Rejser til Vila Nova da Gaia

Den travle bydel Vila Nova da Gaia ligger modsat Porto på Douroflodens stejle sydbred. Den ligger på toppen af en før-romersk befæstet landsby og fik bystatus i 1255 af Kong Afonso III.

Portvin i Vila Nova da Gaia

Vila Nova da Gaia blev testamenteret til aristokratiet for at modarbejde biskoppernes magt i nabobyen Porto, hvor de dengang opkrævede urimelig høj skibstold.

Vila Nova da Gaia er i dag domineret af portvinshusene, med over 50 vinselskaber i de snævre, snoede gader. Her foregår aldringen og blandingen af det meste af verdens forsyning af portvin, nedenunder et hav af røde tage, der kan smykke sig med nogle af de mest berømte navne inden for vinfremstilling.

Seværdigheder i Vila Nova da Gaia

Klosterkirken Serra do Pilar fra det 16. århundrede byder på usædvanlige cirkelformede klostergange og panoramaudsigt over Porto og Dourofloden. Fra kirkens terrasse planlagde den kommende Greve af Wellington sit overraskelsesangreb mod Frankrig i 1809.

En tur i kældrene er et must for enhver besøgende i Vila Nova da Gaia, efterfulgt af en vinsmagning. Et af de bedst organiserede vinsteder er Sandeman, som er grundlagt i 1790 og har til huse i et tidligere nonnekloster fra det 16. århundrede med et lille museum.

Taylors, et af de sidste privatejede engelske vinselskaber, tilbyder en livlig informativ tur rundt i lokalerne samt en fantastisk udsigt fra den rummelige udendørs terrasse.

Ved Grijo, et par kilometer syd for Vila Nova da Gaia, står Augustinerklostret Sao Salvador, påbegyndt i 1574 efter en model af Francisco Velasques. Det to-etages kloster var færdiggjort i 1593.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Vila Nova da Gaia