10 ting du skal opleve på din ferie i Alcúdia på Mallorca

Petit Hotel Alcúdia
Oplev, hvad byen Alcúdia har at byde på. På Petit Hotel, som ligger i hjertet af byens historiske centrum, er det nemt at nyde. Alcúdia Petit Hotel

Med et væld af kulturelle og historiske seværdigheder er den charmerende middelalderby Alcúdia på det nordlige Mallorca et sted, du kan rejse til året rundt. Her er altid noget spændende at opleve! Sammen med den nærliggende havneby Port d’Alcúdia (kun tre kilometer væk) er Alcúdia ideel, hvis du både vil kombinere sightseeing med afslappende dage på de nærliggende strande.

Men hvad kan du opleve på en rejse til Alcúdia på Mallorca? Her får du nogle af mine bedste forslag og tips til en uforglemmelig ferie:

1. Gå på opdagelse i Alcúdias historiske centrum

Alcúdias historiske centrum er omgivet af den eneste intakte bymur på Mallorca. Den blev bygget i det 13. århundrede efter anmodning fra kong Jacob (Jaume) II af Mallorca for at beskytte byens indbyggere. Muren var dog ikke nok til at afskrække de pirater, som gentagne gange angreb byen i det 16. århundrede. Det fik en stor del af befolkningen til at flygte. Heldigvis blev Alcudia aldrig helt opgivet, for i 1779 blev der bygget en havn (Port d’Alcúdia), som reddede byen fra det totale forfald.

Alcúdia Old Town
Nyd gadelivet i Alcúdias historiske centrum. Foto: Sergey Galyonkin. CC BY-SA 2.0

Så snart du går gennem porten til den gamle by, vil du mærke den særlige atmosfære, der hersker i det restaurerede historiske centrum. Gaderne er blevet omdannet til gågader, så du i ro og mag kan udforske de mange små kroge og hjørner. Sæt dig på en hyggelig café og se det lokale liv udspille sig; tag et kig ind i en lille butik, der sælger lokalt håndværk; eller besøg delikatesse-butikkerne, hvor du kan prøve øens lækre specialiteter – ja i Alcudias gamle bydel kan du nemt spendere mange timer.

2. Deltag i kulturel begivenhed under åben himmel

Alcúdias historiske centrum sætter også scenen for en unik oplevelse, der kaster sin magi over byens indbyggere og besøgende. I sommermånederne er her nemlig koncerter og teaterforestillinger med bymuren som baggrund og byens gader og pladser som scene. Du har mulighed for at opleve alt fra middelaldermusik og moderne jazz til dramaer, der tager udgangspunkt i Alcúdias historie – og selvfølgelig med skuespillere iklædt fra den pågældende æra. Du kan se en kalender med årets planlagte begivenheder hos det lokale turistkontor.

3. Shop løs på det store marked

Gå ikke glip af Alcúdias store kendte marked, som afholdes hver tirsdag og søndag. Markedet består af to sektioner: en for øens landmænd, der sælger lokalt producerede råvarer; og en dedikeret til sælgere, der tilbyder alt mellem himlen og jord – sko, tasker, smykker, tøj og souvenirs. Her kan du helt sikkert gøre dig en god handel!

Frukt på marknad
Sørg for at smage på lokal frugt på det store marked i Alcúdia.

4. Lej en båd i Port d’Alcúdia

Port d’Alcúdia er et paradis – især for familier med børn, da man her tilbyder en bred vifte af aktiviteter, der passer til både de små og barnlige sjæle. En god måde, hvorpå I kan få fælles minder med fra ferien, er at leje en båd og gå på opdagelse ved kysten fra havsiden. Tag snorkel-udstyr med, og se om du kan finde Nemo. Hvis du ikke selv ønsker at være kaptajn, tilbyder lokale firmaer også guidede bådture.

5. Aktiv ferie med vandring, golf eller dykning

Alcúdia har også masser at tilbyde til dig, der ikke vil nøjes med at dase på stranden. Byen er for eksempel den perfekte base for vandreture i de omkringliggende bjerge. Der er stier, der passer både nybegyndere og mere erfarne vandrere. Hvis der skal være lidt mere fart over feltet, kan du eventuelt leje en mountainbike og tage en tur i området på to hjul. De senere år er Mallorca blevet et yndet rejsemål blandt motionscyklister, særligt i foråret.

Familj Vandring
Tag med hele familien på vandring i bjergene, som omgiver Alcúdia.

Golfspillerne har ligeledes kastet deres kærlighed på den spanske middelhavsø. En af Europas bedste golfbaner, Alcanada Golf Club, ligger bare 15 minutter fra Alcúdia med 18 udfordrende huller i utroligt smukke omgivelser og panoramaudsigt over bugten. Hvis du er mere interesseret i aktiviteter på vandet, kan du prøve kræfter med de fleste vandsportsgrene i Port d’Alcúdia.

6. Besøg den romerske by Pollentia

Spaniens mindste romerske amfiteater befinder sig faktisk i Alcúdia – omkring en kilometer fra byen i retning mod havnen. Amfiteateret er, sammen med et forum og flere små huse, en del af den antikke romerske by Pollentia, som under romernes herredømme blandt andet blev brugt som en nekropolis (kirkegård), og du kan stadig se, hvad der er tilbage af de gamle grave.

Pollentia var en perfekt planlagt by, komplet bygget med et tempel og flere taverner. Hvis du er interesseret i historie, vil du helt sikkert blive fascineret af denne arkæologiske udgravning.

7. Spis dig mæt i tapas

At smage på de lokale tapas er mere eller mindre et must, når du er i Spanien – og det gælder også de spanske øer. Det får du rig mulighed for i den gamle by Alcúdia. Her er masser af restauranter og tapasbarer, hvor du kan slappe af med en øl eller et glas sangria ledsaget af små delikatesser, såsom serrano-skinke, fyldte peberfrugter, chorizo, blæksprutte og godt brød. En af mine egne favoritter er tapasbaren Ca’n Punyetes nede i Port d’Alcúdia, som byder på alt dette – og meget mere!

Tapas potatis och tomat
Tapas kommer i mange forskellige former – et must at smage på, når du er på ferie i Spanien.

8. Deltag i en typisk spansk fiesta

De spanske byer er berømte for deres lokale fiestas, byfester, og Alcúdia er ingen undtagelse. Der foregår arrangementer i byen hele året, men selvfølgelig er de primært koncentreret i sommermånederne. Den 29. juni fejrer man søfarernes helgen, Skt. Peter, med en procession gennem byen og koncerter ved havnen. I juli fejrer man Alcúdias helgen, Skt. Jaume, med en uges lang fiesta fuld af koncerter, danseshows, skuespil og udstillinger. I september finder Alcúdia jazz-festival sted, og byen bliver fyldt med dejlig musik. For at se en komplet liste over alle festlighederne i byen kan du besøge det lokale turistkontors hjemmeside.

9. Bad hele dagen lang ved Port de Pollença

Hvis du vil have lidt forandring og tilbringe dagen på stranden, kan du tage en tur til den populære Port de Pollensa, som ligger omkring 10 kilometer nord for Alcúdia. På grund af begrænsninger på byggeri er der kun få højhuse i området, der kan ødelægge udsigten. I stedet kan du nyde de lange strækninger af sandstrand, indrammet af palmetræer og en promenade fuld af caféer og restauranter. Med andre ord et helt perfekt sted for en dag med sol og strand.

Port de Pollença
Besøg herlige Port de Pollença og nyd det bløde sand og det krystalklare hav. Foto: Cristian Bortes. CC BY 2.0

10. Udforsk øens hovedstad Palma de Mallorca på en dagsudflugt

Mallorca er så lille, at det kun tager en time at køre fra Alcúdia by mod sydvest hen over øen til hovedstaden Palma de Mallorca. Det er bestemt en køretur, som værd at tage. I Palma er der meget at se og opleve for hele familien. Der er masser af seværdigheder her, men hvis du kun kan vælge én, synes jeg, at du skal slå et smut forbi La Seu – Palmas store katedral. I Palmas historiske centrum kan du slentre rundt blandt gotisk arkitektur, shoppe alt, hvad hjertet begærer, fra lokale souvenirs til luksusmærker.

Når dine ben på et tidspunkt trænger til et hvil, kan du sætte dig på en hyggelig café på et torv og nyde folkelivet. Hvis det bliver for varmt, ligger Playa de Palma desuden kun en kilometer fra centrum, hvor du kan tage en forfriskende dukkert i det blå. Palma byder på uendelige muligheder.

Vil du læse mere om rejser til Alcúdia på Mallorca?

At Alcúdia har meget at byde på, er en ting, der er sikkert. Ønsker du at udforske alt, hvad byen har at tilbyde, skal du naturligvis først og fremmest have et godt sted at bo. Hos Hideaways har vi håndplukket unikke hoteller i Alcúdia, som alle tilbyder den lille smule ekstra, som gør det til et godt sted at komme tilbage til efter en dag fuld af eventyr.

Se alle Hideaways´ håndplukkede rejser til Alcúdia på det nordlige Mallorca her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere