Amalfikysten kan stadig overraske….

Amalfikysten-shutterstock_130998221
Er man én gang faldet for Amalfikysten, er det svært ikke at komme igen og igen....

Amalfikysten er efterhånden et velkendt område for de fleste i Skandinavien, og for mange er det blevet til et livslangt kærlighedsforhold, hvor man bare må tilbage igen og igen. Naturen er fantastisk, og der er ingen tvivl om, at den forholdsvis korte kyststrækning er en af de absolut smukkeste i verden.

Amalfikystens oversete perler

Desværre er der blevet alt for mange endagsturister, som slet ikke når at opleve alt det som Amalfikysten også har at byde på, nemlig hyggelige små landsbyer i bjergene, fantastiske restauranter, ukendte seværdigheder og ikke mindst de utrolige vandrestier, som forbinder hele kysten, og hvor man stadig kan opleve muldyrene bringe byggematerialer ud til selv de fjerneste afkroge.

Endagsturisterne oplever heller ikke fåre- og gedehyrder med deres flokke af dyr, og de har ikke mulighed for at gøre stop ved de små lokale mejerier, for at se hvordan den berømte mozzarellaost bliver til. De gør heller ikke stop hos den berømte konditor De´ Riso i Minori, som uden tvivl fremstiller nogen af de absolut bedste kager i hele Italien. Prøv f.eks. den lokale specialitet Delizia al Limone som er baseret på kystens mange citroner, og du vil få en oplevelse for livet.

Limoncello og papirmuseet i Amalfi

Citroner bruges også til den lokale snaps limoncello, som kan prøvesmages og købes overalt. Et stop på det spændende papirmuseum i Amalfi er også en oplevelse af de større – men desværre er der ikke mange som tager sig tid til at udforske dette fantastiske håndværk, som stadig praktiseres i Amalfi, og hvis produkter kan købes over det meste af verden, bl.a. i København.

Limoncello
Citroner bruges flittigt til den lokale snaps limoncello, som kan prøvesmages og købes overalt på Amalfikysten

Capri er berømt for mange ting, bl.a. den blå grotte, som H.C.Andersen skrev så smukt om. Amalfikysten har sin egen grotte “Grotta dello Smeraldo” der er næsten lige så imponerende, men ukendt for de fleste. Den ligger ca. 4 km fra Amalfi i retning mod Positano, og man kan sejle dertil fra Amalfi, eller man kan køre med den lokale bus eller egen bil. Mange har sikkert passeret stedet uden at stoppe op, – hvilket er synd, for den er helt klart et besøg værd.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Amalfi her

Stort lokalkendskab

Og sådan kunne man blive ved – men man skal jo aldrig røbe alle overraskelser på en gang, for så er de jo ikke overraskelser mere. Hos Escapeaway er der flere medarbejdere som har et indgående kendskab til Amalfikysten og vores lokalkendskab og personlige kontakter gør, at vi kan tilbyde steder, som de fleste andre ikke har mulighed for – og det er vi selvfølgelig stolte af.

Men mange af disse steder er ganske små, og har blot få værelser, så derfor anbefales det, at bestille i rigtig god tid, hvis man vil være sikker på at få plads.

Interesseret i en rejse til Amalfikysten? Så besøg denne side og se alle vores hoteller og ferieboliger på Amalfikysten

Har du brug for ekspert-hjælp til at planlægge din ferie på Amalfikysten, så skriv til os her!

Tags fra artiklen
,
Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere