Rejser til Santo Antonio da Serra

Santo Antonio da Serra er især kendt for to ting. Her ligger således en smuk park, Quinta do Santo da Serra, som er perfekt til en picnic, og den anerkendte  Santo da Serra golfbane. Hvert år spilles øens eneste PGA-turnering på golfbanen, som strækker sig mod øst fra den lille bys udkant. Spillere og tilskuere kan nyde fantastiske udsigter mod de omkringliggende, frodige bjerge og det azurblå hav. Selv hvis du ikke er golfspiller, er Santo Antonio da Serra dog også et interessante rejsemål.

Landsbyen ligger på det østlige Madeira under 10 kilometers kørsel fra Cristiano Ronaldo Madeira International Airport (FNC), øens lufthavn med forbindelser til Portugal og mange andre europæiske destinationer. Det er dog ikke kun på grund af den korte afstand til lufthavnen, at Santo Antonio da Serra har en god beliggenhed. Rejser du hertil, har du mange af blomsterøens største seværdigheder inden for din rækkevidde.

Levadavandring og kulturelle oplevelser

Det inkluderer nogle af de flotteste vandreture. Netop muligheden for at udforske spektakulære landskaber og natur til fods, er noget af det, som mange rejser til Santo Antonio da Serra efter. Når du har din base på det østlige Madeira, er det for eksempel oplagt at gå turen ud på den lange, smalle halvø Ponta de São Lourenço. Ad den officielle rute (PR8) er der 6 kilometer ud på spidsen og tilbage igen. Undervejs præsenteres du for dramatiske kystlandskaber, der med deres golde, vulkanske karakter er anderledes end det, mange  forbinder med den ellers frodige ø.

Kører du i stedet vestpå længere ind mod øens midte, finder du en af Madeiras berømte stier langs gamle vandingskanaler, Levada do Furado (PR10 ). Du skal helst ikke lidt af højdeskræk, men ellers kan de fleste være med på denne rute af medium sværhedsgrad. Sådanne levadaruter og flotte udsigtspunkter finder du endnu flere af ikke langt fra Santo Antonio da Serra.

Du kan med andre ord nemt bruge det meste af rejsen til Santo Antonio da Serra på blot at udforske øens smukke natur. Giv dig dog også gerne tid til de kulturelle oplevelser på Madeira. I bil kan du nå Funchal på blot en halv time. Denne charmerende hovedby er værd at bruge mindst en dag på. Her finder du desuden øens største udbud af restauranter.

De gastronomiske oplevelser kan nemt spille en hovedrolle på rejsen. Ganske vist er der kun et begrænset udvalg af spisesteder i selve Santo Antonio da Serra, men på dine udflugter vil du finde endnu flere hyggelige restauranter. Der er desuden kun nogle få kilometer til Machico, den næststørste by på Madeira. Her er der særligt nede ved stranden, en af få sandstrande på øen, et godt udvalg af spisesteder. Byen er desuden i starten af august hvert år vært for en stor madfestival.

Selve Santo Antonio da Serra har også et marked, hvor du i weekenden kan gå på opdagelse blandt en række spændende boder langs hovedgaden. Her er der som regel også rig mulighed for at smage på lokale delikatesser.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Santo Antonio da Serra