Rejser til Lamego

Lamego er et gammelt bispesæde med en af Portugals vigtigste helligdomme, som ligger i portvinsregionen Det øvre Douro.

Arkitektur i Lamego

Lamego er en hyggelig by, der ligger smukt i en frodig dal. Det centrale torv er omgivet af elegante bygninger fra det 17. århundrede. Lamego har spillet en vigtig rolle i Portugals historie og var det sted, hvor et råd af adelige (cortes) mødtes for første gang for at erklære Afonso Henriques som Portugals første konge i 1134.

Seværdigheder ved Lamego

Lamego Slot, som stammer fra det 12. århundrede, ligger smukt på en af bakkerne over byen og er et besøg værd. På en af de andre bakker ligger Lamegos vigtigste bygning, pilgrimskirken Nossa Senhora dos Remedios, som man når via en imponerende baroktrappe. Katedralen blev bygget i gotisk stil af Afonso Henriques i 1120. Bymuseet, som i begyndelsen af det 18. århundrede var biskoppens palads, har flamske gobeliner fra det 16. århundrede og malerier af Grao Vasco.

Oplevelser i nærheden af Lamego

Cirka 3 kilometer fra Lamego ligger en lille rustik kirke ved Sao Pedrode Balsemao, som siges at være den ældste i Portugal. Den blev bygget i det 6. århundrede af kristne vestgotere før den mauriske invasion af Iberien og blev restaureret i det 17. århundrede. Kirken i det første cistercienserkloster i Sao Joao de Tarouca, 17 kilometer fra Lamego, blev grundlagt i 1139. Kirken har et maleri af Sankt Peter, malet af Grao Vasco, som er en portugisisk nationalskat.

Velkommen til Douro-dalen med Escapeaway!

Begynd at planlægge din ferie til Porto og Douro-dalen her hos os på Escapeaway. Hos os kan du skræddersy din rejse, lige som du vil have den. Og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere muligheden for at udforske alle de fantastiske steder i området og i Douro-dalen!

>>> Se vores Hideaways-hoteller i Porto

>>> Læs mere om Douro-dalen

>>> Læs mere om Porto

>>> Læs mere om Pinhao

>>> Læs mere om Peso da Regua

>>> Læs mere om Vila Real

>>> Læs mere om Portugal

>>> Læs mere om Porto e Norte

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Lamego