Rejser til Barcelos

Barcelos er en lille, nordportugisisk middelalderby, der ligger smukt på et plateau over floden Cavado omgivet af idylliske bakker og absolut et besøg værd, hvis du er på rundrejse i det nordlige Portugal. Barcelos er især kendt for sine stolte håndværksmæssige traditioner. Det gælder for eksempel det smukke kermik, herunder ikke mindst Portugals mest berømte symbol, porcelænshanen Galo de Barcelos. Den og mange andre flotte souvenirs kan du finde på byens marked, som afholdes hver torsdag på Campo Da Republica og regnes for et af de største i Portugal.

Der er ikke kun det smukke kunsthåndværk, som vidner om, at Barcelos har dybe historiske rødder. Rundt om i byen finder du også en perlerække af imponerende historiske bygningsværker i form af blandt andet velbevarede middelalderkirker og borgruiner. Selv hvis du blot spadserer rundt i byens smalle, brostensbelagte gader, vil du mærke historiens vingesus i Barcelos. 

Når du trænger til en forfriskning, er der masser af restauranter og fortovscaféer at vælge mellem i Barcelos, særligt i det gamle kvarter lige nord for den flotte gamle bro Ponte de Barcelos. Cavado-floden udmunder i Atlanterhavet kun omkring 15 km fra Barcelos, så ikke overraskende byder det lokale køkken på mange spændende retter med fisk og skaldyr. Der er dog derudover rig mulighed for at prøve klassiske portugisiske retter som for eksempel den lækre simreret Cozido à portuguesa, som typisk laves med kylling eller svinekød.

Tag på opdagelse i Nordportugal

Rejser du til Barcelos i Nordportugal, kan du nemt bruge en dag på sightseeing i selve byen. Hvis du også vil have god tid på markedet eller kommer her i forbindelse med en af højtiderne eller de mange kulturbegivenheder, som byen er vært for i løbet af året, bør du afsætte endnu længere tid. Barcelos giver dig derudover også et godt udgangspunkt for at opleve mange andre spændende byer og seværdigheder i det nordlige Portugal.

Det tager for eksempel mindre end en time at køre sydpå til den stemningsfulde storby Porto eller mod nord op til den naturskønne Peneda-Gerês Nationalpark på grænsen til Spanien. De nærmeste omgivelser er dog også værd at udforske. En bil giver dig mulighed for at komme omkring til mange hyggelige landsbyer i området i løbet af én dagsudflugt, men det kan også varmt anbefales at parkere bilen og i stedet fortsætte til fods af en af de mange vandrestier i området. Der er ruter i næsten alle længder og sværhedsgrader lige fra den 7 km lange Circuito Histórico e Natural, som starter midt i Barcelos, til lokale sektioner af den 240 km lange pilgrimsruten fra Porto til Santiago de Compostela.

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Portugal og området omkring Barcelos. Læs mere om vores håndplukkede hoteller og rundrejser.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Barcelos