Rejser til Vila Real

Grundlagt i 1272 er Vila Real som betyder ”kongebyen”, et blomstrende landbrugscenter, beliggende ideelt på et højlandsplateau omringet af bjerge i det nordlige Portugal

En levende historie

I Vila Real kan besøgende se mange interessante gamle bygninger med elegante stenfacader, og med porte dekoreret med de oprindelige ejeres våbenskjold, og med mange af deres efterkommere, som stadig bor i husene.

Det var også Diogo Cãos fødested – han var den første søfarer, der nåede til Congoflodens munding i 1482.

Vila Reals strategiske placering ved knudepunktet for Douro provinsen og Tras-os-Montes har hjulpet byen med at spille en vigtig rolle med hensyn til regionens økonomi. For eksempel var Vila Real i 1895 den første i Portugal, der fik elektricitet.

Seværdigheder 

Sao Pedro kirken, bygget i 1528 og beliggende i Rua da Portala, frembyder en fin facade i barokstil og et interiør med sjældne azulejo glaserede kakler fra det 17. århundrede. Vila Reals centralt beliggende gotiske katedral er alt, hvad der er tilbage af det dominikanske kloster Sao Domingos, som blev bygget til Kong Joao I i 1427.

Oplevelser i nærheden af Vila Real

Ca. 5 km nordøst for Vila Real ligger det ældgamle stentempel Panoias, hvor romerne ofrede dyr og sandsynligvis også mennesker til deres guder. Den lille landsby Bisalhaes, 6 km vest for Vila Real, er velkendt for sin usædvanlige sorte og mørkegrå keramik, der farves af trærøg under langsom brænding. Disse solide potter bruges til opbevaring af olie og oliven, og til at bære vand i og til madlavning. Solar de Mateus, beliggende bare 3 km fra Vila Real, er én af de bedst kendte herregårde i Portugal. Bygget i det 18. århundrede og tilhørende lensgreven i Vila Real, optræder huset på mærkaten på alle flasker Mateus rosé vin.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Vila Real