10 ting du kan opleve på din ferie i Alcúdia på Mallorca

Petit Hotel Alcúdia
Oplev, hvad byen Alcúdia har at byde på. På Petit Hotel, som ligger i hjertet af byens historiske centrum, er det nemt at nyde. Alcúdia Petit Hotel

Med sine mange kulturelle og historiske seværdigheder er Alcúdia på det nordlige Mallorca et sted, du kan besøge året rundt – vinter, forår, sommer eller efterår, du kan selv vælge det tidspunkt, der passer dig bedst! Sammen med havnen i Port d’Alcúdia (kun tre kilometer væk ved kysten) er Alcúdia et sted, hvor du kan opleve øens rige historie. Og hvis du kommer her i den varme del af året, kan du nemt kombinere kultur og historie med lange, afslappende dage på stranden.

Men hvad kan du opleve på en tur til Alcúdia på Mallorca? Lad os introducere nogle forslag og tips til dig her.

1. Gå på opdagelse i Alcúdias historiske centrum

Alcúdias historiske centrum er omgivet af den eneste intakte bymur på Mallorca, som er bygget i det 13. århundrede efter anmodning fra kong Jacob (Jaume) II af Mallorca for at beskytte byens indbyggere. Imidlertid forhindrede muren ikke, at pirater gentagne gange angreb byen i det 16. århundrede, hvilket fik en stor del af befolkningen til at flygte. Heldigvis blev Alcudia aldrig helt opgivet, for i 1779 blev der bygget en havn (Port d’Alcúdia), som reddede byen fra det totale forfald.

Alcúdia Old Town
Nyd gadelivet i Alcúdias historiske centrum. Foto: Sergey Galyonkin. CC BY-SA 2.0

Så snart du går gennem portene til den gamle by, vil du kunne mærke atmosfæren i det restaurerede historiske centrum. Hvad der engang var store gader, er blevet omdannet til gågader, hvor du kan gå rundt og opdage små kroge og hjørner. Sæt dig ned på en hyggelig café og se det loakel liv udspille sig foran dig; tag et kig ind i en lille butik, der sælger lokalt håndværk; eller besøg delikatesse-butikkerne, hvor du kan prøve øens specialiteter – ja i Alcudias gamle bydel kan du spendere mange interessante stunder.

2. Deltag i kulturel begivenhed under åben himmel

Alcúdias historiske centrum sætter også scenen for en unik oplevelse, der kaster sin magi over byens indbyggere og besøgende. I sommermånederne foregår der koncerter og teaterforestillinger med bymuren som baggrund og byens gader og pladser som scene. Du har mulighed for at opleve alt fra middelaldermusik og moderne jazz til dramaer, der tager udgangspunkt i Alcúdias historie – og selvfølgelig med skuespillere klædt i tøj fra den pågældende æra. Du kan finde mere information på det lokale turistkontor.

3. Shop løs på det store marked

Gå ikke glip af Alcúdias store kendte marked, som afholdes hver tirsdag og søndag. Markedet består af to sektioner: en for øens landmænd, der sælger lokalt producerede råvarer; og en dedikeret til sælgere, der tilbyder alt mellem himlen og jord – sko, tasker, smykker, tøj og souvenirs. Her kan du helt sikkert gøre dig en god handel!

Frukt på marknad
Sørg for at smage på lokal frugt på det store marked i Alcúdia.

4. Hyr en båd i Port d’Alcúdia

Port d’Alcúdia er et paradis – især for familier med børn, da stedet tilbyder en bred vifte af aktiviteter, der passer til både store og små barnlige sjæle. En god måde, hvorpå I kan få fælles minder med fra ferien er at leje en båd og gå på opdagelse ved kysten fra havsiden. Tag snorkel-udstyr med, og se om du kan finde Nemo. Hvis du ikke selv ønsker at være kaptajn, er der også guidede bådture til rådighed.

5. Aktiv ferie med vandring, golf eller dykning

Alcúdia har også masser at tilbyde til dem, der er interessede i sport – byen er den perfekte base for vandreture i de omkringliggende bjerge. Der er stier, der passer både nybegyndere og mere erfarne vandrere, og hvis det skal gå endnu hurtigere, kan du leje en mountainbike og tage en tur på to hjul.

Familj Vandring
Tag med hele familien på vandring i bjergene, som omgiver Alcúdia.

En af Europas bedste golfbaner, Alcanada Golf Club, ligger cirka 15 minutter fra byen og tilbyder 18 udfordrende huller i utroligt smukke omgivelser med panoramaudsigt over bugten. Hvis du er mere interesseret i aktiviteter på havet, kan du finde de fleste vandsports-faciliteter i Port d’Alcúdia.

6. Besøg den romerske by Pollentia

Spaniens mindste romerske amfiteater befinder sig faktisk i Alcúdia – omkring en kilometer fra byen i retning mod havnen. Amfiteateret er, sammen med et forum og flere små huse, en del af den antikke romerske by Pollentia, som under romernes herredømme blandt andet blev brugt som en nekropolis (kirkegård), og du kan stadig se, hvad der er tilbage af de gamle grave.

Pollentia var en perfekt planlagt by, komplet bygget med et tempel og flere taverner. Hvis du er interesseret i historie, vil du helt sikkert blive fascineret af denne arkæologiske udgravningsplads.

7. Spis dig mæt i tapas

At smage på de lokale tapas er mere eller mindre et must, når du er i Spanien – og det gælder også de spanske øer. I Alcúdia er der masser af restauranter og tapasbarer, hvor du kan sidde ned med en øl eller et glas sangria, som ledsages af små delikatesser, såsom serrano-skinke, fyldte peberfrugter, chorizo, blæksprutte og godt brød. Prøv for eksempel tapasbaren Ca’n Punyetes, som byder på alt dette – og mere!

Tapas potatis och tomat
Tapas kommer i mange forskellige former – et must at smage på, når du er på ferie i Spanien.

8. Deltag i en typisk spansk fiesta

De spanske byer er berømte for deres lokale fiestas, og Alcúdia er ingen undtagelse. Der foregår arrangementer i byen hele året, men selvfølgelig er de primært koncentreret i sommermånederne. Den 29. juni fejrer man søfarernes helgen, Skt. Peter, med en procession gennem byen og koncerter ved havnen. I juli fejrer man Alcúdias helgen, Skt. Jaume, med en uges lang fiesta fuld af koncerter, danseshows, skuespil og udstillinger. I september finder Alcúdia jazz-festival sted, og byen bliver fyldt med dejlig musik. For at se en komplet liste over alle festlighederne i byen kan du besøge det lokale turistkontors hjemmeside.

9. Bad hele dagen lang ved Port de Pollença

Hvis du vil have lidt forandring og tilbringe dagen på stranden, kan du tage en tur til den populære Port de Pollensa, som ligger omkring 10 kilometer nord for Alcúdia. På grund af begrænsninger på byggeri er der få højhuse i området, der ødelægger udsigten. I stedet kan du nyde de lange strækninger af sandstrand, indrammet af palmetræer og en promenade fuld af caféer og restauranter. Et perfekt sted for en dag i solen, med andre ord.

Port de Pollença
Besøg herlige Port de Pollença og nyd det bløde sand og det krystalklare hav. Foto: Cristian Bortes. CC BY 2.0

10. Udforsk øens hovedstad Palma de Mallorca på en dagsudflugt

Mallorca er så lille, at det kun tager en time at køre fra Alcúdia i nord til øens hovedstad Palma de Mallorca mod syd – og det er bestemt en køretur værd, for Palma har noget at byde på for hele familien. Der er masser af seværdigheder i byen men hvis du kun kan vælge en, så slå et smut forbi La Seu – Palmas store katedral. I Palmas historiske centrum kan du slentre rundt blandt gotisk arkitektur, shoppe alt, hvad hjertet begærer, fra lokale souvenirs til luksusmærker – og når dine ben trænger til et hvil, kan du sætte dig på en hyggelig café på et torv og nyde livet. Hvis det bliver for varmt, ligger Playa de Palma kun en kilometer fra centrum, og her kan du nemt tage en dukkert i det blå. Palma byder på uendelige muligheder.

Vil du læse mere om rejser til Alcúdia på Mallorca?

At Alcúdia har meget at byde på, er en ting, der er sikkert. Ønsker du at udforske alt, hvad Alcúdia har at tilbyde, skal du have et godt sted at bo. Hos Hideaways har vi håndplukket unikke hoteller i Alcúdia, som alle tilbyder den lille smule ekstra, som gør det til et godt sted at komme tilbage til efter en dag fuld af eventyr.

Se alle Hideaways´ håndplukkede rejser til Alcúdia på det nordlige Mallorca her.

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

Risotto alla Milanese – risotto med safran

Der findes mange forskellige legender, som beretter om, hvordan Risotto alla Milanese...
Læs mere