Rejser til Portugal - det gæstfrie land i sydvest

Velkommen til Portugal, landet med den begivenhedsrige historie, den fascinerende og unikke kultur og ikke mindst den flotte natur. Fra de smukke strande på Algarvekysten og de historiske gader i hovedstaden Lissabon til de dramatiske landskaber på Madeira eller Azorerne - Portugal er et land, som har det hele.

Portugal ligger i den sydvestlige del af Europa med Atlanterhavet mod vest og Spanien som nabo mod nord og øst. Landet oser af charme og er kendt for sin gæstfrihed. Her kan du tage på strandferie, storbyferie, aktiv ferie - eller på en ferie, hvor mad og vin eller windsurfing står på programmet. Uanset hvor du rejser hen i Portugal, vil du med garanti blive mødt med et smil fra stolte portugisere. Befolkningen er stolte af sit land, og det kan mærkes.

God mad og drikke er en vigtig del af en rejse til Portugal, hvor frisk fisk og skaldyr, søde kager og (ofte undervurderet i Danmark) portugisisk vin er nogle af de ting, du kan se frem til. Hvis du interesserer dig for historie og kultur, kan du se frem til at opleve  gamle klostre og slotte - eller blive overrasket af at høre traditionel portugisisk fado-sang i en smal brostensbelagt gade.

Oplev Portugal – her er nogle populære destinationer

Feriemulighederne i Portugal er mange, fra indlandet til kysten og flere hundrede kilometer ud i Atlanterhavet. Den store variation af landskaber og natur betyder, at du kan opleve alt fra strande til vandring i sneklædte bjerge. Der er dog én ting, som alle feriestederne har til fælles: de tilbyder alle store oplevelser for den rejsende. Mange som har opdaget Portugals charme, vender tilbage igen og igen

Algarvekysten

Algarvekysten er et fælles navn for den lange række af dejlige byer, der ligger i det sydligste Portugal. Denne gyldne kyst med kilometervis af strande, små hemmelige bugter og rolige landsbyer er en skøn destination for både unge og gamle. Populære ting at lave i Algarve er bl.a. at gå på de farverige markeder i Lagos, nyde frisk fisk og skaldyr i havnen i Faro eller slappe af på de smukke strande i Albufeira. Kysten har en strækning på ca. 160 kilometer.

Lissabon-regionen

Den portugisiske hovedstad og det omgivende område byder på en fin blanding af trend og tradition, af historie og  nutid. Byens gamle bydel har brostensbelagte gader men også moderne caféer og kunstgallerier, og kvarterer som Belém, Baixa Lisboa og Bairro Alto blander tidens tendenser med historiske vartegn. Populære ting at lave i Lissabon er at udforske den gamle bydel Alfama, shoppe i Rua Augusta eller se solnedgangen fra det flotte Belém-tårn.

Lissabon strækker sig nogenlunde fra Setúbal i syd til Ericeira i nord. Værd at besøge i regionen er for eksempel Sintra, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og de elegante badebyer Estoril og Cascais. Dem kan du nemt komme til med tog fra Lissabon.

Øn Madeira

Madeira er den grønne ø. Her er dramatiske bjergtoppe, frodige skove og flotte haver i hovedstaden Funchal. Øen ligger i Atlanterhavet og har et godt klima året rundt. Oplevelser på Madeira er f.eks snorkling i krystalklart vand, vandreture langs øens levadastier (gamle bevandingsanlæg) eller besøg på vingårde, hvor du kan smage unikke, lokale vine.

Øgruppen Azorerne

Langt ude i Atlanterhavet (1450 kilometer vest for Lissabon) finder du den spændende øgruppe Azorerne. Azorerne er fantastisk for naturelskere takket være det spændende landskab og det subtropiske klima. På en rejse hertil kan du se frem til at opleve alt fra vulkanske landskaber og bade i varme kilder til at se hvaler og delfiner i havet. Mange vælger også at rejse til Azorerne for at dykke, da vandet her er krystalklart, og biodiversiteten i vandet stor.

Porto E Norte

Porto E Norte er navnet på den nordlige del af landet, med Duoro-dalen og den hyggelige by Porto som to oplagte muligheder. Nordportugal er kendt for sine afslappede stil, historiske bygninger og ikke mindst god portvin. Hvis du rejser til Porto, bør du bestemt ikke gå glip af det spændende Ribeira-distrikt. Andre ting, man kan lave i Porto, er at besøge Esphino- eller Matosinhos-strandene, gå på lokale markeder og besøge nogle af byens mange virkelig gode restauranter.

Centro de Portugal

Centro de Portugal betyder ganske enkelt den centrale del af Portugal. Dette område er et perfekt blanding mellem kyst og indland og byder på alt fra stille fiskerlandsbyer til middelalderslotte. Besøg landsbyen Monsanto og få et unikt indblik i Portugals historie - eller den smukke middelalderby Obidos.

Alentejo

Alentejo er en primært landlig region i den sydlige halvdel af landet. Den søvnige charme i Alentejo inviterer dig til at opleve sletter, olivenplantager, historiske byer og små, familieejede vingårde. Frem for alt byder Alentejo på en autentisk portugisisk atmosfære, lavt tempo og fremragende køkken.

Når vi nu taler om en autentisk og unik ferie, vil vi gerne nævne Hideaways. Hideaways er vores tilbud til dig, som vil have en hoteloplevelse ud over det sædvanlige, med kriterier som førsteklasses beliggenhed, et begrænset antal værelser og en helt egen stil og  følelse. Vil du finde et hotel i Portugal, der overgår alle dine forventninger? Så skal du helt sikkert booke et Hideaways-hotel.

Mad og drikke i Portugal

Hvis du elsker god mad og drikke, er Portugal et godt ferievalg. Nogle af de bedste restauranter i Europa ligger i Portugal, og der laves vin i verdensklasse i flere af landets regioner. Vil du opleve autentisk portugisisk mad? Så tage et stop i en lille by langs kysten, og smag de friskeste fiskeretter, du kan forestille dig. Og hvis du ikke har prøvet bacalao før, er det her, du skal gøre det! Bacalao er det, vi i Danmark kalder klipfisk, serveret med en god tomatsauce. Afslut måltidet med en lækker pastel de nata, som er Portugals berømte butterdejstærte med æggecreme.

Ting at se og opleve i Portugal

Uanset hvor gammel du er, eller hvem du rejser sammen med - Portugal har noget for alle. Hvis du vil have storbypuls og spændende shopping, er Lissabon, Porto eller Cascais tre oplagte muligheder. Disse byer har også flere historiske monumenter, som er et besøg værd, f.eks. Belém-tårnet, Clérigos-kirken og Cidadela-fæstningen med en fantastisk udsigt over Atlanterhavet.

Hvis du rejser med børn, kan du tage dem med på en delfinsafari ved Algarve eller besøge den sjove Zoomarine Zoo i Albufeira. Madeira har alt fra prægtige blomster til eksotiske fugle og er en mere børnevenlig destination, end mange tror.

Portugal giver meget for pengene sammenlignet med mange andre europæiske destinationer. Hotel, mad og aktiviteter er ofte billigere end i for eksempel Spanien og Frankrig - hvilket gør Portugal til et godt valg for en ferie sydpå til en fornuftig pris.

Hvornår skal man rejse til Portugal?

Portugal kan man rejse til hele året. Forår og efterår i Portugal byder på behagelige temperaturer og lidt færre turister - hvor sommeren byder på lune aftener, dejlige badetemperaturer og livlige festivaler. Hvis du vil have en mere afslappet oplevelse, kan det være en god idé at undgå de travleste uger i juli og august. 

Planlæg din ferie til Portugal her hos os på Escapeaway. Husk at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller! 

>>> Læs mere om Lissabon-regionen

>>> Læs mere om Algarvekysten

>>> Læs mere om Porto E Norte

>>> Læs mere om Madeira

>>> Læs mere om Azorerne

Rejsemål i Portugal

 • Gæstebedømmelser 8,6
  Algarve
  126 hoteller
  Alrgavekysten, hvor solen (næsten) altid skinner, byder på endeløse strande med surfere, fantastisk natur, frisk fisk og skaldyr og gode golfmuligheder. Tag en tur ind i landet, hvor landskabet minder lidt om Toscana i Italien.
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Lissabon-regionen
  106 hoteller
  Lissabon-regionen er den mindste på det portugisiske fastland, men har nok attraktioner til, at du kan rejse hertil år efter år og stadig opleve noget nyt hver gang. Lissabon-regionen er det perfekt valg, hvis du vil kombinere storbyferie med ... sol, bad og spændende udflugter. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Madeira
  90 hoteller
  Dybe grønne dale, vandfald, magiske skove, stejle klipper og majestætiske bjerge. Ikke mærkeligt, at Madeira er en populær feriedestination! Desuden er dette blomsternes ø - Madeira kaldes ofte for "Atlanterhavets flydende have".
 • Gæstebedømmelser 9,2
  Lissabon
  74 hoteller
  Det lyder som en kliché, men Lissabon er en af Europas smukkeste hovedstæder. Beliggenheden på de syv bakker ved Tejo-floden giver sammen med de elegante paladser, brede boulevarder og labyrintiske gader Lissabon en uimodståelig charme.
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Porto E Norte
  62 hoteller
  Douro-dalen, den charmerende Porto og bjerglandsbyerne, der står på UNESCOs Verdensarvliste, er en storslået oplevelse. Nordportugal, Porto E Norte, er en skattekiste af smuk natur, spændende historie, fantastisk mad og verdenskendte vine, og ... ikke mindst et gæstfrit folk. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Azorerne
  39 hoteller
  Azorene er vakkert og frodig med et unikt vulkansk fjellandskap, omkranset av det dypblå Atlanterhavet. Opplev et av Europas mest eventyrlige landskap når du går langs vulkaners rand eller nyter synet av hvaler og lekne delfiner.

Populære hoteller i Portugal

Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fabelagtigt
505 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Armacao de Pera
9,8
Fabelagtigt
1367 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 54 km
 • Afstand til centrum: ca. 1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,7
Fabelagtigt
219 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

 

 

Hvad siger gæsterne i Portugal?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 671 anmeldelser