Algarve er Europas oase i vinterhalvåret

Algarve
Algarve er en oase i vinterhalvåret med mildt og solrigt vejr og fantastiske strande

Mens vinterfrosten bider sig fast heroppe i det nordlige Europa, hygger Algarve sig med dagtemperaturer på 16-17 grader i december, og selv temperaturen i vandet falder kun til cirka 15 grader, så er man lidt frisk, er en hurtig dukkert bestemt ikke udelukket.

Temperaturerne er altså behagelige i Algarve om vinteren, men nok så vigtigt, så er her masser af lys. Faktisk over 150 soltimer per måned i vintermånederne, og det er tre gange så mange som i Danmark, der ofte ligger på cirka 50 soltimer per måned i december, januar og februar.

Fred og ro i Algarve i vinterhalvåret

Selvom temperaturerne i sammenligning med Danmark er høje i Algarve om vinteren, er vinterhalvåret lavsæson på feriemålet. Det betyder, at der er bedre plads i Algarve om vinteren end om sommeren. Ingen køer eller ventetid ved seværdigheder.

En rolig gåtur langs den verdemsberømte og utroligt smukke strand Praia da Marinha kan sagten lade sig gøre om vinteren, mens det nok er noget mere besværligt om sommeren, hvor der godt kan være pænt fyldt op med solbadende strandgæster.

Praia da Marinha strand Algarve

Foto: Praia da Marinha stranden

I det hele taget er efterårets og vinterens temperaturer meget mere behagelige, hvis du har tænkt dig at være aktiv i Algarve. Og det er uanset om du vil spille golf eller tage på vandretur. Foråret er dog også et fantastisk tidspunkt til den slags aktiviteter i Algarve.

Jul og nytår på Algarve

Julemåneden fejres med alt, hvad der hører sig til i Algarve – altså bortset fra sne og frost. Men hvis du kan leve med en jul i sol og lunt vejr, så vil du elske julen i Algarve. Der julekoncerter, udstillinger og meget andet langs det meste af kysten.

I Portugal begynder juletiden for alvor den 8. december. De portugisiske familier fejrer, som os, juleaften den 24. december, men i modsætning til os spiser de ofte fisk juleaften. Altså den traditionelle portugiske torsk – bacalhau.

Fyrværkeri på Algarve
Fyrværkeri på Algarve

Nytårsaften skal du ikke snydes for fyrværkeri, selvom du er på Algarve. Der er fyrværkeri overalt på Algarve, men naturligvis er festfyrværkeriet størst i de lidt større byer som Lagos og Portimão.

Da det er noget lunere end herhjemme, er der også udendørs nytårskoncerter, og i det hele taget er det dejligt at kunne feste udenfor uden at ryste af kulde, som man ofte gør i Danmark nytårsaften.

Karneval på Algarve i februar

Portugal er et katolsk land, og naturligvis fejres karnevallet for fulde gardiner på Algarve. Loulé, der ligger centralt på Algarvekysten, er kendt for sit brasiliansk inspirerede “Mardi Gras”. Men også mange andre steder finder du de farverige og fastlige karnevaller.

Karneval i Loule på Algarve

Foto kilde: In The Algavre – Karneval i Loule på Algarve.

Algarve ligger sydvestligst på fastlandseuropa, men selvom det kun er få timers flyvning, der adskiller Danmark fra Algarvekysten, så er der kæmpeforskel om vinteren. Hvis du kunne tænke dig en pause fra den kolde, mørke danske vinter og en uge eller to under sydens sol, så se vores rejser til Algarve her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere