Aktiv ferie og rafting i Minho

Romersk bro ved Ponte de Porto, Braga

Minho er det gamle navn for den nordvestligste del af Portugal. Og er du, som jeg, vild med aktiv ferie er Minho bestemt at besøg værd. Kombinationen af kyst og bjerge i Minho giver masser af udfordringer.

Minho er mest kendt for to store bidrag til Portugals køkken, nemlig Caldo Verde og Vinho Verde. Altså grøn suppe og grøn vin, særligt sidstnævnte er berømt langt ud over Portugals grænser. Det er nærmest som om Minhos frodige, grønne natur afspejles i disse to lækkerier. Men her skal det i denne omgang først og fremmest handle om de muligheder naturen og landskaberne og floderne i Minho giver alle, der elsker en handlingsmættet ferie med masser af aktiviteter under åben himmel.

Hvadenten du er på udgik efter en afslappet spadseretur i maleriske omgivelser eller du har sæt næsen op efter spændende bjergbestigning, kan Minhos alsidige natur danne den perfekte baggrund for din aktive ferie. I regionen opererer en lang række adventure-firmaer, der udbyder en bred vifte af forskellige aktiviteter, der kan gøre opholdet i Minho til en uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Kanotur i Peneda Gerês Nationalpark og rafting på Minhos floder

Er du til eventyr og udfordringer på vandet, har du et stort udvalg af oplevelser at vælge i mellem i Minho. Området har både store søer og mange floder – en af floderne hedder Minho præcist som området, de andre er Lima, Cávado, Ave og Tâmega. I Peneda-Gerês-parken er der muligheder for en stille og rolig kanotur, faktisk tilbyder Peneda-Gerês-parken nogle af Portugals bedste forhold for kanoture. En sjov detalje ved Peneda-Gerês-parken er dæmningen, der en del af året tørlægger området, så en gammel landsby, der ellers er oversvømmet resten af året, kommer til syne.

Peneda-Gerês-parken indeholder også et gammelt kloster og nogle mindre landsbyer, der har formået at bevare den gamle charme. Parken kan ud over kano oleves fra cykelsadlen, ligesom der arrangeres jeep-ture i det flotte naturområde – der også kan fremvise et vandfald. Nogle af stierne i Peneda-Gerês er faktisk gamle romerske veje, så parken har også en spændende kulturhistorie bag sig.

Minho-floden byder på gode forhold for white water rafting. Husk skiftetøj for turen bliver vild! Også Tâmega egner sig godt til rafting og faktisk ligger Portugals nationale center for white water sport i Castelo de Paiva, som også ligger i Minho og tilbyder en seks kilometer lang rafting-rute. Minho er oplagt som rejsemål for både de, der ønsker at prøve rafting for første gang, og for dem der er øvede i den actionprægede sport.

Læs mere om rejser til Nordportugal.

Tags fra artiklen
, , ,
Skrevet af
Mere fra Lennart Kiil

Nyd sommervejret på Gran Canaria mens vinteren hærger herhjemme

Med temperaturer på over 20 grader i vintermånederne og masser af soltimer...
Læs mere