Amalfikystens tre perler, Positano, Amalfi og Ravello

Positano på Amalfikysten
Positano på Amalfikysten

Amalfikysten er helt usigeligt smuk, og særligt tre byer på den fantastiske strækning gør et uforglemmeligt indtryk. Læs om Amalfikystens forførende og forskelligartede trio.

De tre perler på Amalfikysten er Positano, Ravello og Amalfi og mellem dem snor sig en kæde af storslåede udsigter, hoteller på klippeudspring og små sandstrande. Rejsen fra by til by er halvdelen af oplevelsen ved at være på Amalfikysten.

Læs også: Amalfikysten bør du opleve mindst en gang i livet

I Positano er alt ved det gamle

Positano tillader stort set ikke noget motoriseret trafik, og et mangeårigt byggestop gør, at den lille by på knap 5000 indbyggere har et gammeldags præg over sig. Positano ligger på den mest spektakulære og ærefrygtindgydende del af Amalfikysten.

Kystbyn Positano
Kystbyn Positano

Du skal være indstillet på at gå en del op og ned for at komme rundt i Positano, som har alt det, der gør en ferie afslappet og behagelig. Her er restauranter, cafeer og så videre. Og du kan ligge på stranden, som i øvrigt er en anden måde at komme frem til byen på, hvis landevejen hertil er for hårrejsende.

Byen Amalfi

Amalfi er ikke meget større end Positano, men alligevel er den mere by på godt og ondt. I Amalfi er der en katedral, og det skyldes nok, at byen tidligere var en temmelig vigtig havneby, da en stor del af områdets magt på havet udgik fra byen. Det er heller ikke tilfældigt at hele kyststrækningen har fået navn efter netop Amalfi.

Byen Amalfi
Byen Amalfi på Amalfikysten. Foto: Louise Laurenius

Det er dog snart tusind år siden, at Amalfi var en regional stormagt. I dag forbindes navnet Amalfi snarere med eksklusiv ferie end med indflydelsesrig handelsnation, og en del kendte og rige mennesker har Amalfi som foretrukket feriemål. Som de andre byer på kysten kan Amalfi byde på en helt fænomenal udsigt.

Ravello

På klipperne 350 meter over havet ligger Ravello. Ja, den lille by nærmest klynger sig til skråningen. Denne gamle by har en del romantiske pragtvillaer, hvoraf nogle i dag kan besøges. Villa Rufolo ligger i 1200-tals ruiner, der vidner om byens lange historie. Her er smukke haver og naturligvis de på Amalfikysten allestedsnærværende udsigter.

Ravello
Udsigt over Amalfikysten fra Ravello.

En anden romantisk have finder du ved Villa Cimbrone komplet med marmor-buster, frodigt grønt og et fem-stjernet luksushotel. Læg dertil de fantastiske panorama-udsigter og du har en opskrift som betegner hele Amalfikysten: Et dejligt mildt middelhavsklima, fantastiske omgivelser og et luksusliv uden lige.

Håndplukkede hoteller på Amalfikysten

Hos Hideaways er vi specialister i rejser til Amalfikysten hvor du bor på håndplukkede hoteller og i ferieboliger. Vælg om du vil bo i vandkanten med udsigt over havet eller i det smukke bagland som Amalfikysten også byder på. Læs meget mere om rejser med Hideaways, ved at klikke på nedenstående link. Se foto og beskrivelser om alle hoteller, og få tips til oplevelser på Amalfikysten og de mange spændende seværdigheder i området.

Se alle rejser til Amalfikysten hos Hideaways

Skrevet af
Mere fra Lennart Kiil

Nyd sommervejret på Gran Canaria mens vinteren hærger herhjemme

Med temperaturer på over 20 grader i vintermånederne og masser af soltimer...
Læs mere