Rejsetips til Porto Santo - Madeiras naboø

Porto Santo er den lille, fredelige naboø til meget større Madeira. Porto Santo ligger blot 46 kilometer nordøst for Madeira. To bjerge står stolte i hver sin ende af øen, og hovedattraktionen ligger mellem dem, den hele ni kilometer lange, fantastiske, gyldne sandstrand. Du finder ikke noget lignende mange andre steder på kloden.

Faktisk var det den opdagelsesrejsende Joao Goncalves Zarcos (1390-1471), der blev blæst i land her på øen under en storm i 1418, som gav øen navnet Porto Santo (Hellig Havn) som tak for hans redning.

Hovedstaden på Porto Santo er Vila Baleira, en lille landsby sammenlignet med Madeiras hovedstad Funchal, men der er stadig en hel del at se og opleve her. Ud over stranden og forskellige former for vandsport byder det smukke landskab på gode vandre- og cykelture eller en runde på golfbanen.

Den berømte opdagelsesrejsende Christoffer Columbus (1456- 1501) boede her i perioder, og hans hus ligger bag byens kirke, Nossa Senhora da Piedade. Den verdensberømte opdagelsesrejse, som "opdagede Amerika" kom til Madeira i 1478 og giftede sig med guvernørens datter, inden de rejste til Porto Santo for at slå sig ned der. Hans gamle stenhus blev godt og grundigt renoveret for at markere 500-året for Columbus' landing i Amerika. Huset indeholder historien om hans liv sammen med sjældne kort, malerier og graveringer, og det er et besøg værd. Mærk historiens vingesus, fra en tid, hvor man ikke vidste, hvad der lå på den anden side af det store hav.

Porto Santo er et attraktivt rejsemål for folk fra det portugisiske fastland og hovedstaden Lissabon, som hver sommer tager hertil for at holde ferie. Her er mere luft, mere plads og mere ro end i den portugisiske hovedstad.

Når du først er på ferie på Madeira, anbefaler vi, at du tager en tur til Porto Santo. Heldagsture kan gøres med færge, den mest almindelige rute er mellem Funchal og Vila Baleira. Bemærk, at nogle gange om vinteren kan rejsen med færdgen blive aflyst på grund af storme og høj sø.

Planlæg din ferie her hos os på Escapeaway.  Skræddersy din egen rejse, præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med en mellemlanding. Husk at tjekke alle vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere din mulighed for at udforske alle de fantastiske steder på øen. Det giver dig en kæmpe frihed og er alle pengene værd.

>>> Søg på alle vores Hideaways-hoteller på Madeira

>>> Læs mere om Portugal 

>>> Læs mere om Funchal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Porto Santo