10 lokale restauranter du kan besøge på en storbyferie i Lissabon

Lissabon
Hvor finder du ti gode restauranter i Lissabon?

Hvilke restauranter du skal besøge, når du skal på storbyferie i Lissabon, er måske noget du undersøger meget nøje, inden du rejser af sted på ferie, og vi får i hvert fald ofte stillet spørgsmål omkring hvilke restauranter, der er værd at aflægge et lille visit. Jeg giver dig her 10 restauranter, du ikke nødvendigvis skal besøge alle sammen, men hvis du gerne vil beriges med en autentisk, portugisisk madoplevelse, så kan du med fordel vælge en, to eller tre steder i listen nedenfor. Listen er præget af meget ukendte spisesteder, hvor du ofte møder den lokale befolkning, og det kan du roligt gøre, for det er det godt tegn.
Jeg har selv spist på flere af disse restauranter, og man går yderst sjældent galt i byen. Men skulle du få lyst til lidt luksus en dag, så kan du også finde dette i Lissabon.

Læs også mit blogindlæg: De bedste luksusrestauranter i Lissabon.

Rejsebloggen Nelson Cavalheiro

Listen er lavet af mad- og rejsebloggeren Nelson Cavalheiro, der tidligere er blevet kåret som årets rejseblogger på den store rejsemesse FITUR i Madrid, og hans blog ”People, Travel and Food” er en af de mest omtalte rejseblogs i øjeblikket, for hvad er vigtigere ud over alle oplevelserne og seværdighederne på en ferie end mad?
Du kan læse mere om hans blog og se flere forslag til gode spisesteder i Lissabon. I øvrigt er det også flere af Nelsons foto du kan se her i dette indlæg. Her finder du også links til de forskellige restauranter på listen.

Læs rejsebloggen fra: Nelson Cavalheiro

Derfor giver jeg dig her Nelsons top 10 over de restauranter du kan besøge, hvis du skal til Lissabon. Han har udvalgt netop disse 10 restauranter, fordi de udmærker sig ved deres autenticitet, ærlighed og naturligvis kvalitet. Restauranterne har eksisteret i helt op til 20, 30, 40 og 70 år, så holdbarhederne i koncepterne må siges at være bevist. De er alle privatejede og serverer traditionel, portugisisk mad.

Mange af restauranterne kan ligesom hotellerne og ferieboligerne i Hideaways program betegnes som gemmesteder. For Lissabon er en by, der har både brede boulevarder og små, historiske kvarterer med smalle brostensbelagte stræder, og det er ofte her, du finder de små restaurantperler.

10 udvalgte resturanter i Lissabon

Meredinha do Arco

”Tascas” er traditionelle, portugisiske bistroer, og netop sådan en er Meredinha do Arco. Stedet er kendt for sine kulgrillede fisk med (peixe espada) med røde bønner og ris. Det er en lille restaurant med plads til 30 personer, som frekventeres flittigt af de lokale. Restauranten er uprætentiøst indrettet og har været ejet af samme ejer i 20 år. Her står der fisk, fjerkræ, grillet svinekød (black pork) og vinho verde på menuen. Alt sammen naturligvis til-beredt på traditionel portugisisk manér.

Restauranter-i-lissabon-meredinha-do-arco
Vil du opleve Meredinha do Arco finder du restauranten på adressen Rua dos sapateiros 230, i Lissabon. Du kan bestille bord på telefonnummer 213 425 135

Tasquinha do Lagarto

Lidt uden for centrum af Lissabon finder du denne restaurant, som måske ikke syner af meget, men som du jo ved kan synet bedrage. Indenfor bydes du varmt velkommen af ejerne, som oprindeligt kommer fra det nordlige Portugal. Menuen står på nordportugisiske specialiteter, og priserne er, i sammenligning med mange af de ”smarte” restauranter i Lissabons centrum, ganske overkommelig.

restaurant Tasquinha do Lagarto
Restaurant Tasquinha do Lagarto

Vil du smage på retter fra det nordlige Portugal, kan du finde restaurant Tasquinha do Lagarto på adressen Campolide 273 i Lissabon, du bestiller bord på telefonnummer 213 883 202. Se beliggenhed på Google map

Cantinho Lusitano

Hvis du alligevel befinder dig i det chic’e og hippe Principe Real-kvarter, hvor også det portugisiske parlament har til huse, så kan du passende slå et smut forbi Cantinho Lusitano. Her serveres der Petiscos, som er det portugisiske svar på den spanske tapas og god vin. Der er kun plads til 20 gæster, så også her anbefaler jeg dig at reservere i god tid.

Restaurant Cantinho Lusitano
Restaurant Cantinho Lusitano kan du besøge på adressen Rua dos Prazeres 52, i Lissabon, telefonnummer 218 065 185.

A Baiuca

7 borde findes der i alt, og vil du opleve noget meget autentisk, så er det her, du skal gå hen. A Buica er en lille, familieejet restaurant, som har eksisteret i 40 år, hvor den i øvrigt ikke har ændret sig synderligt meget. Maden er uprætentiøs og det helt store trækplaster ved A Baiuca er Fado forestillingerne under maden. Fado er traditionel, portugisisk folkemusik med én sanger akkompagneret af én eller to guitarister. Musikken er melankolisk og smuk, så forbered dig på god mad, en intim atmosfære og måske en tåre eller to.

Restaurant A Baiuca i Lissabon
Restaurant A Baiuca finder du på adressen Rua de São Miguel 20, i Lissabon, telefonnummer 218 867 284

Ponto Final

Navnet på restauranten afslører også lidt om beliggenheden, for du finder den bogstaveligt talt for enden af en sti ved Tejo-floden. For at komme til restauranten skal du krydse floden med færgen fra Cais do Sodré til Cacilhas. Det er en god idé at ringe og bestille bord i forvejen, for der er mange andre, som ikke bare vil nyde den gode mad, men også den gode udsigt. Menuen består af meget traditionel, portugisisk mad med hjemmelavede fristelser. Du kan spise både fisk, kød og fjerkræ.

Bestil bord på telefonnummer 212 760 743. Adressen til restaurant Ponto Final er Cais do Ginjal 72 i området Almada. Du kan se beliggenhed på Google map.

Marisqueira Nunes

Restaurant Marisqueira Nunes i Lissabon
Restaurant Marisqueira Nunes i Lissabon

Marisqueira Nunes er det nye fisk- og skaldyrs-“in-sted” i bydelen Belém, som er Lissabons kulturelle hotspot. Her er fisken og skaldyrene så friske, som de kan fås, og de tilberedes på klassisk, portugisisk facon. Det er også et af de få steder i Lissabon, hvor du kan få serveret ‘lapas’ som normalt fås på Madeira og ‘bruxas’, som er en speciel hummer, der kun findes ved Azorerne. Rygterne siger, at den portugigske præsident ofte kommer på besøg til en lille bid mad, inden der skal træffes store beslutninger.

Du finder restauranten Marisqueira Nunes på Rua Bartolomeu Dias 120, i området Belém ca. 4-5 kilometer fra Lissabon centrum. Telefonnummer 213 019 899. Find vej med Google map.

Zé dos Cornos

Dette er nok den restaurant i Lissabon, hvor ordet ”gemmested” passer allerbedst. Restauranten serverer vin, der er produceret af ejerens egne druer og menuen er begrænset og består af grillet fisk og kød simpelt anrettet, men meget lækkert. Sørg for at have gjort dit forarbejde, inden du besøger Zé dos Cornos, for restauranten er så godt gemt væk, at selv nogle af de lokale ikke kender den, og derfor ikke kan vise dig vej.

Zé dos Cornos restaurant i Lissabon
Zé dos Cornos restaurant i Lissabon

Adressen til restaurant Zé dos Cornos er Beco dos Surradores 5 i Lissabon, du kan bestille bord på telefon nummer 218 869 641. Se beliggenhed på Google Map.

Zé da Mouraria

Restaurant Zé da mouraria i Lissabon
Restaurant Zé da Mouraria i Lissabon

Bliv ikke overrasket, hvis der er en stor kø ved indgangen til Restaurant Zé da Mouraria, for den er populær blandt de lokale, og især for Lissabons taxichauffører er den et yndet ‘pitstop’. Smag på stedets calamari med kartofler, skulle du være så heldig at komme indenfor og få lov til at bestille.

Vil du spise sammen med byens lokale så kig forbi på adressen Rua João do Outeiro 24, i Lissabon. Se beliggenhed på Google map.

Endnu en lille ”Tasca”, hvor dagens ret består af 4 til 5 retter, som du kan vælge imellem, og efter sigende til uovertrufne priser. Dette er et godt sted at besøge, hvis du alligevel befinder dig i Lissabons Alfama-kvarter som nogen kalder det ”ægte” Lissabon, fordi det med sin labyrint af smalle gader og gamle huse, en kort stund kan få dig til at glemme, at du befinder dig i en pulserende sydeuropæisk storby. Det helt rigtige tidspunkt til at besøge denne restaurant, hvor du får store portioner portugisisk mad til rimelige priser, kunne være efter, at du har bevæget dig op til nogle af Alfama-kvarterets udsigtspunkter, f.eks. Miraduoro de Santa Luzia eller Largo das Portas do Sol, hvor du kan få dig et appetitvækkende sug i maven over udsigten til Alfamas tage og Tejo-flodens udmunding.

Restaurant Tasco do Vigario i Lissabon ser ikke ud af meget, men besøg den alligevel på adressen Rua do Vigario 18 Santo Estêvão, i Lissabon. Find vej med Google map.

Varinha da Madragoa i Lissabon
Varinha da Madragoa i Lissabon

Her finder du nogle af de bedste Pataniscas i Lissabon. Pataniscas er friturestegt torsk svøbt i persille, kartoffel og løgkompot. De serveres typisk med røde bønner og ris eller migas, som er friturestegt brød og kål. Det er også her, at du kan prøve den berømte bacalhau, som er grillet, saltet torsk. Og når den er den grillet ‘efter bogen’, og så smager den fantastisk.

Sidste restaurant på listen er Varinha da Madragoa, og du finder den på adressen Rua das Madres 34-36 i Lissabon. Bestil bord på telefonnummer 213 965 533.

Information om storbyferie i Lissabon

Vi, der arbejder hos Hideaways, har igennem mange år besøgt Lissabon og kender byens mange ansigter og spændende kvarterer. Du er altid velkommen til at kontakte os for flere forslag til oplevelser i Portugals hovedstad, men du kan jo også starte med at læse et af de mange andre indlæg, som vi har skrevet om Lissabon her på bloggen.

Information om storbyferie i Lissabon.

Du kan også se alle rejser til Lissabon med Hideaways her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere