Arkitektoniske perler i Paris

Notre Dame
Byggeriet af Notre Dame begyndte i 1163, og den stod først færdig efter næsten 200 år. Foto: Falcon Photography, CC BY-SA 2.0 .

Kort tid efter at de sidste flammer er blevet slukket i den ikoniske katedral Notre Dame i Paris, har nogle af Frankrigs rigeste familier og UNESCO allerede lovet at donere milliarder af kroner til genopbygningen af den over 800 år gamle katedral. Trods opbakningen vil det desværre nok tage lang tid, måske år, før du igen får mulighed for at besøge Notre Dame-katedralen.

Det sørgelige tab af en af den franske hovedstads største seværdigheder bør dog ikke afholde dig for at rejse til Paris. Byernes by har så rig en kulturarv i form af andre smukke, historiske bygninger, at du stadig nemt kan bruge en hel ferie på at udforske dem.

La Sainte Chapelle
Vinduerne i Sainte Chapelle. Foto: Christopher Michel, CC BY 2.0

Sainte Chapelle

Det franske kongehus’ gamle slotskirke, Sainte Chapelle, som ligger på øen Île de la Cité i hjertet af Paris, er et arkitektonisk mesterværk, der tåler sammenligning med Notre Dame. Kirken, som stammer fra midten af det 13. århundrede, er især kendt for sine smukke vinduer med farvestrålende glasmosaikker.

Conciergerie
La Conciergerie. Foto: DXR, CC BY-SA 3.0

La Conciergerie

Blot 100 meter fra Sainte Chapelle på nordsiden af den lille ø i Seinen ligger Conciergeriet. Sammen med justitspalæet udgjorde de to bygninger Palais de la Cité, som var magtens centrum i Paris, da Frankrig var et monarki. Efter revolutionen var det i Conciergeriet, at de sidste kongelige, blandt andre Marie-Antoinette, sad fængslet den sidste tid inden de mødte deres endeligt i guillotinen.

Palais du Luxembourg
Palais du Luxembourg. Foto: Olivier Bruchez, CC BY-SA 2.0.

Palais du Luxembourg

Det store palæ, som ligger i parken Jardin du Luxembourg på grænsen mellem Saint-Germain-des-Prés og Latinerkvarteret, blev oprindeligt opført i 1612 for dronning Marie af Medici, mor til Ludvig 13. af Frankrig. I tidens løb har det udover at tjene som bolig for de kongelige også været brugt som museum, fængsel under Den Franske Revolution og Napoleon Bonapartes første officielle residens. I dag huser det senatet.

Sorbonne
I Latinerkvarteret finder du La Sorbonne og talrige spisesteder. Foto: Jan Remund, CC BY 2.0

Sorbonne

Trænger du efter dit besøg i Jardin du Luxembourg til en forfriskning, kan du gå over i Latinerkvarteret, som er kendt for at være et af de bedste områder at spise i Paris med et væld af gode caféer og restauranter. I kvarteret der ligger lige syd for Notre Dame, finder du desuden endnu et af Paris’ flotte bygningsværker, Paris Universitet, der lokalt kendes som La Sorbonne. Med rødder tilbage til det 13. århundrede er dette et af Europas ældste universiteter og regnes stadig for at være et af de mest prestigefyldte.

Sacré-Cœur
Sacré-Cœur. Foto: Jorge Láscar, CC BY 2.0

Basilique du Sacré-Cœur de Montmartre

Kirken Sacré-Cœur, som ligger på bakken Montmartre i det nordlige Paris, er sammenlignet med Notre Dame en forholdsvis ny bygning. Kirken blev således først indviet i 1919 kort tid efter afslutning på 1. verdenskrig. Den er ikke desto mindre bestemt et besøg værd, hvis du rejser til Paris. I kirkens indre kan du blandt andet beundre loftet, der har Franskrigs største mosaikudsmykning. Udover det imponerende kirkerum er det udsigten over Paris, som trækker mange besøgende til Sacré-Cœur. Den kan du både nyde oppe fra kuplen eller fra den store plads foran kirken.

Notre Dame Paris
Notre Dame’s spir og tag gik tabt i flammerne, men forhåbentlig vil det lykkes at genopbygge katedralen inden for en overskuelig fremtid. Foto: David Merrett, CC BY 2.0.

Rejs med til Paris med Hideaways

En rejse til Paris kan naturligvis bruges på meget andet end at udforske den fantastiske arkitektur. Hvis du også vil bruge tid på kulinariske oplevelser på de hyggelige caféer, shoppe i spændende vintage-butikker eller fordybe dig i de mange interessante museers udstillinger, kan du nemt bruge mange ferieri Paris uden at nå helt til bunds.

Vil du have mest muligt ud af din rejse til Paris? Så vælg et af de håndplukkede hoteller hos Hideaways. Her kan du bo på charmerende og komfortable hoteller i det centrale Paris med alle byens tilbud inden for kort rækkevidde.

Se alle rejser til Paris med Hideaways

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere