Rundrejser i Portugal

Portugal er meget mere end smukke strande langs 850 kilometer kyststrækning og ufatteligt smukke solnedgange i Atlanterhavet. Portugal er også flot natur, historiske slotte og kirke samt golf, windsurfing og kørsel på mountainbike. Portugal er fremragende vine, blød portvin og udsøgte middage. Portugal er maleriske landsbyer med charmerende kroværter, der giver dig den bedste betjening. Før du har været på en rundrejse i Portugal, har du slet ikke begreb om, hvor interessant og varieret et land Portugal egentlig er. Portugal er bestemt hvide sandstrande på Algarvekysten, men Portugal er også den travle storby Lissabon og den flotte Douro-dal.
På en rundrejse har du mulighed for at komme rundt til de forskellige regioner i Portugal og op-leve de store variationer i landskab og gastronomi. Det oplagte sted at starte er naturligvis Por-tu¬gals hovedstad, Lissabon. Her finder du mange historiske monumenter, dejlige strande og det torneroseslottet i Sintra. Lissabon byder også på en lang række spændende restauranter og natklubber. Længere mod nord ligger Porto, der er landets anden største by og det økonomiske centrum. Porto kendes sikkert bedst for områdets vinoplevelser.

Landets historie og nutid afspejler sig ikke kun i landets to største byer, men findes også i de mange pulserende provinsbyer. Middelalderbyen Coimbra og romerbyen Évora er begge charmerende universitetsbyer. Guimarães var Portugals første hovedstad, og byens centrum er lige som Évora erklæret verdensarvområde af UNESCO. I det nordlige Portugal finder vi den romantiske kanalby Aveiro og historiske Viseu. Braga er Portugals tredje største by og kendt for sine fine bygninger i barokstil. Byen er også landets religiøse centrum og en af verdens ældste kristne byer. Er man interesseret i religiøse anliggender, er Fátima også et besøg værd. Siden tre børn i 1917 gentagne gange oplevede at se Jomfru Maria i syner, har byen været et pilgrimsmål for omkring en million katolikker om året. Middelalderbyen Tomar kendes bedst for klosterborgen Convento de Christo, der blev grundlagt af tempelridderne i 1159. I 1056 meters højde ligger byen Guarda, som dermed kan kalde sig Portugals højest beliggende by. Uanset hvor man tager hen på rundrejse i Portugal ser man nogle af Europas mest udsøgte monumenter, klostre, slotte og pilgrimssteder.

Der er samtidig masser af naturoplevelser at hente i Portugals landskaber fra huler og dinosaurspor i Estremadura over Buçaco nationalparken til skisportsområdet nær Covilhã. Følg en af de mange vinruter på din rundrejse i Portugal, eller oplev nogle af de flotte markeder med fristende friske grøntsager, kød og fisk samt de sjove butikker med lokalt kunsthåndværk. Der er masser at opleve på rundrejse i Portugal.

Se alle rejser hos Escapeaway til Portugal

>> Læs mere om bilrundrejser