Rejser til Guimaraes

Guimarães er en meget vigtig by i Portugals historie - den var landets første hovedstad og bliver ofte omtalt som "fødestedet for den portugisiske nation". 

Guimaraes, beliggende i den nordlige og naturskønne provins Minho, bliver ofte kaldt ”Portugals vugge”, eftersom landets første konge Afonso Henriques blev født her, og eftersom det var her, at grundlæggelsen af kongeriget Portugal blev påbegyndt. Guimarães blev aldrig hovedstad, men forblev et vigtigt kulturelt, religiøst og administrativt centrum i middelalderen, beboet af mange indflydelsesrige adelige familier. Dens gader og monumenter ånder af historie og mestrer at forene byens historiske og kulturelle arv med en initiativrig dynamik, der kendetegner alle moderne byer.

Rejs til Portugal med Escapeaway, vi er specialister i rejser til området omkring Guimaraes hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Seværdigheder

Den historiske by har i udpræget grad formået at bevare sin stolte arv ved at holde vigtige bygninger i god stand. Et faktum der utvivlsomt har medvirket til at få byen anerkendt som UNESCO Verdensarvområde. Særligt Guimaraes' centrum er så gennemført vedligeholdt, at man som besøgende kan føle sig hensat i en helt anden tid.

Rua de Santa Maria - Guimarães' autentiske gade

Snævert gennem det gamle, centrale kvarter i Guimarães løber gaden Rua de Santa Maria med en autentisk atmosfære, der giver den besøgende en fornemmelse af de gamle Portugal. Langs gaden ligger gamle butikker, og den er flankeret af flotte facader og statuer af berømte og vigtige portugisere.

Paço dos Duques de Bragança - et seværdigt palads

En af Guimarães' store attraktioner er paladset Paço dos Duques de Bragança, der blev bygget i 1400-tallet af Dom Afonso. I det 20. århundrede blev paladset restaureret, og det står nu hen i så flot stand, at Portugals præsident bruger det som residens. I forbindelse med paladset ligger et lille museum, som rejsende kan besøge.

Nossa Senhora da Oliveira-museet

I det tidligere kloster Nossa Senhora da Oliveira - der nu er indrettet som museum - finder man eksempler på religiøs kunst op gennem historien. Der er også en udstilling, der viser den uniform Dom João havde på i slaget om Aljubarrota i 1385.

Oplevelser i nærheden af Guimarães

Har man mulighed for at køre rundt i området omkring Guimarães, åbner der sig en ny række af muligheder for gode oplevelser. Området er specielt rigt på religiøse seværdigheder - såsom klostre og kapeller. Nordvest for Guimarães ligger kurbyen Caldas das Taipas og sydpå en anden kurby, Vizela. Øst for byen ligger bjerget Monte Farinha med en kirke nær toppen, og i samme område ligger landsbyen Celorico de Bastos, der har et lille slot og adskillige gamle, hyggelige huse. Byen ligger i det nordvestlige Portugal cirka 50 kilometer fra kysten.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Guimaraes