5 grunde til at rejse til Portugal om vinteren

Madeira bugt
Vinteren er dejlig mild på Madeira takket være det subtropiske klima.

Hver sommer tiltrækker Portugals smukke strande feriegæster fra hele verden, mens langt færre besøger landet i vintermånederne. Det er en skam, for en rejse til Portugal om vinteren kan byde på mindst ligeså store oplevelser og dejlige, forårsagtige temperaturer.

Den bedste årstid at besøge Portugal?

Der er ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Portugal på, men alene det at der er færre turister i Portugal om vinteren, kan være en fordel, som opvejer det lidt køligere vintervejr. Du skal således dele de populære seværdigheder og attraktioner med færre besøgende, ligesom den mindre efterspørgsel ofte betyder, at priserne på hoteller og restauranter falder.

Det er dog langt fra kun mindre trængsel og lavere priser, som gør vintermånederne til et interessant tidpunkt at besøge Portugal på. På denne årstid er der et væld af unikke begivenheder og aktiviteter, som du ellers ikke ville opleve. Herunder finder du en håndfuld forslag til vinterferier i Portugal.

Gade Faro
Vinteren, hvor havet måske er lidt for køligt til badning, er en ideel årstid at udforske regionens charmerende byer.

Vandreferie i Algarve

Algarve er mest kendt som Portugals mest populære destination for badeferier, men hvor de varme sommermåneder først og fremmest indbyder til at dase i solen på regionens mange flotte strande, er vinteren et oplagt tidspunkt til lidt mere aktive ferier.

Vintermånederne, hvor temperaturen stadig kan komme op på 16-20 grader, er for eksempel et behageligt tidspunkt at tage på vandreferie. Algarve har flere korte og lange vandreruter, som byder på både spændende natur- og kulturoplevelser. Prøv for eksempel en vandretur på de forholdsvis nyoprettede ‘Rota Vicentina’ vandreruter, som løber fra Santiago do Cacém i Alentejo ned langs Algarve’s vestkyst til Sagres.

Læs mere om vandring på Rota Vicentina i Alentejo og Algarve

Oplev den portugisiske vin

Der dyrkes vin i stort set hele Portugal, og mens vingårdene mange steder i verden går lidt i dvale i vintermånederne, fremhæves blandt andet Alentejo ofte som et af de mest interessante rejsemål om vinteren for vinentusiaster.

I Alentejo kan du følge tre officielle vinruter. Start eventuelt med at besøge Alentejo Wine Route Office i Évora, hvor de kan hjælpe dig med at bestille besøg på vingårdene i regionen. Évora, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, er i øvrigt et godt valg som en base for din vinferie. Der er dog derudover flere vingårde i Alentejo og resten af Portugal, som tilbyder indkvartering i unikke rammer, hvilket også kan være en stor oplevelse.

Kyst Portugal
I vintermånederne er temperaturen mere velegnet til aktive ferier i Portugal – for eksempel vandreture langs den spektakulære kyst.

Hold dit golfslag ved lige i Portugal

Kombinationen af et mildt klima og et væld af golfbaner af høj kvalitet gør Portugal til lidt af et mekka for golfspillere. Det er således ikke kun profferne, som rejser til Portugal for at spille golf i vintermånederne. Mange amatører benytter de gode forhold og de milde vintertemperaturer i Portugal til at holde spillet ved lige og samtidigt tage en pause fra det triste vintervejr i Danmark.

Du kan spille golf mange steder i Portugal, hvor især banerne omkring Lissabon og i Algarve er populære. Du kan naturligvis også kombinere din golfrejse med store naturoplevelser på en rejse til Azorerne eller Madeira.

Slentreture på stranden

Hvis du ikke holder af at ligge og stege i solen, men alligevel gerne vil nyde Portugals smukke strande, er vinteren en god årstid at rejse på. En slentretur på en lang sandstrand hvor man kan lader sit blik skue ud i det fjerne, er utroligt afstressende og desuden sundt for kroppen.

Om vinteren er der god plads til forfriskende gåture på Algarves berømte strande, men også for eksempel Costa Verde i det nordlige Portugal eller den ni kilometer lange strand på Porto Santo ved Madeira er indbydende.

Nytår på Madeira

Madeira er et af danskernes favoritrejsemål om vinteren, ikke mindst takket være øgruppens subtropisk klima som giver milde vintre. En rejse til Madeira i december er en chance for at komme i rigtig julestemning, når for eksempel hovedbyen Funchal udsmykkes efter alle kunstens regler med tusindvis af farver, blomster og lys.

Fejrer du nytår på Madeira kan du glæde dig til en nytårsfest i verdensklasse, når indgangen til det nye år markeres med tonsvis af fyrværkeri i Funchal.

Find mere inspiration til din næste rejse til Portugal i artiklerne her på hjemmesiden.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere