Rejser til Sernancelhe

Beliggende helt mod syd i Douro regionen i Portugal, en lille afstikker fra hovedvejen, der forbinder Guarda med Lamego, finder man Sernancelhe, en malerisk lille by, oprindelig grundlagt på bredden af Tavora floden i det 10. århundrede.

Seværdigheder 

I det centrale Praca da Republica står Sernancelhes romanske sognekirke, bemærkelsesværdig for sine granitstatuer fra det 12. århundrede af seks vejrbidte apostle fastgjort inde i tvillingenicher på hver side af hovedindgangen. Inde i kirken er der en serie af paneler fra det 16. århundrede, mest bemærkelsesværdig en storslået gengivelse af Johannes Døberen. Gabestokken, der står på torvet, stammer tilbage fra 1554.

Det gamle kvarter i Sernancelhe har stadig eksempler på middelalderlige jødiske bosætninger og adskillige imponerende byhuse fra det 16. og 17. århundrede, hvoraf én er fødested for Padre João Rodrigues, en fremtrædende missionær, der var aktiv i Japan i det 16. århundrede.

Sernancelhes slotsruin, bygget af Ridderne af Malta, er et besøg værd på grund af sin iøjnefaldende krenelerede Casa do Padre (præsteresidens), der ligger ved dens fod.

Oplevelser i nærheden af Sernancelhe

Tæt derpå, i Serra da Lapa højderne, der rejser sig syd for Sernancelhe, står helligdommen for Nossa Senhora da Lapa (Vor Frue af Lapa). Helligdommen mindes miraklet om en stum hyrdepige ved navn Joana, som pludselig fandt sin stemme igen, da hendes mor prøvede at brænde en statue af Jomfru Maria.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Sernancelhe