Rejser til Penedono

Beliggende i det sydlige af Portugals maleriske Douro region slynger den charmerende landsby Penedono sig rundt omkring et imponerende slot af samme navn. 

Luksus i Penedono

Besøgende på udkig efter en bekvem base, hvorfra de omkringliggende vingårde kan udforskes, kan bo på det prisvindende Estalagem de Penedono, en 4-stjernet kro som i dag er et hotel og berømt for sin storslåede komfort og eksklusive service.

Seværdigheder 

Med sine fire slanke krenelerede tårne, der rejser sig til vejrs som røgfaner, er slottet i Penedono interessant med sin usædvanlige trekantede form, ligesom udsigten over Penedono er vidtstrakt fra brystværnet. Slottet er kendt for at have eksisteret i det 10. århundrede, og man tror Alvaro Goncalves Coutinho, O. Magrico (Ridderen) blev født her. Han blev udødeliggjort for sit mod og sin tapperhed af Portugals nationale poet, Luis Vaz de Camoes, i vers VI i digtet Lusiaderne.

Oplevelser i nærheden af Penedono

Coa Valley Archaeological Park er et vigtigt sted for prehistorisk klippekunst, beliggende ca. 40 km nordøst for Penedono. Området blev i december 1998 klassificeret som en UNESCO verdenskulturarv, da det kan fremvise verdens største antal helleristninger fra stenalderen. Klippekunsten omfatter dyr, mennesker og tegn, der kan dateres tilbage til år 30.000 f. Kr. Ture med guide kan arrangeres fra det nærliggende turistkontor.

Læs mere om slottet i Penedono på Portugals turistkontors hjemmeside eller om rejser generelt til dette område af Portugal i vores guide om landet.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Penedono