Rejser til Amarante

Den smukke by Amarante i Portugal ligger flot  ved bredden af floden Tâmega, 56 kilometer øst for Portugals næststørste by, Porto.

En lang historie

Denne gamle bosættelse blev grundlagt som byen Turdetanos i 360 f.Kr. og fortsatte sin succeshistorie under romerne.

Amarantes imponerende bro blev bygget i 1790 og var stedet for en heroisk modstand fra Amarantes indbyggere, da de i 1809 stoppede den franske feltmarskal Soults fremrykning i 14 dage, før det lykkedes hans hær at rykke frem og brænde deres huse ned.

Den årlige Festa de Sao Goncalo i Amarante, som finder sted den første lørdag og søndag i juni hvert år, er et af de mest farverige markeder i Portugal. Det er en tradition, at ugifte udveksler fallosformede småkager med hinanden som et tegn på deres kærlighed.

Seværdigheder at se ved Amarante

Den eksotiske, honninggule granitfacade på kirken og det tidligere kloster Sao Goncalo dateres tilbage til 1540. Den skjuler et smukt indre med malede søjler og et dramatisk hævet alter samt et lille gyldent kapel, hvor Sankt Goncalo ligger begravet. Sankt Goncalo blev født i Amarante i slutningen af det 12. århundrede og er mest beundret for sine mange helbredende mirakler. Kirken har også et storslået renæssancekloster i to etager.

Amarantes museum er dedikeret til den lokalt fødte kubistiske kunstner Amadeo de Souza-Cardosos liv og kunst. Han levede mellem 1887-1918 og var en af Portugals førende kunstnere i det 20. århundrede.

Ting at lave i nærheden af Amarante

Det gamle benediktinerkloster Sao Salvador in Travanca blev grundlagt i perioden 970-1003 og ligger kun 10 kilometer fra Amarante, dybt inde i en skovklædt dal nær Vila Cova de Lixa. Som helligdom består kirken nu af to karakteristiske romerske portaler og et separat tårn.

Velkommen til Douro-dalen med Escapeaway!

Begynd at planlægge din ferie til Porto og Douro-dalen her hos os på Escapeaway. Hos os kan du skræddersy din rejse, lige som du vil have den. Og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere muligheden for at udforske alle de fantastiske steder i området og Douro-dalen!

>>> Se vores Hideaways-hoteller i Porto

>>> Læs mere om Douro-dalen

>>> Læs mere om Porto

>>> Læs mere om Peso da Regua

>>> Læs mere om Pinhao

>>> Læs mere om Lamego

>>> Læs mere om Vila Real

>>> Læs mere om Portugal

>>> Læs mere om Porto e Norte

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Amarante