Rejser til Vila Praia de Ancora

På den nordvestlige spids af Portugal ligger den lille fiskerby Vila Praia de Âncora, der om sommeren er et populært sted for badeferierende. 

Oplev portugisisk fiskeri

Dens lille bitte havn i Vila Praia de Ancora, beskyttet af et fort, bruges stadig af fiskerbåde, der ledes gennem den smalle indsejling af specielt opførte lys. Landsbyen fik officiel bystatus i 1924, da den tog sit nuværende navn Vila Praia de Âncora.

Seværdigheder 

Vila Praia de Âncora var et vigtigt sted på pilgrimsruten til Santiago i nordvest Spanien. På den gamle strandsti står det lillebitte kapel Santo Isidoro, som har set mange følelsesladede religiøse optog igennem århundreder, hvor tiderne bød på tørke eller andre naturkatastrofer. Kapellet har en fin granit altertavle fra det 17. århundrede og et våbenhus til beskyttelse mod dårligt vejr.

Oplevelser i nærheden af Vila Praia de Âncora

Kirken fra det 13. århundrede, Sao Pedro de Varais, ved Vile nær Vila Praia de Ancora, står fuldstændig isoleret og omgivet af smuk natur. Den simple, senromanske bygning har et åbent gravkammer fra det 14. århundrede bygget ind i væggen i skibet, og resterne af kalkmalerier i koret.

Læs mere om stranden ved Vila Praia de Âncora på Portugals hjemmeside.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Vila Praia de Ancora