Tag på vandretur i Agia Irini-kløften på Kreta

Agia Irini kløften
Glæd dig til en stor naturoplevelse i Agia Irini kløften. Foto: Rob Oo, CC BY 2.0.

Agia Irini er en fantastisk kløft på Kreta, som er mindre besøgt end den berømte Samariakløft. Agia Irini ligger 43 km fra Chania og der kører busser til området.

Vandretur ender ved vidunderlig strand

Kløften starter ved landsbyen Agia Irini i Selinou og er i alt 7 km lang. Gåturen er på 12 km og ender i Sougia, som er en vidunderlig lille by på Kretas sydkyst. Vandreturen gennem kløften er besværet værd alene for at besøge Sougia, som byder på en af de mest fantastiske stenstrande på Kreta.

Kløften byder på et fascinerende landskab med klipper og store sten og en lille flod der bugter sig ned imellem de høje bjergsider. Naturen byder på mange forskellige buske og træer; cypresser, ahorntræer og vidunderlige lyserøde blomster. Der er ligeledes et rigt dyreliv med pindsvin, væsler, grævlinger mus og flagermus.

Har det regnet dagen før, så bør man være forberedt på, at man ikke kan komme igennem kløften med tørre sko.
Afhængigt af årstiden, så er det en meget rolig og fredfyldt gåtur, da der ikke er så mange besøgende i denne kløft. Man skal huske at tage rigeligt med vand med på turen, og der er en café ved turens start og på halvvejen.

Efter en oplevelsesrig dag i kløften, så kan man slappe af og nyde livet i Sougia. Her kan man sidde på stranden og kigge ud over det Libyske Hav, som strækker sig så langt øjet kan række. Her kan man finde roen og nyde et lækkert måltid på en af tavernaerne langs stranden.

Oldtidsruiner i Lissos

Fra Sougia kan man tage en kortere gåtur til Lissos. Her finder man ruinerne af et tempel, som blev bygget til Asclepius, der var kendt som en healer i oldtidens Grækenland. Nogle betegnede Asclepius som en Gud, og det var ham der oplærte Hippocrates, som i dag er velkendt som opfinderen af moderne medicin. Der har været mange udgravninger på Lissos, og der er fundet mange oldtidslevn, der vidner om den handelsmagt Kreta udgjorde tilbage til det 3. århundrede f.Kr.

Efter besøget på Lissos kan man tage tilbage til Sougia, hvorfra man kan tage en båd til Paleochora, men det er også oplagt at blive i Sougia, hvor man kan slappe af på stranden med de små sten og det krystalklare dybe vand.

Der er også andre små kystbyer i området, som kan nås med en færge, som sejler langs kysten til Agia Roumeli, Loutro og Chora Sfakion.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere