Rejser til Peso da Régua

Med Serra do Marao bjergene i baggrunden og med udsigt over den udstrakte Douro-floddal i Portugal ligger den fredelige Peso da Régua som det officielle centrum i portvinsdistriktet. 

Traditionel vinproduktion

Fra Peso da Régua blev vintønder førhen traditionelt transporteret til Vila Nova de Gaia ved hjælp af træskibe, som man kaldte rabelos. I dag foregår transporten i specielt fabrikerede tankbiler.

Seværdigheder 

De plettede glasruder i Casa do Douro vidner om portvinens produktion og historie. Udstillet er også et fint kort over Douro-dalen, tegnet i midten af det 19. århundrede af Baron Joseph Forrester, en foretagsom englænder, der reformerede portvinshandelen efter at være trådt ind i sin onkels vinfirma i Porto.

Oplevelser i nærheden i Peso da Régua

Den attraktive sengotiske kirke Sao Nicolau i den charmerende by Mesão Frio (12 km fra Peso da Régua) har loftspaneler fra det sene 16. århundrede. Turistbureauet og rådhuset har til huse i gangene i et tidligere Franciskaner kloster fra det 18. århundrede. 8 km øst for Peso da Régua, ved Canelas, nær Covalinhas, findes udgravninger fra en romersk bosættelse.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Peso da Régua

Hvad siger gæsterne i Peso da Régua?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser