5 oplevelser på storbyferie i Manchester

Manchester

Om du er til fodbold, kultur og historie, engelske pubs eller en blanding af det hele, så er Manchester en spændende destination til en storbyferie. Her har vi samlet 5 forslag på oplevelser til din næste ferie i den engelske storby.

Manchester Art Gallery

Wynford Dewhurst maleri
Den engeske impressionistmaler Wynford Dewhurst født i Manchester i 1864, er en af de kunstnere, hvis værker du kan opleve et udvalg af på Manchester Art Gallery

Kunst fra hele 6 forskellige århundreder er udstillet på Manchester Art Gallery. Galleriet er beliggende i en smuk og velbevaret bygning helt tilbage fra 1823. Her  finder du en imponerende samling, der blandt andet byder på mere end 2.000 oliemalerier, 3.000 vandfarvemalerier og tegninger, 250 skulpturer og mere end 13.000 dekorative kunstobjekter som keramik, glas og møbler. Og særligt victoriansk kunst finder du meget af på galleriet. Så er du interesseret i kunst, kultur og historie, er et besøg på Manchester Art Gallery et must.

Vil du bo i nærheden af Manchester Art Gallery, kan vi anbefale hotellerne Whitworth Locke og Brewdog Doghouse Manchester Hotel.

The John Rylands Library

I en smuk, gammel bygning bygget i victoriansk og gotisk stil i 1890’erne, ligger det imponerende John Rylands bibliotek. Så snart man træder ind ad dørene, er det næsten som at komme tilbage i tiden, for den originale stil er flot bevaret. Biblioteket er i to etager, og i læsesalen er der åbent mellem etagerne med højt til det dekorerede loft omkranset af søjler og datidens dekorative detaljer. Om du er til bøger, arkitektur, historie eller alle tre ting, så venter der dig en unik oplevelse på John Rylands bibliotek.

Vil du bo i nærheden af John Rylands Library, kan vi anbefale hotellerne The Lowry Hotel, Stock Exchange Hotel og Brewdog Doghouse Manchester Hotel.

Etihad Stadium

Etihad Stadium Manchester

For fodboldelskeren er formålet med ferien sikkert at besøge et af Manchesters stadioner. Etihad Stadium, som er hjemmebane for Premier League-klubben Manchester City F.C og har plads til 55.000 tilskuere, er en populær attraktion i byen. Og med regelmæssige fodboldkampe er der god mulighed for at komme ind og opleve en spændende kamp og god stemning.

Gay Village

Gay Village er byens livlige kvarter i centrum af Manchester. Her er der liv og underholdning særligt om aftenen, og i sommerperioden også i dagtimerne. Kvarteret er beliggende omkring det populære Canal Street langs med Rochdale-kanalen, og det ideelle sted, hvis du vil opleve gode barer og restauranter og den livlige atmosfære. Og vil du ud og more dig om aftenen, finder du også mange natklubber i Gay Village.

Vil du bo i Gay Village-kvarteret, kan vi anbefale hotellet Velvet Hotel, og i nærheden hotellet Whitworth Locke.

Manchester Cathedral

Manchester Cathedral

Den gamle, gotiske og velbevarede kirke, Manchester Cathedral, kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Trods skaderne påført af bombardement under 2. verdenskrig, lykkedes det at restaurere den gamle katedral, og den står i dag atter flot og majestætisk. Indendørs et kirken smukt udsmykket i datidens gotiske stil med stensøjler og -buer og mørkt træ udformet med et værd af detaljer. Den historiske atmosfære hersker endnu, og Manchester Cathedral bestemt et besøg værd.

Vil du bo i nærheden af Manchester Cathedral, kan vi anbefale hotellerne Stock Exchange Hotel og The Lowry Hotel

Flere hoteller i Manchester

Mere fra Sofia Frederikke Bach

10 steder du skal besøge på din ferie i Bruxelles

Bruxelles er Belgiens hovedstad, og en skøn destination for din storbyferie. Her...
Læs mere