Rejser til Vila Verde

Vila Verde er et lille sted i Portugal beliggende 15 km nord for provinshovedstaden, Braga, i hjertet af den frodige, grønne Minho region. 

Vila Verde fik officielt købstadsrettigheder den 24. oktober 1855, og dens eksistens er dokumenteret så langt tilbage som det 10. århundrede, før Portugal selv var grundlagt. Nutildags er den et blomstrende centrum for kunsthåndværk, vinfremstilling og kvægopdræt.

Seværdigheder 

Vila Verde er kendt for den meget høje kvalitet, hvad angår kunsthåndværk, specielt keramik og kurveflet. Det traditionelle kærlighedslommetørklæde (lenco de namorado) fremstilles af lokale kvinder og tilbydes til passende bejlere for at tilskynde dem til giftermål.

Placeret midt i den tætbevoksede dal ved floden Homem, udgør Vila Verde den perfekte base for videre udforskning af den fortryllende Minho region, især Braga, den religiøse hovedstad mod syd.

Den, der rejser rundt i området, opmuntres til at gøre stop, når vedkommende ser vinho verde skiltet for at smage og købe den lyse, mousserende vin, der fremstilles på gårde overalt i regionen.

Oplevelser i nærheden af Vila Verde

Ca. 10 km vest for Vila Verde står tårnet Penegate fra det 14. århundrede, i den lille landsby Carreiras.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Vila Verde