Porto Lufthavn

Informationer om lufthavnen i Porto her på siden opdateres løbende, men skal betragtes som vejledende og vi tager forbehold for ændringer. Derfor henviser vi også altid til de aktueller informationer om lufthavne, flyselskaber etc. du får når du bestilelr din rejse til Porto og andre rejsemål.

Porto Lufthavn ligger omkring 11 kilometer fra bymidten og betjenes aktuelt af ca. 20 flyselskaber med ruter til mere end 75 destinationer. Ryanair er i skrivende stund det eneste flyselskab der flyver direkte til Porto fra Danmark, selskabet har en direkte rute fra København til Porto med flere afgange hver uge. Andre lavprisflyselskaber som easyJet og Wizzair har ingen direkte ruter fra Danmark til Porto Lufthavn, men med blot en enkelt mellemlanding kan du dog alligevel finde billige forbindelser. Rejser du fra Hamborg lufthavn vil du finde flere direkte ruter til Porto.

TAP Air Portugal er det selskab der har de bedste forbindelser til Porto via Lissabon, men du kan også finde rigtig fine ruter med selskaber som Lufthansa og KLM og de flyver også flere gange om dagen fra Billund og Aalborg lufthavn.

Der er både bus og metroforbindelse fra lufthavnen ind til byen, ligesom du også kan benytte billeje og taxa. Billeje i Porto lufthavn er ideelt for rejsende, der vil kunne rejse rundt på egen hånd og opleve de fantastiske landskaber omkring Dourodalen eller Minho-provinsen, eller som vil have muligheden for at tage på endnu længere ekskursioner i Portugal med stor grad af fleksibilitet og personlig frihed.  Lufthavnen i Porto har følgende faciliteter som alle kan benytte, både indenlandske, internationale og interkontinentale flyvninger. Inde i terminalen finder du bla. bank, vekselkontor og posthus. Der er et godt udvalg af madsteder i lufthavnen og en bred vifte af toldfri forretninger.

Du kan finde flere informationer om Porto Lufthavn på den officielle hjemmeside her, her kan du også se aktuelel ankomst og afganstider. Vær opmærksom på at informationer om lufthavne du finder her på siden løbende bliver opdateret, men at vi tager forbehold for ændringer. Vi henviser derfor altid til de aktuelle informationer du får om fly, lufthavn etc. når du booker din rejse til Porto online.

Bestil din rejse til Porto med fly online

Portugals næststørste by er et oplagt mål for en storbyferie, hvis du holder af spændende kulturhistoriske seværdigheder og nye gastronomiske oplevelser. Porto har masser at byde på - rigeligt til at bruge en forlænget weekend, og det er ikke uden grund at rejsende fra hele verden vender tilbage til byen igen og igen.

Bestil din rejse til Porto online

Billeje i lufthavnen

Billeje i Porto lufthavn giver dig mulighed for at komme billigt, nemt og hurtigt videre på din rejse, enten til Porto by eller til andre attraktive steder i det nordlige Portugal, der byder på et væld af attraktive seværdigheder og oplevelser. Francisco Sa Carneiro Lufthavn i Porto er den største lufthavn i den nordvestlige del af Den Iberiske Halvø og er en moderne, funktionel lufthavn, beliggende kun 11 km fra Porto centrum.

At bestille billeje i Porto lufthavn er en oplagt mulighed, hvis du gerne vil kunne komme rundt på egen hånd i områderne omkring Porto. I området omkring Porto kan du blandt andet opleve den berømte Dourodal, Minho-provinsen, der er nationen Portugals fødested, eller den smukke Costa Verde-kyst. Fra Porto kan du også køre sydpå mod Lissabon eller den sagnomspundne Alentejo-provins. Hvis du bestiller billeje i Porto lufthavn i forbindelse med en pakkerejse, er alle priser inkl. fri kilometer og med lovpligtige forsikringer. Få mere information om billeje her.

Lufthavnen vinder mange priser

Den internationale sammenslutning af lufthavne, Airports Council International (ACI), har netop kåret de lufthavne, som sidste år gav rejsende den bedste oplevelse. Porto Lufthavn opnår her en fornem tredjeplads, som deles med Københavns Lufthavn.

En favorit blandt de rejsende

Det er langt fra første gang, at lufthavnen ved Portugals næststørste by udmærker sig. Porto Lufthavn var således i top 3 mellem 2006 og 2011 med et højdepunkt i 2007, da den blev kåret til Europas bedste. 

Den seneste flotte placering må Porto Lufthavn dele med blandt andet Københavns Lufthavn. ACI's baserer deres kåring på den såkaldte Airport Service Quality (ASQ), der er luftfartindustriens standardmetode for at måle, hvor tilfredse passagererne er med deres ophold i lufthavnen.

For at udregne ASQ interviewes årligt omkring 600.000 passagerer rundt om i verdens lufthavne. Passagererne bedømmer lufthavnene på 34 punkter, der blandt andet inkluderer service, ventetid, rengøring og komfort.

Se den fulde liste over de bedste lufthavne hos ACI

"Vi var stolte over at blive valgt af vores passagerer som en af de tre bedste lufthavne i Europa. Dette er vores niende pris i de seneste ni år, og det er særlig relevant for os på et tidspunkt, hvor Porto lufthavn har rundet 8 millioner årlige passagerer," siger Jorge Ponce de Leão, formand for ANA som driver lufthavne i Portugal.

En god kåring for Portos lufthavn kan være vigtig i kampen for at tiltrække besøgende, ligesom kåringen som Europas bedste rejsemål for et par år siden var det.

Ny Ryanair rute til Porto fra København

Med sommerprogrammet  lancerede Ryanair en ny rute fra København til Porto.

De tre ugentlige afgange med lavprisselskabet til Porto er en oplagt chance for at tage på en billig storbyferie i den charmerende portvinshovedstad. Har du mere end en weekend til rådighed, er Porto desuden et glimrende udgangspunkt for at udforske resten af det nordlige Portugal.

>> Læs mere om lufthavne

Læs mere