Rejser til Chaves

Kun 10 kilometer fra grænsen til Spanien i Portugals nordlige provins Trás-os-Montes ligger byen Chaves ved floden Tâmega. Chaves er en kurby badet i historie. Rejs med Escapeaway til Chaves og oplev det autentiske Portugal.

2000 år gammel bro

Chaves' hovedattraktion er den gamle romerske bro, som den dag i dag står utroligt velholdt hen. Broen blev bygget allerede i det 1. århundrede og er historisk ingeniørkunst i verdensklasse. Alle 12 buer er stadig synlige, og man får et klart indtryk af, hvordan broen tog sig ud for næsten 2000 år siden. Broen blev - i følge teksten på en af de store sten - bygget af lokale slaver og den tillod borgerne at krydse floden. Biler krydser stadig floden på den gamle bro hver eneste dag! Og krydser man til bens, får man et glimrende udsyn over en stor del af Chaves.

Oplev Chaves' to borge - São Neutel og São Francisco

Chaves' vigtige strategiske placering historisk kommer klarest til udtryk gennem de to borge beliggende i udkanten af byen - São Neutel og São Francisco. Begge borge er i god stand og giver den besøgende en fornemmelse af byens tidligere storhed.

Middelalderkvarteret 

De gamle huse i middelalderkvarteret i Chaves er høje og slanke. På den måde gav de førhen plads til flere beboere inden for bymurenes beskyttende rammer. De tætte gader i giver skygge næsten hele dagen og gør, at temperaturen forbliver behagelig - selv på meget varme dage om sommeren.

Praça de Camões - Chaves centrum

På Chaves plads, Praça de Camões, kan man endnu se borgens centrale tårn, der blev bygget af Dom Dinis. I dag huser tårnet et militærmuseum med fokus på 1. verdenskrig. Langs pladsens sider ligger også to af byens kirker. Den smukkeste af dem er Miseracórdia, hvis kakelmalerier i billeder fortæller historier fra biblen.

Skinker, guld og varme kilder

I dag er Chaves mest kendt for sine lækre, tørrede presunto-skinker, men tidligere tiltrak både guldfund i nærheden og de varme kilder rejsende fra nær og fjern. Vandet fra de naturlige kilder er 70 grader varmt, når det kommer op af jorden. Det varme vand blev brugt mod alskens lidelser, og der findes stadig kursteder i nærheden af Chaves, der trækker på den dyrebare naturressource, blandt andre Vidago sydvest for byen.

Oplevelser i nærheden af Chaves

Ved landsbyen Soutelo ligger kæmpestenen, Outeiro Machado, på 50 meter, der har mange indgraveringer, der stammer helt tilbage fra kelterne. Den kendte "De Dødes Vin" produceres i Boticas ikke så langt væk. I følge legenden "begravede" de lokale deres vin for at undgå plyndringer, men fandt hurtigt ud af, at den faktisk også smagte bedre på den måde.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Chaves