Rejser til Nordportugal

Den nordlige del af Portugal - Norte - er den ældste del af landet, og har været bebeoet siden forhistorisk tid, og alligevel er området meget tyndere befolket end den sydlige del, og er derfor også mindre påvirket af turismen. Book din rejse til Nordportugal med Escapeaway i dag!

Regionen Norte -  Região do Norte - strækker sig fra Coimbra op til Moncão nær grænsen til Spanien, og omfatter den idylliske Minho, den betagende Douro-dal, samt Porto som man også kan finde på UNESCOs verdensarvsliste. Det er også her man kan besøge Beira Alta og Beira Baixa, selvom disse to har fået deres egen beskrivelse.

Naturen i området er en skøn blanding af lange og forholdsvis øde strande langs kysten, og en dramatisk bjergkæde samt tætte skove. Portugals første naturreservat, Peneda-Gerês, og de andre skønne naturområder, såsom Montesinho og Alvão, byder på masser af naturskønne vandrestier, og i de nordøstlige bjerge finder man Coa-dalen med de forhistoriske hulemalerier, som bestemt er et besøg værd.

Den nordlige del af Portugal er dog nok mest kendt for sin vinproduktion, og er derfor et yndet rejsemål for vinkendere. Douro-dalen producer førsteklasses druer og landskabet er fyldt med vinmarker og de klassiske 'quintas' som vingårdene kaldes. Porto er hjemsted for den berømte portvin, og den delikate og lette vinho verde har Minho som hjemstavn.

Porto

Den historiske Porto er hovedstaden i den nordlige region, og er samtidig Portugals næststørste by. Byen ligger ved Douro-flodens udmunding og er listet på Unescos verdensarvsliste. Byen er karakteriseret ved de brostensbelagte stræder, de barokke kirker og de slanke middelalderlige huse med røde tagsten. Byen har gennemgået en vis modernisering de seneste år, og man kan nu besøge gourmet restauranter, ultra-moderne barer og caféer, og besøge moderne kunstmuseer, hvorefter man kan overnatte på et af de elegante og moderne hoteller. Men byen er dog mest berømt for sine vingårde; tag til Vila Nova de Gaia, som er hjemsted for den traditionelle portvin, og nyd en smagsprøve på de prisvindende dybrøde dråber.

>> Læs mere om rejser til Porto her

Minho

Minho strækker sig fra den nordlige del af Porto og helt til den spanske grænse, og er ofte omtalt som Portugals grønne hjørne på grund af de grønne skove og frodige dale. Området er tyndt befolket og de fleste indbyggere er landmænd og lever livet i et roligt tempo.

Der er to store floder, Ria Minho og Rio Lima, men de fleste kommer her for at besøge naturreservatet Peneda-Gerês, som er et område fyldt med granitsten, svimlende højder og dybe dale, og de dybe skove tiltrækker hvad der er tilbage af de truede iberiske ulve og de store ørne. På vestsiden er der lange strækninger af isoleret kystlinje, hvor man kan finde fantastiske strande, der er populære blandt surfere. Den lille by, Viana do Castelo, er områdets centrale by.

Douro-dalen

Den fantastiske Douro-dal er Europas ældste vinregion, og området er berømt på grund af dets mikroklima og de gyldne landskaber. Douro-floden, Ria Douro – guldfloden, bugter sig igennem landskabet fra Atlanterhavskysten til den spanske grænse, og langs flodens bredder vokser de mange vinstokke, som leverer druer til regionens berømte vinproduktion. Fra Porto kan man tage et dampskib eller tog til Douro-dalen, hvilket er en tur på cirka 9 timer. Selvom man også kan tage turen i bil, så kan tog eller skib anbefales, da man her vil nyde det fantastiske landskab til fulde. Og det er alligevel en god idé, at lade bilen stå, for regionen er fyldt med vingårde, som tilbyder vinsmagninger til de besøgende.

Du er altid velkommen til at kontakte os for mere information om vores rejser, også hvis du blot ønsker et godt råd til valg af hotel.

Jeg vil ønske dig en god ferie med Escapeaway i Nordportugal, hilsen Marie.

Book en rejse til Nordportugal

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Nordportugal. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til Lissabon eller med en mellemlanding undervejs til Porto. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Nordportugal, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Algarve
>> Læs om storbyferie i Lissabon her

Rejsemål i Porto E Norte

 • Gæstebedømmelser 8,9
  Porto
  36 hoteller
  "Porto - livsglædens by", lokker med et smukt gammelt bycenter, gode vinbarer og gyldne tage. Her skal du spise lange middage på pragtfulde fiskerestauranter, slendre gennem de søvnige gader og tage en aperitif i solnedgangens bøde lys.
 • Lamego
  3 hoteller
  Lamego som ligger i en frodig dal lidt syd for Douro floden, er kendt for sin historiske, velbevaret bymidte. Her hører katedralen og pilgrimskirken til højdepunkterne, og derudover er byen et godt udgangspunkt for spændende udflugter i resten af regionen.
 • Gæstebedømmelser 9,2
  Peso da Régua
  3 hoteller
  Peso da Régua er det officielle centrum i det nordlige Portugals berømte portvinsdistriktet. Det var herfra man i siden tid sejlede vintønder ned ad Douro-floden. Det gør man ikke længere, men byen er stadig det helt rigtige rejsemål for vinentusiaster.
 • Gæstebedømmelser 9,7
  Pinhao
  2 hoteller
  Pinhao ligger netop, hvor Douro flyder sammen med den lille Pinhão-flod. Egnen er kendt som et mekka for vinelskere. Den lille, charmerende by har ingen egentlig seværdigheder selv, men udgør en god base at udforske de mange omkringliggende vingårde fra.
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Viana do Castelo
  2 hoteller
  Viana do Castelo ligger, hvor Rio Lima udmunder i Atlanterhavet. Her lå engang udskibningshavnen for Portugals flåde. I dag krydser mange af den historie rige bys besøgende blot over floden for at nyde en afslappende dag på den lange, gyldne sandstrand.
 • Amarante
  1 hotel
  Amarante har i tidens løb fostret mange af Portugals mest kendte kunstnere og poeter. Den smukke by og ikke mindst den omkringliggende, naturskønne region er da også utrolig inspirerende og betagende med sine andre gamle byer, quintas, vingårde og slotte.

Populære hoteller i Porto E Norte

Portugal, Porto E Norte, Porto
9,0
Fabelagtigt
2354 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 14 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Porto E Norte, Porto
9,2
Fabelagtigt
439 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 7 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Porto E Norte, Porto
9,3
Fabelagtigt
1275 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 5.6 km
 • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Nordportugal. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Nordportugal, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om Nordportugal og vores andre rejsemål i Portugal.

God fornøjelse og god rejse!

Guimarães

Som nævnt under Information anses Guimarães af mange historikere som nationen Portugals vugge, fordi det var i dette område, at Alfonso Henrique - i kølvandet på det sejrrige slag ved São Mamede d. 24 juni 1128 - udnævnte sig selv til prins og efterfølgende konge af Portugal - og således blev den første konge af Portugal i året 1139 (officielt anerkendt af pavedømmet 4 år senere, i 1143).

Så alene på grund af byens enestående status i den portugisiske historie og i de fleste portugiseres nationale, historiske og kulturelle bevidsthed er Guimarães absolut et besøg værd, når du er på rejse i Nordportugal.

Castelo de Giumarães

Ud over sin historiske status byder byen også på en række særskilte seværdigheder, der er knyttet til denne tid, såsom byens slot - Castelo de Guimarães - der ligger på en lille bakke dannet af granit, omgivet af en lille skov i den nordlige del af Guimarães´ byområde (i kommunen Oliveira do Castelo).

Slottet, der er blevet kåret til ét af Portugals “syv vidundere”, blev bygget i det 10 århundrede på ordre fra den magtfulde grevinde Mumadona Dias, som et værn mod de fra syd fremtrængende maurere. Portugals første konge, Alfonso Henrique, blev ifølge nogle historiske kilder født på slottet i året 1109 (i andre versioner blev han født i året 1100 eller 1111 - og ikke i Guimarães, men i Viseu eller Coimbra) og slottet blev officielt royalt slot i 1139 efter at Alfonso Henrique havde udnævnt sig til konge af Portugal; en status, slottet beholdte indtil omkring året 1200.

Slottets nuværende grundform stammer dog fra Kong Denis af Portugals ombygninger af slottet i slutningen af det trettende århundrede og begyndelsen af det fjortende århundrede.

Andre seværdigheder i Guimarães

Blandt byens andre seværdigheder kan blandt andre nævnes det velbevarede historiske torv Largo da Oliveira, beliggende i byens gamle bydel; det lille kapel Capela de Sao Miguel do Castelo, hvor Alfonso Henrique efter sigende blev døbt; museet Museu de Alberto Sampaio, der holder til i et tidligere kloster og som rummer portugisisk kunst fra det 14. århundrede til det 16. århundrede; og det arkæologiske museum Museu de Martins Sarmento i Rua Paio Galvão.

Douro-floden

Douro-floden, der blevet erklæret for verdensarv af UNESCO, er én af Portugals allerstørste seværdigheder og er en uundgåelig del af en rejse i den nordlige del af landet. Floden har sit udspring i den indre del af Spanien (i regionen Castilla og León) og strækker sig næsten 900 kilometer, indtil den når sit udløb i sognet Foz do Douro (nær Porto) ved Atlanterhavet. Denne lange strækning gør den for øvrigt til den iberiske halvøs tredje-længste flod.

Inden den når så langt som Atlanterhavet, har den passeret igennem de nord-portugisiske distrikter Bragança, Guarda, Viseu, Vila Real, Aveiro og Porto og de nord-portugisiske byer Miranda do Douro, Foz Côa, Peso da Régua,Lamego, Vila Nova de Gaia og Porto.

Vinmarker og portvin

Undervejs byder floden og de omgivende dale også på nogle af Portugals smukkeste kulturlandskaber, som især er blevet kendt for de mange terrasse-formede vinmarker på de skrå bjergsider langs floden.

Her på disse vinmarker dyrkes mange af de druer, som bruges til at producere den berømte portvin, og som i gamle dage blev transporteret til opbevaring i vin-tønderne i Vila Nova de Gaia ved Porto ved hjælp af fladbundede både; de såkaldte rabelos.

Efter 1950´erne - i takt med at der blev bygget store dæmninger på floden - ophørte denne tradition og i dag transporteres druerne i store tankbiler.

Besøg vingårde

Det kan stærkt anbefales at besøge nogle af de mange vingårde i Douro-dalen, som ofte gemmer på en lang og unik historie. Mange af dem tilbyder smagsprøver på deres produkter og forskellige former for gårdsalg. Du kan også komme til at bo på nogle af dem, eftersom flere af dem med tiden er omdannet til hoteller eller ferielejligheder, heraf nogle af dem, der indgår i vores udvalg af hideaways i Nordportugal.

Porto

Porto er Portugals næststørste by efter hovedstaden Lissabon - og desuden det økonomiske, kulturelle og politiske center i den nordlige del af landet. Den historisk unikke by byder på en lang række af seværdigheder, som du kan læse om forneden:

Ribeira

Ribeira er navnet på det område i Porto, som ligger omkring Douro-floden og som er byens oprindelige økonomiske centrum, da det var herfra at varer blev transporteret til og fra byen. Idag er området på UNESCO´s verdensarvsliste og blandt Portos mest besøgte og populære seværdigheder.

Sé do Porto

Portos katedral Sé do Porto ligger på et klippefremspring og byder på en smuk udsigt over byen og Douro-floden. Det er ikke bare én af byens ældste bygninger, men også ét af de mest betydningsfulde eksempler på romansk bygningsstil i Portugal.

Câmara Municipal do Porto

Portos rådhus, Câmara Municipal do Porto, ligger i gaden Avenida dos Aliados, der en Portos mest storslåede boulevarder, flankeret af smukke, neoklassicistiske bygninger. Selve rådhuset blev bygget i 1920 og består af seks etager, to indvendige gårde og et 70 meter højt tårn af marmor og granit.

Barredo

Kvarteret Barredo, beliggende mellem Sé do Porto og Ribeira, er et virvar af små middelaldergyder og stejle trapper ned mod floden, som giver bydelen en helt speciel atmosfære.

Dom Luis I

Porto er berømt for sine spektakulære og smukke broer og Dom Luis I er den mest kendte af disse. Broen, der forbinder Porto by og Vila Nova de Gaia, blev bygget mellem 1881 og 1886, hvor den blev officielt åbnet. med en bue-længde på 172 meter var det den længste bro på tiden for sin opførelse.

Palácio da Bolsa

Portos gamle børs, der holdt til i Palácio da Bolsa, blev bygget i det nittende århundrede i neoklassicistisk stil af byens forretnings-forening, Associação Comercial. Paladset ligger på torvet Infante D. Henrique i det historiske centrum af Porto.

I nogle af paladsets værelser - Tribunal-værelset, Selskabslokalet og det Gyldne Rum - kan man se møbler af José Marques da Silva, allegoriske malerier af José Maria Veloso Salgado og João Marques de Oliveira , skulpturer af Teixeira Lopes - og mange andre kunstværker.

Mest kendt er dog det arabiske værelse, bygget mellem 1862 og 1880 af Gonçalves e Sousa, som er indrettet i den eksotiske neo-mauriske (eller orientaliserende) stil, som var på mode i det 19. århundrede, og som stadig bruges som modtagelse-værelse for internationale personligheder og statsoverhoveder, der besøger Porto.

Baixa

Kvarteret Baixa, der ligger oven for børsen, er af mange regnet for Portos nuværende centrum. Den historiske bydel er præget af de karakteristiske jernbalkoner og farvefuldt tøj hængt ud på snore, samt masser af små, gamle butikker blandet med helt nye bygninger, der vidner om kvarterets særegne blanding af nyt og gammelt .

Coimbra

Coimbra, der på vores Portugals-kort markerer grænsen til det nordlige Portugal, er én af Portugals ældste byer, grundlagt af romerne, og i en kort periode landets hovedstad (fra år 1139 til 1256). Byen er mest kendt for sit universitet, Universidade de Coimbra, der med sin grundlæggelse i år 1290 udviklede Coimbra til datidens kulturelle og intellektuelle centrum i Portugal - og som i dag nyder global berømmelse for sin status som ét af Europas ældste universiteter.

Botanisk have og fado

Coimbra byder også på én af Portugals største botaniske haver, mange gamle kirker og lilleput-verdenen, Portugal dos Pequenitos. Og så er det i Coimbra, at den ene af Portugals to store stilarter indenfor den berømte Fado musikstil er opstået og praktiseres; den såkaldte Coimbra-stil.

Coimbra-fadoen er tæt tilknyttet til studenter-miljøet omkring Coimbra universitet og synges traditionelt kun af mænd, iført det såkaldte traje academico, ledsaget af en portugisisk eller klassisk guitar på byens gader og torve. Nogle af de mest kendte fado-sange i Portugal, såsom “Fado Hilário”, “Saudades de Coimbra”, “Balada da Despedida”, “O meu menino é d’oiro” og “Samaritana”, stammer fra Coimbra.

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få informationer og fakta om Nordportugal, herunder om klima og vejr, geografisk afgrænsning og landsdelens historie, som alene har til formål at tjene som inspiration til din ferie i Nordportugal (vi tager forbehold for faktuelle fejl). Hvis du har lyst til at læse mere om Nordportugal, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, der indeholder mange spændende artikler om hele Portugal.

God fornøjelse og god rejse!

Geografisk afgrænsning

Historisk set er Nordportugal ofte blevet betegnet som den del af landet, der ligger nord for Douro-floden, og som engang svarede til de ældgamle regioner Minho og Trás-os-Montes.

Hvis man ser på den nuværende administrative inddeling, som benyttes af EU´s statistiske organisation Eurostat, og som ofte benyttes af den portugisiske stats-administration (da det er den inddeling, der danner grundlag for tildeling af midler fra EU´s berømte struktur-fonde), så består Nordportugal af sub-regionerne Alto Trás-os-Montes, Ave, Cávado, Douro, Entre Douro e Vouga, Grande Porto, Minho-Lima og Tâmega.

I vores - subjektive - inddeling af Portugal, der i dette tilfælde mere bygger på vores rejse-erfaringer i landet (end på de officielle, administrative afgrænsninger), har vi dog valgt at skære grænsen til Nordportugal ved den gamle universitetsby Coimbra, selv om den ligger syd for Douro-floden og officielt set tilhører den centrale del af Portugal.

Klima og vejr

Det nordlige Portugal er et område med mange bjerge og plateauer, hvilket har en stor indflydelse på landsdelens klima. Bjergene danner en barriere for de atlantiske vinde, som derved ophober kold luft og regn på nordsiden af ??bjergene. Generelt giver den højere og nordligere beliggenhed køligere temperaturer og mere nedbør end i Midt- og Sydportugal, men klimaet varierer meget alt efter, om du befinder dig ved kysten eller inde i de mere bjergrige del af landet.

Ved kyst-områderne i Nordportugal er det således varmere om sommeren og mildere om vinteren end i den indre del af landet, tæt på den spanske grænse, men stadig med langt større nedbør end i den sydlige og centrale del af landet, hvilket er med til at fremme grønne områder i overflod.

Temperaturer

De varmeste måneder i Nordportugals største by Porto er juli med gennemsnitligt 20 grader, tæt efterfulgt af august og september med gennemsnitligt 19 grader og juni måned med gennemsnitligt 18 grader.

De koldeste måneder er januar med gennemsnitligt 10 grader, efterfulgt af februar med gennemsnitligt 11 grader og december med 12 grader i gennemsnit.

Nedbør

Der er mest nedbør i Porto i december måned med gennemsnitligt 180 mm, efterfulgt af oktober og februar med 160 mm i gennemsnit og november med 150 mm i gennemsnit.

Månederne med mindst nedbør er juli og august med kun 20 mm i gennemsnit, efterfulgt af juni med gennemsnitligt 40 mm og september med 60 mm i gennemsnit.

Sol

De mest solrige måneder i Porto er juni, juli og august med gennemsnitligt 11 solskinstimer dagligt, mens maj gennemsnitligt har 9 solskinstimer om dagen og april 8.

Månederne med færrest solskinstimer er januar, februar og december, der alle kun har 2 solskinstimer om dagen i gennemsnit, tæt efterfulgt af november med gennemsnitligt 3 solskinstimer om dagen.

Historie

Castro-kulturen og den romerske provins Gallaecia

I forhistorisk tid har Nordportugal været præget af flere forskellige kulturer, herunder ikke mindst den berømte Castro-kultur, der er en gammel arkæologisk betegnelse for den keltiske jernalder-kultur, som dominerede den nordvestlige del af den Iberiske halvø fra slutningen af bronzealderen indtil det 1. århundrede f.Kr., hvor den romerske provins Gallaecia blev etableret. Den romerske provins forseglede Castro-kulturens skæbne og i det fjerde århundrede e.Kr. var den helt forsvundet.

Castro-kulturen var blandt andet karakteriseret af en særlig slags fæstninger, der blev bygget på en bakke med volde omkring, og som var kendt under navnet Castros (fra latin “castrum”, der betyder "slot") eller Citânias, samt fraværet af en synlig begravelses-praksis.

Svebere, Hasdingi-vandaler, alanere og vestgotere

Fra år 410 e.Kr. blev dele af Nordportugal erobret af det germanske folk sveberne og Hasdingi-vandalerne, der havde krydset Rhinen i 406 e.Kr. sammen med det indo-iranske nomade- og rytterfolk alanerne og derved invaderet det romerske imperium. Sveberne og Hasdingi-vandalerne delte den romerske provins Gallaecia mellem sig, hvorved sveberne fik den vestlige del af provinsen, beliggende ved Atlanterhavskysten, mellem byerne Porto (i dag Nordportugals største by) og Pontevedra (der nu er spansk), mens de senere også trængte ind i Minho-dalen. De besad formodentlig også noget af den nordlige del af provinsen Lusitania, som i dag ville svare til den sydlige del af Nordportugal.

Hasdingi-vandalerne fik den øvrige del af Gallaecia, men mistede senere, i 419 e.Kr., hele deres territorium til sveberne efter at den svebiske konge Hermeric havde indgået en alliance med romerne for at fordrive Hasdingi-vandalerne fra Gallaecia. Hasdingi-vandalerne flygtede - med deres konge Gunderic i spidsen - til provinsen Hispania Baetica, beliggende i den sydlige del af Spanien (det, som i dag nogenlunde svarer til den sydspanske region Andalusien).

Alanerne fik provinserne Lusitania og Hispania Carthaginensis, hvoraf førstnævnte grænsede op til dét, vi idag vil kalde Nordportugal, idet Lusitania strakte sig hele vejen fra Algarvekysten i syd til Douro-floden i nord. Præcist hvor meget af den nordlige af Lusitania alanerne besad - og hvor meget sveberne besad af samme - er i dag omdiskuteret.

Svebernes kongedømme i den nordlige del af den iberiske halvø varede helt indtil 585, hvor et andet nord-germansk folk, vestgoterne, benyttede sig af den borgerkrig, der fulgte i kølvandet på den svebiske konge Miros død (i 583 e.Kr.), og indlemmede svebernes kongedømme i det vestgotiske kongedømme. Det vestgotiske kongedømme dækkede med tiden næsten hele den iberiske halvø (med undtagelse af den byzantinske provins Spaniae fra år 552 til år 624).

Maurerne

I 711 trængte en gruppe af (primært) berbere og (sekundært) arabere (hvis historiske sammensætning i dag ofte kaldes for maurere) fra Nordafrika ind i den sydlige del af Spanien (vore dages Andalusien) og begyndte en besættelse, som med tiden inkluderede det meste af den iberiske halvø; dog blev de gentagne gange besejret i deres forsøg på at erobre Asturien i den nordvestlige del af halvøen og fik aldrig fodfæste i den nordlige del af vores dages Katalonien, samt Baskerlandet.

Omkring 718 e.Kr. havde maurerne også erobret store dele af Nordportugal; men de fik aldrig for alvor fodfæste længere nordpå end vore dages Porto, som markerede grænsen til kongedømmet Asturien.

Reconquista´en

Maurerne forblev på den iberiske halvø i mere end 700 år, men deres erobrede territorium indskrænkede sig hurtigt som følge af modstand fra de kristne kongedømmer i den nordlige del af halvøen; dét, som efterfølgende er blevet kaldt reconquista´en.

Allerede i 868 blev Porto således indtaget af kristne tropper, anført af den galiciske greve Vimara Peres, der var udsendt af Asturias konge, Alfono III, for at generobre området mellem Minho-floden og Douro-floden fra maurerne. Blandt de generobrede områder var byen Portus Gales (senere Porto og Gaia), der senere dannede forlægget til navnet på nationen Portugal.

Vimara Peres bleve efterfølgende den første leder af den royale provins/grevskabet Condado Portucalense, der af mange historikere i dag anses for den første byggesten til den portugisiske nation, selv om nationen Portugal først officielt blev grundlagt i det 12. århundrede.

Tre år senere, i 871, erobrede de asturiske grever også byen Coimbra og grundlagde efterfølgende grevskabet/den royale provins Condado de Coimbra. Byen og området blev dog genstand for mauriske plyndringer og generobringer helt frem til 1064, hvor byen til sidst blev permanent sikret på kristne hænder af tropper udsendt af kongen Ferdinand I af Kastilien og León.

Uafhængighed og en nations fødsel

I slutningen af det 11. århundrede lagde den burgundiske greve Henrique de to grevskaber Condado Portucalense og Condado de Coimbra sammen, og erklærede herefter uafhængighed fra kongedømmerne Léon og Kastillien, der var gerådet i intern krig.

Uafhængigheden kom dog først med Henriques søn, Alfonso Henrique, som - efter at have trukket sig sejrrigt ud af det berømte slag ved São Mamede i nærheden af den nordportugisiske by Guimarães - udnævnte sig selv til prins af Portugal. I 1139 udnævnte han sig også til den første konge af Portugal; en titel, som formelt blev anerkendt af en repræsentant for pavedømmet 4 år senere, dvs. i 1143.

Hermed var Portugal for første gang i historien anerkendt som en selvstændig nation, hvorfor området omkring Guimarães i Nordportugal i dag af mange portugisere og historikere opfattes som den portugisiske nations vugge.

Hvad siger gæsterne i Porto E Norte?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 69 anmeldelser