Arrábida naturparken – middelhavsnatur i Portugal

Parque Natural da Arrabida
Arrábida Naturpark. Foto:. Poco a poco, Wikimedia.

Blot en halv times kørsel syd for Lissabon er Arrábida naturparken en perfekt mulighed for en dag med vandring i smukke omgivelser og natur, som er enestående for Portugal. Holder du ferie på et af vores hideaways i Lissabon, er parken derfor et oplagt mål for dagsudflugt.

Vindmølle-stien

Du kan tage udgangspunkt i byen Pamela i den østlige del af parken, hvor der fra torvet udgår en 13-kilometers rundstrækning, som vil føre dig op gennem Arrábida bjergene. Ved starten finder du et stort oversigtskort, ligesom stien er markeret undervejs, men vær dog opmærksom på at enkelte skilte kan være skjult af vegetation eller mangle helt. Rundstrækningen er opkaldt efter de gamle vindmøller, Moinhos, du passerer undervejs. Nogle af disse er i dag lavet om til boliger, men enkelte er stadig i brug.

Arrábida bjergene er af beskeden højde, og efter en forholdsvis nem stigning har du fantastisk udsigt mod bjergkædens toppe og dale. På en dag med klar vejr kan du se helt til Lissabon.

Moinhos-stien er normalt ganske fredfyldt, men i weekenderne må du dog være indstillet på at møde en del mountainbikere, som kommer her for at få pulsen op.

Tilbage i Pamela kan du eventuelt slutte turen af med at smage på de lokale vine og oste.

Du går på gode grusveje og stier, som dog kan være ret stenet, hvorfor det kan anbefales at benytte solide sko. Vil du opleve Arrábida naturparken på en mindre gåtur, findes der andre kortere ruter.

Sjælden natur og historiske seværdigheder

Arrábida naturparken har et af Portugals få eksempler på den særlige Middelhavs-buskbevoksning af stadsegrønne buske og små, stedsegrønne træer, som kræver et særligt klima.

En vandretur i Arrábida Naturpark er dog ikke kun en mulighed for at nyde en dag i smuk natur. Undervejs kommer du også forbi historiske seværdigheder som for eksempel resterne af landsbyen Castro de Chibanes, der stammer helt tilbage fra kobberalderen og har været hjem for både romere og maurere.

Længere inde i naturparken ligger desuden et franciskanerkloster fra det 16. århundrede med udsigt over den smukke kyst, som er et populært udflugtsmål for fritidsdykkere.

Læs eventuelt mere om Parque Natural da Arrábida på Portugals turistkontors hjemmeside.

Rejser til Lissabonkysten

Hvis du skulle få lyst til selv at opleve Arrábida naturparken, kan du her se en beskrivelse af alle vores hideaways på Lissabonkysten.  Arrábida naturparken er bare en af mange interessante seværdigheder tæt ved den portugisiske hovedstad.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere