Vandreferie på Madeira

”Jeg kender ingen tanke så tung, så man ikke kan gå sig fra den,” skrev filosoffen Søren Kierkegaard for mange år siden. Og hvis man er typen, der tager på vandreferie, kan man forstå, hvad han mener. Book en vandreferie til Madeira med Escapeaway i dag og prøv det selv!

De bedste idéer kommer altid, når man bevæger sig. På Madeira er der vandreruter nok til et halvt liv. Både krævende ruter op til øernes højeste punkt Pico Ruivo i over 1800 meters højde, og fladere stier langs havet.

For dem, der har maven til det, er der smalle vandrestier, med lodrette fald flere hundrede meter til den ene side og en klippevæg til den anden. Til de mere moderate, har øerne dog også mere end nok at byde på. Hvad med 25 naturlige vandfald, der lander i smukke, klare søer på en vandretur gennem skoven ved Rabacal? Fra hovedbyen Funchal kan rigtig mange vandreruter nås med offentlig transport eller taxa, mens mere afsides ruter og steder kan kræve man lejer en bil og starter dagen med en scenisk køretur til der, hvor stien begynder.

Husk vandresko, en lille rygsæk til dagsture og en jakke, og glæd dig til den behagelige følelse af træthed og appetit med god samvittighed efter en hel dags vandring i Madeiras fantastiske og afvekslende landskab.

>> Læs om vores fleksible pakkerejser til Madeira her
>> Læs alt om vandreferie i Portugal

>> Læs mere om vandreferie

Kort over Madeira

Populære hoteller på Madeira

Portugal, Madeira, Câmara de Lobos
9,2
Fabelagtigt
870 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,2
Fabelagtigt
1028 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Canico
9,3
Fabelagtigt
343 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Vandring i naturen på Madeira

Madeira er andet og mere end chokolade og vin. De fleste, der tager rejsen hertil, kommer især hjem med fantastiske minder om øernes unikke natur. På grund af placeringen midt i havet, er der en unik biodiversitet og en natur, der er helt sin egen. Hvad enten du er til vandreture i bjergene, smukke skove eller dramatiske havudsigter, kan du finde det på Madeira.

Flere af vores hoteller ligger faktisk midt i naturen på øerne, der i sig selv et naturfænomen. Det har Madeira endda papir på. Øerne fik nemlig status af verdensnaturarv af UNESCO i 1999. På nordøen kan du stadig finde de oprindelige skove, der engang dækkede det meste af jorden, og en række af dem har særlig status som naturreservater. Det samme har de tre små ubeboede Selvagens øer. De ligger 280 kilometer syd for Madeira, men kan besøges på organiserede ture. På grund af perfekte omgivelser og vejrforhold er øerne ynglested for en fantastisk fuglebestand.

Selv lige uden for hovedbyen Funchal, er der ikke langt til naturen. Her ligger for eksempel skovparken Ribeiro Frio, der er berømt for sine smukke haver og høje træer. Parken er samtidig adgangspunkt til de dybe Laurissilva-skove, der dækker bjergskråningerne.