Aktiv ferie i Algarve – stort mountainbikeløb i foråret

mtb
Der vil være op mod 900 deltagere i løbet. Foto: Angela Llop, CC BY-SA 2.0.

Mangler du lidt motivation til at holde på cykelformen hen over vinteren? Så bør du melde til Algarve Bike Challenge 2018 og bestille en rejse til Portugal. Det store mountainbikeløb som afholdes i starten af marts, er en oplagt mulighed for at tage forskud på foråret med en rejse til Europas sydspids, hvor solen får magt tidligt på året.

Algarve Bike Challenge 2018 – for proffer og motionister

Det er sjette gang, at det store internationale mountainbikeløb løber af stablen i Portugals sydligste region. Løbet som er på UCI’s officielle kalender, tiltrækker professionelle mountainbike-ryttere fra hele verden, men har også en åben del for seriøse motionister. Proffernes løb, Algarve UCI Bike Challenge, og det åbne løb, Algarve Bike Challenge Open Race, afholdes 2-4. marts med start i kystbyen Tavira.

Der er plads til 900 deltagere. Man deltager i par, og ligesom de foregående år kan man stille op i en af seks kategorier efter køn og alder. Der er tidstagning ved en række checkpoint og mållinjen hver dag, hvor det er tiden for holdets sidste medlem, der tæller. Det er en regel, som ifølge arrangørerne belønner samarbejde og god holdånd.

De tre etaper består af en prolog og to “maraton-etaper” på 160 km samlet. Det er således et løb, der kræver træningsdisciplin den kommende vinter. Til gengæld får du en chance for at opleve dele af Algarves bagland, som de færreste turister normalt ser.

Du kan læse mere om cykelløbet og tilmelde dig på den officielle hjemmeside: www.algarvebikechallenge.com

Surfere Algarve
Algarves smukke strande indbyder også til en aktiv ferie.

Oplev Algarve på cykel, til fods eller …

Passer tidspunktet ikke med dine rejseplaner eller er formen ikke helt i top til et løb af denne kaliber, er der mange andre muligheder for at holde en aktiv ferie i Algarve i foråret eller senere. Mens vandtemperaturen stadig kan være lidt til den kølige side i marts, er foråret for eksempel helt perfekt til tennis og golf i Algarve.

Selv hvis du ikke ønsker at deltage i det store årlige cykelløb, er mountainbiking en god måde at udforske regionen på. Vandre- og cykelruter som Rota Vicentina, Via Algarviana, Grande Rota do Guadiana og Ecovia do Litoral byder alle på udfordringer i forskellige niveauer og ikke mindst masser af enestående natur- og kulturoplevelser. Det er populært at vandre på ruterne, på cykel når du lidt hurtigere omkring og kan derfor nemmere lave dagsture. Lej eventuelt en bil og tage cyklerne med til nye steder hver dag.

gade faro
Algarve byder på en god blanding af natur- og kulturoplevelser.

Aktiv ferie i Algarve med Hideaways

En aktiv ferie betyder ikke nødvendigvis, at du skal have sved på panden. Udover forskellige former for sport kan aktiviteterne i Algarve også bestå i for eksempel madlavningskurser, sprogkurser, malerkurser eller vinsmagning.

Uanset hvilken type aktiv ferie du vil på, betyder valget af feriebolig meget for, at du får en god oplevelse. Det er den base du vender tilbage til hver dag for at fordøje dagens mange indtryk, og her du skal kunne slappe helt af for at samle energi til næste dags eventyr. Hideaways er specialister i rejser til Algarve-kysten i Portugal med omhyggeligt udvalgte ferieboliger, hvor du typisk bor lidt væk fra turisttrængslen i de mest populære feriebyer.

Tag et kig på udvalget af rejser til Algarve med håndplukkede hoteller og ferieboliger

Tags fra artiklen
, , ,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere