Andalusien i billeder – få inspiration til din næste rejse i Sydspanien

Maurerborgen Alhambra i Granada
Maurerborgen Alhambra i Granada

Flere og flere rejsende gør noget ud af at forevige deres ferie sydpå med deres kamera eller smartphone og dele deres billeder med venner og familie på de sociale medier, såsom instagram.

I Andalusien – det spanske fastlands sydligste region – kan du finde nogle af de mest spektakulære landskaber, bygninger og begivenheder i Sydspanien, som du kan se her:

Kløften i Ronda
Kløften i Ronda

Ronda og dens spektakulære kløft kom for alvor på verdenskortet, da Hemingway i den afgørende scene i sin berømte roman For Whom the Bell Tolls fra 1940 beskriver en henrettelse af en gruppe fascistiske tilhængere, som bliver skubbet ned i den over hundrede meter dybe kløft, kaldet El Tajo.

Selvom Hemingway senere hævdede, at han selv havde opdigtet scenen ud af sin fantasi, så trækker den på virkelige begivenheder, der fandt sted i Ronda i 1936. Her blev et stort antal fascistiske sympatisører (nogle kilder taler om helt op til 500 personer) angiveligt kastet ned i den dybe slugt fra et hus beliggende på én af kløftens flanker.

Stranden ved Nerja
Strandene ved Nerja

Costa del Sol har hele 320 dage med sol året rundt og meget lidt regn – og dét kombineret med en 150 kilometer lang kystlinje, der rummer nogle af Spaniens smukkeste strande, gør forståeligt nok kysten til én af de mest eftertragtede i Sydeuropa.

En af de smukkeste og mest fotograferede strækninger på Solkysten finder du i den lille badeby Nerja, der ligger ca. 50 kilometer øst for Malaga.

Olvera
Den hvide landsby Olvera

Andalusien er kendt for dens hvide landsbyer – eller på spansk “pueblos blancos”. De hvide landsbyer befinder sig hovedsageligt i den nordlige del af provinserne Cádiz og Málaga, inden for grænserne af naturparken Sierra de Grazalema, og kendetegnes af huse med hvidkalkede vægge (heraf navnet) og røde eller brune kakkeltage.

I landsbyen Olvera, beliggende i Cádiz-provinsen, finder du en af de smukkeste hvide landsbyer i Andalusien, majestætisk overvåget af en maurisk fæstning og en neo-klassicistisk katedral.

Córdobas katedral La Mezquita
Córdobas katedral La Mezquita

I det 10. årh. var den andalusiske by Córdoba Vesteuropas største by med en halv million indbyggere og hovedstad for det mauriske kalifat, som dækkede det meste af den Iberiske Halvø.

Da byen blev erobret af den kristne konge Ferdinand III i 1236 under la reconquista, blev den mest betydningsfulde bygning i byen, moskeen La Mezquita (som på sin side var bygget ovenpå en visigotisk-kristen bygning), ombygget til en katolsk katedral med storslåede søjler og buegange, som du endnu i dag kan se, når du besøger katedralen/moskeen.

Rejser til Andalusien

Kunne du tænke dig selv at aflægge Andalusien et besøg med dit kamera? Så kan du her se alle rejser til Andalusien med Hideawys og de udvalgte hoteller og ferieboliger i regionen.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere