Rejser til Vila de Punhe

Landsbyen Vila de Punhe ligger i det nordvestlige Portugal knap en times kørsel fra Porto. Udover landets næststørste by har du her både Costa Verdes lange sandstrande og Lima-dalen med en perlerække af idylliske, gamle landsbyer inden for kort afstand. Du befinder dig således i den lidt oversete Minho-region. Kendere af Portugal vil vide at denne region er et mindst lige så interessant rejsemål som de mere populære rejsemål længere mod syd. Ikke mindst fordi du på en rejse til Vila de Punhe får en chance for at udforske en mindre turistet del af landet, som samtidig er en af de smukkeste.

Vino Verde-land

Selve Vila de Punhe har ikke et egentlig centrum med butikker eller spisesteder, men er et fredeligt landsbysamfund af tilpas spredte huse, hvor der er god plads til smukke haver og de marker, man har dyrket i generationer. Omkring Vila de Punhe ser du blandt andet de vinmarker, der leverer druerne til regionens anerkendte vinho verde, og lidt længere væk de skovklædte bjerge, som omgiver Lima-dalen.

Vil du opleve det ægte Portugal og nyde en afslappende ferie i fredelige, landlige omgivelser, er Vila de Punhe ideel. Her er der ingen masseturisme, men samtidig er der blot omkring 12 kilometer til Viana do Castelo. Denne hyggelige havneby ved Lima-flodens udmunding i Atlanterhavet har en charmerende, gammel bykerne med alt, hvad du kan ønske dig af restauranter og caféer. Tag dig også god tid til at udforske byens seværdigheder såsom udsigten fra den 228 meter høje Monte de Santa Luzia. Hvis du ikke vil bestige bakken til fods, kan du nå derop med en elevador (kabelbane), der er den længste af sin slags i Portugal.

Begiver du dig i stedet ind i landet op langs Lima-floden, når du til sidst Peneda-Geres Nationalparken. Dette flotte naturområde indbyder til en aktiv ferie med cykle- og vandreture. Især i foråret, når alting blomstrer, er det en oplevelse, du bør unde dig selv på en rejse til Vila de Punhe. Rejser du hertil om sommeren vil de flotte sandstrande på den nærliggende Costa Verde (grønne kyst) dog nok have en lige så stor tiltrækningskraft. Syd for Lima-flodens udmunding finder du den ene skønne strand efter den anden med Praia do Cabedelo som den første i rækken. Her er der altid er god plads både oppe på den brede sandstrand og ude i vandet blandt surfere og badende.

Bestil din rejse til Vila de Punhe online

Du finder ikke store lejlighedshoteller og resorts i Vila de Punhe. I stedet kan du her komme tættere på det ægte, landlige Portugal. Vi har allerede håndplukket de bedste hoteller i området, så du får de bedste rammer om en uforglemmelig rejse. Bestil dit ophold og eventuelt flyrejsen i søgemaskinen her på siden.

Køber du en pakkerejse med både ferieophold, fly og eventuelt en lejebil hos Escapeaway, er du altid dækket af rejsegaranti.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Vila de Punhe