Auberginetimbale med parmesan og tomater

Aubergine
Runde, kraftige aubergine fra Sicilien, hvor retten milinciani alla parmigiana stammer fra...

Mange vil hævde, at denne simple og velsmagende ret oprindeligt stammer fra Emilia-Romagna, men Milinciani alla Parmigiana er en gammel siciliansk opskrift, som tilberedes med solmodne violette auberginer og sødmefulde tomater. Retten optræder i forskellige skikkelser og kaldes tit bare Parmigiana di melanzane eller Melanzane alla parmigiana.

Fakta:
Tilberedning: ca. 2 timer
Antal personer: 6

Ingredienser:

  • 3 store kødfulde auberginer
  • 3 sammenpiskede æg
  • Salt og peber fra kværn
  • Mel til panering
  • Olivenolie til stegning
  • 15 basilikumblade
  • 250 g friskrevet parmesan

Sauce:

  • 1 finthakket hvidløgsfed
  • 5 spsk olivenolie
  • 800 g polpa di pomodoro eller passata (tomatsauce)
  • 4-5 basilikumblade

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys dem med salt og lad dem trække i mindst en halv time. Du kan også vælge at skære auberginerne ud i tyndere skiver, hvis du foretrækker at retten bliver mere jævn. Det er dog meget delikat at man kan fornemme auberginestykkerne, da det giver lidt bid til retten.

Mens aubergineskiverne ligger under salt, kan du tilberede tomatsaucen.

Tomatsauce:
Svits hvidløg i olie og tilsæt så tomater og basilikum. Lad saucen simre i 15-20 minutter ved svag varme og smag til med salt.

Når aubergineskiverne har ligget i salt nogen tid, lægges de i koldt vand i 1 minut, herefter skal de dryppe af og trykkes tørre med et rent viskestykke eksempelvis.

Vend aubergineskiverne først i mel og herefter i sammenpisket æg (krydret med salt) – dette trin kan udelades, hvis du eksempelvis har glutenallergi. I stedet følger du så opskriften herfra: Varm et tyndt lag olivenolie op på en stegpande og steg auberginerne, til de er gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og stil dem til side. Varm ovnen op til 200 grader.

Læg timbalen sammen: fordel 2-3 spsk tomatsauce over bunden af et passende ovnfast fad. Dæk den med et lag aubergineskiver, mere sauce og masser af parmesan. Gentag lagene, til du har brugt alle ingredienserne og slut af med sauce og parmesan. Bag timbalen i ca. 20 minutter, til den er gylden og boblende. Lad den hvile i ca. 5 minutter og server den så skåret ud i passende stykker. Pynt evt. hvert stykke med et topskud af basilikum-blade.

Buon appetito!

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere