omgivelser. Der er som sådan ingen lange afstande på Madeira. Hele øen er kun 30% større end Bornholm, så hvis du vil opleve hovedstaden Funchal, tager det ikke mere end 45 minutter i bil.

Velkommen til Escapeaway, hos os kan du planlægge og skræddersy din rejse og vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. 

>>> Se vores udvalgte hoteller i Ponta Delgada

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller på Madeira

>>> Læs mere om Funchal

>>> Læs mere om Madeira

>>> Læs mere om Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Ponta Delgada Madeira