Alsace regionen i Frankrig – perfekt for vinelskere

Vinmark i Haut-Rhin i Alsace, Frankrig
Haut-Rhin i Alsace

Alsace ligger i den østlige del af Frankrig og er den mindste region i landet. Alsace er kendt for at være utrolig smuk, da den ligger mellem bjergkæderne Vogeserne og Schwarzwald. Dette betyder også at klimaet er perfekt til at dyrke druer og lave vin.

Helt sin egen

Alsace har en meget individuel personlighed, den er hverken typisk fransk eller tysk, men mere midt imellem. Regionen er også kendt for at være en af de mest indbydende i Frankrig, selvom det kan være lidt svært at forstå den lokale dialekt.

Udover deres vin har Alsace også et par regionale retter, som de lokale går meget op i. Baeckeoffe er en gryderet med fem slags kød og er en stor favorit. Flammekueche, som er en slags tynd, sprød pizza med fyld af creme fraiche, løg og bacon, er også en favorit og er på stort set alle menukort. Til sidst har vi Kougelhopf, som er en lækker gærbaseret brioche-kage ofte med rosiner og mandler. Den serveres ofte til en aperitif enten i en salt eller sød udgave, og den bliver solgt i næsten alle bagerier i Alsace.

Kougelhopf
Kougelhopf

Alsace er også kendt for deres storke. På et tidspunkt virkede det som om alle høje huse og spir i regionen havde deres egen stork. Storken blev dog næsten udryddet, men er heldigvis på rette kurs igen på grund af et succesfult avlsprogram. Flere byer i Alsace har også storkeparker for at hjælpe storken tilbage til dens storhedstid.

Alsace er delt i to dele. Den nordlige del hedder Bashrin og har Strasbourg som hovedstad og den sydlige del hedder Haut-Rhin, hvor Colmar er hovedstad.

Strasbourg, porten mellem Tyskland og Frankrig

Strasbourg blev grundlagt af kejser Augustus under navnet Argentoratum og stammer helt tilbage til romertiden. Strasbourg har cirka 250.000 indbyggere og har cirka 612.000 indbyggere hvis man tæller stor-Strasbourg med.

Strasbourg
Strasbourg

I år 1439 blev den gotiske katedral bygget i lyserød sandsten og med et meget karakteristisk tårn, som kan ses fra lang afstand. Katedralen er sidenhen blevet byens vartegn.

Colmar, en charmerene perle i Alsace

Colmar er en utrolig smuk by som ligger for enden af den 125 km lange bjergkæde Vogeserne. Med dens 100.000 indbyggere er Colmar hovedstad for den sydlige del af Alsace.

Colmar i Alsace
Kanalerne i Colmar

Georges Duhamel som var en fransk forfatter skrev  i år 1931 at Colmar er den smukkeste by i verden. På grund af byens rigdom og mangfoldighed er Colmar denne dag idag meget smuk, især på grund af den flotte arkitektur som byen er præget af.

Colmar er også kendt for dens fabelagtige vine, som bliver dyrket omkring byen og er derfor perfekt for vinelskere. Nogle af de kendte vinmærker er Trimbach, Faller, Deiss og Hugel. Bliver man træt af at smage på vin, har du også rig mulighed for at shoppe, gå på museer og spise på Colmars dejlige restauranter.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere