Rejser til Torno

Torno er en af de mange små landsbyer, som pryder det bakkede landskab syd for Guimarães. Omkring denne nordportugisiske landsby vil du se talrige vinmarker, hvis druer bliver til vinho verde, en af de vine det nordlige Portugal er berømt for. Mens verdensarvbyen mod nord får tiltrækker besøgende fra hele verden, er det nok kun de lokale, som kender navnet Torno.

En rejse til denne lille landsby, som altså ikke selv gør meget væsen af sig, er dog en enestående chance for at opleve det ægte, landlige Portugal. Her er det langsomme tempo perfekt til en afslappende livsnyderferie med fokus på de nære oplevelser. Udover seværdighederne i Guimarães, der ligger blot omkring en halv times kørsel væk, er der således også mange andre spændende udflugtsmål inden for kort afstand.

Går rejsen til Torno, kan det for eksempel også varmt anbefales at køre en tur til Amarante, der ligger ved Rio Tâmega umiddelbart mod vest. Byen er kendt for sit gode udvalg af restauranter langs floden, hvor du udover lokale vine kan se frem til mange udsøgte smagsoplevelser. Inden du sætter dig til bords, bør du slentre en tur i byens hyggelige, brostensbelagte gader. Lige uden for byen med udsigt ned over floden ligger vandlandet Parque Aquático de Amarante, som er et andet oplagt udflugtsmål for dig, som rejser til Torno med børn midt på sommeren.

Da du i Torno bor i et naturskønt landskab omgivet af vingårde, slotte, skove og andre små landsbyer, er der også rig mulighed for at lade bilen stå og eventuelt cykle eller vandre en tur. Kør eventuelt en tur ad Ecopista do Tâmega, en 40 kilometer lang, asfalteret cykelsti på den nedlagte jernbane der løber gennem Tâmega-dalen fra Amarante forbi Celorico de Basto op til Arco de Baúlhe. Flere af de gamle stationer, der passereres på turen gennem den flotte floddal, er blevet omdannet til caféer, hvor du kan få en forfriskning.

Bestil din rejse til Torno online

Hos Escapeaway har vi mange års erfaring med rejser til Portugal. Her er vi specialister i at håndplukke de bedste hoteller og ferieboliger. Det har vi også gjort i Torno. Dem kan du finde og bestille i søgemaskinen her på siden. Her kan du også søge efter flybilletter til en af de nærmeste lufthavne, f.eks. Porto Lufthavn.

Når du køber en pakkerejse med både hotel og fly, er du dækket af rejsegarantien. Du er dog naturligvis velkommen til blot at købe selve ferieopholdet gennem os, hvis du selv vil stå for transporten. I de fleste tilfælde kan du vælge gratis afbestilling på opholdet.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Torno