Rejser til Santa Cruz

Det tager kun omkring en time at køre fra Lissabon op til Santa Cruz, der ligger ud til Portugals smukke vestkyst. Det er dog alligevel tilpas langt fra hovedstaden til, at Santa Cruz har en lidt mere tilbagelænet, landlig atmosfære end for eksempel Ericeira og strandområderne endnu længere mod syd. Selv i de mest populære ferieuger er der desuden altid masser af plads på de brede sandstrande ved Santa Cruz, der er blandt de flotteste i landet.

Kilometervis af Blå flag strande

Kilometervis af uspolerede strande med fint, gyldent sand strækker sig mod både syd og nord for byen. Den nordlige strand, hvor det Blå flag vajer, er dog den lettest tilgængelige og mest populære blandt dem, som rejser til Santa Cruz for at nyde en afslappende ferie ved havet. Her finder du med mellemrum strandcaféer og restauranter, hvor du nemt kan hente forfriskninger i løbet af dagen eller nyde en lækker middag om aftenen, mens solen sænker sig over havet.

Stranden mod syd er smallere, uden samme faciliteter og mindre tilgængelig, da kystskrænterne står mere stejlt her. Når det er lavvande, er det dog også et flot sted at spadsere en tur eller eventuelt slå sig ned i sandet for at nyde de fredelige omgivelser. Da Santa Cruz ligger ved vestkysten er vandet generelt lidt køligere og med flere bølger end for eksempel ved Algarvekysten. Det er lækkert, når du trænger til en forfriskende dukkert, men knap så velegnet til familiens mindste. Til gengæld er der gode forhold til surfing, og hver sommer afholdes da også en international konkurrence.

Oppe i selve Santa Cruz finder du også talrige spisesteder med alt fra hurtig takeaway til små familieejede restauranter med portugisiske retter på menuen. Byens forholdsvis beskedne størrelse taget i betragtning er der også et godt udvalg af butikker og mini-markeder, hvor du kan få dækket de fleste af rejsens behov.

Udflugter

Nærmeste større by er Torres Vedras omkring 16 kilometer inde i landet. Selv hvis du ikke har brug for flere shoppingmuligheder, en hvad Santa Cruz kan tilbyde, er det værd at besøge denne. Her er flere interessante historiske seværdigheder og en stemningsfuld gammel bydel, der indbyder til langsomme slentreture i smalle gader.

Det kan i det hele taget anbefales, at tage på udflugter ind i baglandet, når du rejser til Santa Cruz. Her gemmer sig for eksempel også mange vingårde og andre charmerende landsbyer. Sidst, men ikke mindst, er det oplagt at kombinere det afslappende strandliv med storbyoplevelser i Lissabon.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Santa Cruz