Familieferie i Nordportugal

En familieferie i det nordlige Portugal kan sagtens byde på spændende oplevelser for både unge og gamle. De mange middelalderbyer indbyder til eventyrlige ture og oplevelser, hvor man næsten føler, at man også selv lever i middelalderen. Den følelse er de romerske broer og de keltiske ruiner med til at forstærke.

Regionen Nordportugal - eller Região do Norte på portugisisk - er domineret af bjerge på op til 1.500 meter, som bl.a. ligger i nationalparkerne Peneda-Geres, Montesinho og Alvão, som alle er et besøg værd. I vest finder man hovedstaden og storbyen Porto, og faktisk er dette Portugals mest befolkningsrige region, idet den tæller knap 4 mio. indbyggere. Mod nord grænser regionen op til den spændende, spanske region Galicien, og mod vest finder man en flot kyststrækning mod Atlanterhavet, som bl.a. byder på en række flotte strande.

Arkæologisk park for alle aldre

En helt unik oplevelse for hele familien er også Côa-dalen, som med sine tusindvis af graveringer i klipperne kan gøre både børn og voksne interesserede i de mange dyr, mennesker og tegn, som ses i klippekunsten fra stenalderen. Denne udendørs, arkæologiske park kan underholde i timevis.

Sejlture på Douro-floden

Man er heller ikke på familieferie i det nordlige Portugal uden at opleve en sejltur på en af de mange floder. Det kunne eksempelvis være Douro-floden, som er 900 km lang. Det er dog kun de 215 km, som ligger i Portugal. En sejltur på denne flod kan fra en ny vinkel vise, hvor frodig og helt særligt dette område er, og man kan nyde udsigten af vinmarker og oliventræer.

Hvis man gerne vil undgå for mange turister i højsæsonen, er det nordlige Portugal også et godt sted til en familieferie, hvor der både er plads til masser af oplevelser, men også afslapning og frihed til at gøre, hvad man vil.

Unikke familiehoteller i Nordportugal

Hvis du har lyst til at opleve Nordportugals på en familieferie, så har du mulighed for at bo på unikke familiehoteller og ferieboliger, som vi i Escapeaway personligt har håndplukket med vægten lagt på hoteller, der har autenticitet, charme og personlighed. Du kan flyve med rutefly fra både København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamburg lufthavn, og nå frem til lufthavnen Francisco Sá Carneiro nord for Porto med en enkelt mellemlanding.

Du kan her læse om alle vores rejser til Nordportugal.

>> Læs mere om familieferie i Portugal her
>> Læs også om familieferie i Algarve her

>> Læs mere om familieferie

Kort over Porto E Norte