Rejser til Amarante

Den smukke by Amarante i Portugal står ulasteligt langs floden Tâmegas bredder, 56 km øst for Portugals næststørste by Porto

En lang historie

Denne ældgamle bosættelse blev grundlagt som Turdetanos i år 360 f.Kr. og blev ved med at have fremgang under romerne. 

Amarantes imponerende bro, bygget i 1790, dannede scenen for en heroisk modstand i 1809 fra Amarantes indbyggere, der bekæmpede den franske feltmarskal Soults fremmarch i 14 dage, før hans hær rykkede frem og brændte deres huse ned.

Den årlige Festa de Sao Goncalo i Amarante, der finder sted den første lørdag og søndag i juni, er blandt de mest farverige markeder i Portugal. Som en tradition, er det tidspunktet for ugifte folk til at udveksle fallos-formede kager som tegn på deres kærlighed.

Seværdigheder 

Helt tilbage fra 1540 huser den eksotiske honning-gyldne granitfacade på kirken og det tidligere kloster Sao Goncalo et smukt interiør af malede søjler og et dramatisk højt alter, hvorunder der er et lille gyldent kapel, hvor Skt. Goncalo ligger begravet. Født i Amarante i slutningen af det 12. århundrede er Skt. Goncalo mest beundret for sine mange healings-mirakler. Kirken byder også på et storslået to-etages renæssancekloster.

Amarantes museum er dedikeret til den lokaltfødte kubistkunstner Amadeo de Souza-Cardosos liv og kunst. Han levede fra 1887-1918, og var én af Portugals førende kunstnere i det 20. århundrede.

Oplevelser i nærheden Amarante

Det ældgamle Benediktinerkloster Sao Salvador i Travanca grundlagt i perioden 970-1003 ligger dybt inde i en træbevokset dal nær Vila Cova de Lixa, bare 10 km fra Amarante. Som et fristed har kirken nu to markante romanske portaler og et separat tårn.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Amarante