Rejser til Bragança

Tæt op ad grænsen til Spanien i det nordøstlige Portugal ligger Bragança stolt på et højtliggende plateau. Denne strategiske beliggenhed har gjort byen interessant for både romere og keltere.

Braganças mure og borg fra det 12. århundrede

I Bragança finder man en spændende kultur og historiske seværdigheder, der giver et unikt indblik i en tid, der forlængst er passeret. Murene omkring Bragança står stadig, hvor de har stået siden det 12. århundrede. Borgen har et 33 meter højt centralt tårn og forskellige mindre vagttårne. I det centrale tårn finder man et militærmuseum, med rustninger og våben fra middelalderen og frem. Haverne byder på forskellige seværdigheder fra middelalderen, blandt andet en gabestok og et vildsvin hugget i sten.

Seværdig romersk arkitektur - Domus Municipalis

Bragança er også hjemstedet for Portugals eneste resterende eksempel på romersk civilarkitektur - den berømte Domus Municipalis, der faktisk er enestående på hele den iberiske halvø. På trods af megen forskning i bygningen har ingen endnu fundet ud af, hvad den ottekantede stenbygnings funktion egentlig var.

Det lokale museum

Det lokale museum i Bragança har taget navn efter Braganças berømte historiker og lærde mand, Abade de Baçal, hvis historiske viden om området var af et helt usædvanligt omfang. Museet udstiller kunst tilbage fra 1500-tallet, gamle gravsten og endda torturinstrumenter!

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Bragança