6 nye restauranttips på Mallorca version 2.0
Skrevet av Marie
2024-02-23
6 nye restauranttips på Mallorca version 2.0
For mig er Mallorca et stort kinder-æg, for her gemmer sig så mange overraskelser under overfladen, som vi ”almindelige turister” af gode grunde ikke kender til. For nogle er øen nemlig ”bare” en bade-destination. For andre et aktivt rejsemål, hvis du er naturelsker og for eksempel ynder at cykle på din ferie. Visse tager hertil for at nyde gastronomien.
Det er her, at mit blogindlæg begynder, for hvorfor ikke gribe chancen og nyde en kombination af mulighederne? For mig er det netop det, som Mallorca kan: At give dig lidt af det bedste uanset hvad formålet med din ferie er. Om det så er ren afslapning på stranden, fuld speed i pedalerne eller at tage lejebilen og være kulturel så har alle besøgende på øen én ting til fælles: Vi vil gerne spise godt på ferien!
Jeg har nedenfor lavet endnu en artikel med restauranttips ”version 2.0”, og sidstnævnte kommer sig af, at jeg i 2018 skrev et indlæg med restaurantforslag fra Mallorca, der er blevet flittigt brugt af vores besøgende på bloggen. Så efter mit seneste besøg her i juni 2019 skal du ikke snydes for et par anbefalinger til spisesteder rundt om på øen, hvis du er så heldig at holde ferie på et af mine absolutte yndlingsrejsemål ved Middelhavet.
Insiderviden om de lokale og deres spisemanerer
Generelt lever mallorcinerne noget anderledes end os nordboer. I hvert fald når det kommer til spisetider. Mange af de lokale spiser slet ikke morgenmad hjemme – nej, de venter med at indtage lidt sødt (måske en kage, en croissant, en kiks) og så en café solo (espresso og naturligvis med sukker) til de kommer på kontoret. Omkring kl. 14 begynder de at tænke på at spise frokost, og det kan være alt fra rester, som de har medbragt hjemmefra, til en salat eller en 3-retters menu på en lokal restaurant (de arbejder typisk fra kl. 9-18 og har en times frokostpause).
Mange mallorcinere giver sig tid til at gå på restaurant sammen i frokostpausen, der normalt er længere end i Norden
Mange har mellem 30-60 minutters kørsel til og fra arbejde, og derfor er de fleste først hjemme omkring kl. 19 hver aften, og på det tidspunkt er de slet ikke klar til at spise aftensmad. Det vil typisk være fra kl. 21, at mallorcinerne begynder at tænke på at indtage dagens middag, og det samme gælder for børn og bedsteforældre. Enten spiser de hjemme, eller også mødes de med venner eller familie på en restaurant, hvis køkken som oftest har åbent til midnat – ja, det er en noget anden døgnrytme, end vi er vant til herhjemme. Omvendt er det jo lige præcis det, vi elsker ved de latinske lande, når vi rejser dertil: Den afslappede og ubekymrede tilværelse, hvor det meste diskuteres og planlægges over et godt glas vin og hjemmelavet (restaurations)mad.
Derfor skal du være opmærksom på, at hvis du bestiller bord til tidligere, så kan der være relativ tomt ved de andre borde, uanset om det er frokost eller aften – det oplever jeg selv gang på gang, for som dansker knurrer min mave til frokost mellem kl. 12-13 og igen mellem 19-20 til aftensmad. Og nu til guldkornene – mine restaurantforslag!
Restaurant La Mémé, Palma (middag)
Beliggende i udkanten af Palmas historiske bymidte på Avenida Comte Sallent. Udefra gør La Mémé ikke meget væsen af sig, men indenfor venter dig klassisk-futuristiske, mallorcinske madoplevelser. Prisniveauet er fornuftigt, og servicen er smilende og passioneret (som mange andre steder gør personalet gerne lidt ekstra for, at du kan få retterne, som du ønsker – f.eks. uden gluten, flere grøntsager eller bare som du ønsker det).
En af de raffinerede og lækre retter på La Meme. Foto-kredit: La Meme.
Indretningen og stemningen er cool og afslappet med et moderne touch, og tjenerne har butterfly og forklæde på, som efterlader et professionelt touch. Godt og lokalt vinkort, og i baren kan der bestilles adskillige drinks og cocktails. Det er anden gang, at jeg besøger Restaurant La Mémé, og jeg kommet helt sikkert en tredje gang.
Min anbefaling til bestilling:
Forret: Tártaro de atún acompañado de mango, aguacate, y huevas
Hovedret: Filete de gallo a la cantonesa. Jengibre, brotes de soja, cebolla, tierna, zanahoria, pak Choi y cilantro. Vinagreta oriental, acabado, en mesa con aceite de sésamo
Besøg restaurantens hjemmeside her.
Se anmeldelser af restauranten på Tripadvisor her.
Ca n’Alexandre, Palma (frokost og middag)
What a beauty! Ud over også at være et hotel og et fremtidigt, nyt hideaway (yes, du læste rigtigt), så kan Ca n’Alexandre noget, når du kommer til udtryk og smage på tallerkenen. Jeg spise en let frokost her, og det fortryder jeg ikke – anretningen er smuk, og smagene er afbalancerede. Selvom Ca n’Alexandre reelt er et lille boutiquehotel, så går det ikke ud over smagsoplevelserne.
Min lækre ret på Ca n’Alexandre
Restauranten ligger centralt i Palma på Plaza Alexandre Jaume, og du kan roligt gå herind, hvis du ønsker en hyggelig (mad)oplevelse i historiske rammer (huset er nemlig et tidligere politikerhjem, hvor mange genstande fra fortiden er godt bevaret). Første, men ikke sidste besøg…
Min anbefaling til bestilling:
Vælg lige præcis hvad du ønsker – alt er så frisklavet og så appetitlig. Jeg fik bl.a. som tapas serveret ærtesuppe, ceviche, laksesalat, hjemmelavet brød m.m.
Besøg restaurantens hjemmeside her.
Se anmeldelser af restauranten på Tripadvisor her.
Flor de Sal by Jonay Hernandez, Camp de Mar (frokost og middag)
Åh, hvor skal jeg starte?! For det første er Flor de Sal beliggende på samme adresse, som en af vores bestsellere og mest populære hideaways, nemlig Bahia Camp de Mar Suites i Camp de Mar, og bare det faktum gør mig en lille smule stolt, for selvom jeg har besøgt restauranten flere gange i det bedste selskab af Ana, så lever restauranten fortsat op til mine høje forventninger.
Stilen er mallorcinsk/kanarisk/spansk, og servicen er til UG. Smagene er til en 12’er på skoleskemaet, og det samme er udseendet af retterne, der kommer ind fra køkkenet. Her er leg med udseendet, sjov med smagene og professionalitet fra køkkenet en selvfølge, og du må godt som spisende gæst forvente lidt ud over det sædvanlige. Jeg vil kalde det gourmet light med light priser.
En af de lækre retter på restaurant Flor del Sal by Jonay Hernandez. Foto-kredit: Flor del Sal.
Hvis du kommer om aftenen, så vil jeg anbefale dig at bestille bord. Når jeg er på Mallorca, så er det blevet en tradition at spise frokost med Ana her på Flor de Sal, og det er umuligt ikke at få forventningerne opfyldt, da menukortet er spækket med overraskelser (som også beskrevet efter sidste besøg – læs forrige blogindlæg, som du har link til ovenfor).
Min anbefaling til bestilling:
Vælg lige præcis det, du ønsker – også selvom du ikke ved, hvad det betyder på menukortet – ALT her smager godt, og du kan roligt tage tjenerens anbefaling for gode varer!
Besøg restaurantens hjemmeside her.
Se anmeldelser af restauranten på Tripadvisor her.
Samsara Beach Club, Playa de Muro (frokost)
Hvis du holder ferie på nordkysten af Mallorca og er på udkig efter et ”light lunch”-sted, så vil jeg anbefale dig at tage et kig på Samsara Beach Club. På trods af navnet, så er her ingen fine fornemmelser, og stedet er lille med et relativ kort udbud på menukortet, men til gengæld er beliggenheden ”to die for” – helt ud til stranden ved Playa de Muro. Her sidder du fysisk i sandet, og vinden er som et behageligt krydderi i håret, når du indtager frokosten.
Der er en fantastisk udsigt fra restauranten på Samsara Beach Club. Foto-kredit: Samsara Beach Club.
Så hvis du er på udkig efter en turkisblå udsigt i selskab til dine retter på tallerkenen, så kan jeg varmt anbefale Samsara Beach Club. Enkle, men velsmagende retter og god service er nøgleord for værterne, og hvis du ”keder” dig mellem serveringerne, hvorfor så ikke tage en dukkert i bølgen blå – du er mindre end 10 meter fra nogle af de bedste strande på nordkysten.
Besøg restaurantens hjemmeside her.
Se anmeldelser af restauranten på Tripadvisor her.
Sa Farinera, Playa de Palma-området (middag)
Det er som flere af ovenstående forslag ikke første gang, at jeg besøger Restaurant Sa Farinera. Navnet lyder nok en kende eksotisk, men tag ikke fejl – Sa Farinera er ”down to earth” med stort. Her er ingen fine fornemmelser, og beliggenheden mellem motorvejen og lufthavnen gør, at her på trods at det meget lokale islæt er en stor portion af internationale gengangere – ikke mindst hvis du kommer tidligt på aftenen.
Sa Farinera emmer af hyggelig og rustik atmosfære. Foto-kredit: Sa Farinera.
Restauranten er stor (muy grande) med pladser såvel inde som ude, men duften fra grillen overvælder dig, så du ikke skænker det en tanke – det er som om, at dit bord er det eneste, som findes, på trods af lyden fra såvel grillen, naboerne og personalet. Stilen er meget rustikt og udvalget på menukortet er relativ lille, men det gør ikke så meget, så alt er frisklavet, og det føles nærmest som om, at du er en spisende gæst på en bondegård, selvom det absolut ikke er tilfældet.
Min anbefaling til bestilling:
Alt fra deres grillede grøntsager på spyd til kanin, struds, kalv, oksekød og kylling – her er ikke fisk, men til gengæld er de eksperter i grillet kød i alle afskygninger. Desuden har de et relativ stort dessertkort (oh, yes, vi er på Mallorca), og denne gang smagte jeg mallorcinsk ostekage, der smagte, så englene synger! Gå efter den, hvis du besøger Sa Farinera!
Besøg restaurantens hjemmeside her.
Se anmeldelser af restauranten på Tripadvisor her.
Caprice Alcudia Port, Alcudia (middag)
Caprice Alcudia Port er et relativ, nyt hotel, som er med blandt vores hideaways. Samme bygning som tidligere, men i nye klæder. Moderne, 5-stjernet hotel med en (næsten) fuldendt gourmet-restaurant, der også er åben for offentligheden. Jeg vil uden at blinke anbefale dig at gå herind for at nyde en middag enten udenfor ved poolen eller indendørs i de ”nordisk-inspirerede” lokaler. Her sidder du i Y-stolen, og betjeningen er uformel på en nedtonet, formel måde.
Gastronomien er i højsædet på Caprice. Foto-kredit: Caprice.
Prisen for såvel middag som vinmenu er relativ dyr for en spansk restaurant, men til gengæld synes jeg, at Caprice Alcudia Port tilfører kystbyen et nyt, moderne og tiltrængt ansigtsløft, hvad gastronomien angår.
Min anbefaling til bestilling:
Hvis de har menu degustatione, så skal du vælge den, for kokkens fristelser er ikke at komme udenom. Det var denne menu, jeg valgte, og jeg har ikke fortrudt! Jeg fik en hvidvin, der ikke var kølig nok, men fordi at jeg herhjemme oftest drikker med en isterning, så gjorde det forskellen, og jeg nød smagen af den futuristiske sammensætning.
Se anmeldelser af restauranten på Tripadvisor her.
Kun en anbefaling!
Ovenstående anbefalinger er naturligvis meget subjektive, så lad mig tage et lille forbehold for, at du synes ligeså godt om spisestederne som jeg, men jeg håber, at de har vakt din interesse og ikke mindst givet dig endnu mere blod på tanden for at rejse på ferie til Mallorca – madøre eller ej…