Rejser til Lamego

Med udsigt over én af Portugals vigtigste helligdomme er Lamego en ældgammel biskop-by, der ligger inden for Øvre Douros afgrænsede portvinsområde. 

Barokstil i Lamego

Beliggende i en frodig dal er Lamego en dejlig by i barokstil med et centralt torv udlagt som en offentlig have omkranset af elegante bygninger fra det 17. århundrede. Lamegos mest betydningsfulde rolle i landets historie var i 1143 som stedet, hvor det rådgivende råd (cortes) mødtes for første gang for at erklære Afonso Henriques for Portugals første konge.

Seværdigheder 

Lamegos slot fra det 12. århundrede på én af byens to høje har bevaret et fint borgtårn fra det 13. århundrede og en usædvanlig maurisk hvælvet cisterne. På toppen af den anden høj er Lamegos mest betydningsfulde bygning, pilgrimskirken Nossa Senhora dos Remedios, som man kommer til ad en kæmpemæssig 60-trins trappe i barokstil. Katedralen, en gotisk konstruktion, blev bygget af Afonso Henriques i år 1129. Bymuseet, som i det tidlige 18. århundrede husede biskoppens palads, har flamske gobeliner fra det 16. århundrede og værker af Grao Vasco.

Oplevelser i nærheden af Lamego

Ca. 3 km fra Lamego findes den lille rustikke kirke ved Sao Pedrode Balsemao, som siges at være den ældste i Portugal. Bygget i det 7. århundrede af de kristne Visigoter før maurerne kom til, og den blev restaureret i det 17. århundrede. Kirken i det første cistercienser kloster i Sao Joao de Tarouca 17 km fra Lamego blev grundlagt i 1139. Dets maleri af St. Peter malet af Grao Vasco er nationalskat.

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Lamego